04202024sob

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Bojovné výkony všetkých levických hokejových kategórií, A-mužstvo doma stále neporaziteľné!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 27.októbra 2016 - Deviate kolo našej najvyššej hokejovej súťaže mladších a starších žiakov prinieslo bojovné výkony všetkých mládežníckych kategórií no len piataci boli bodovo úspešnejší. V tomto kole si žiaci HK Levice zmerali sily s rovesníkmi z hokejového klubu HC Topoľčany, kde hokejovo vyrastali také hokejové osobnosti ako Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský, Tibor Melichárek či Milan Kytnár. Hráči ôsmeho ročníka v napínavom zápase, stretnutie siedmakov prinieslo veľa vylúčení, šiestaci s prehrou a piataci po dobrom hernom prejave s tesným víťazstvom.

Bojovné výkony všetkých levických hokejových kategórií, A-mužstvo doma stále neporaziteľné!

I.liga mladších žiakov (5.ročník) U11 – 9.kolo

HK Levice – HC Topoľčany 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.Oba tímy nastupovali na zápas s odhodlaním vyhrať. Od prvej do poslednej minúty bol zápas vyrovnaný. Hráči s pod levického hradu v hre päť na päť boli sústavne lepším družstvom, dokázali súpera dostávať pod tlak. Škoda, že nevyužili viac šancí, ktoré mohli rozhodnúť o zápase hneď v prvej tretine keďže sme súpera v tejto tretine prestrieľali v pomere 19:8.
Druhá tretina bola z pohľadu vývoja zápasu vyrovnaná, obe mužstvá hrali defenzívne a bránili priestor pred vlastnými brankármi.
V tretej dvadsaťminútovke hráči hostí sa častejšie dostávali pred nášho brankára, no ten všetky ich strely zneškodnil. Do vedenia na 2:0 pre domáce mužstvo nás poslal brejkový únik hráčov Vlčko – Sleziak, keď v 48.minúte prihrávali Dominikovi DRAPÁKOVI a ten presne trafil do šibenice hosťujúceho brankára. Hostia v 59.minúte odvolali brankára a v hre šiesti proti piatim dokázali znížiť na konečných 2:1 gólom Olivera GAJDICU. Po tomto momente sme už súpera nepustili k ničomu a veľmi dobrou obrannou hrou ako aj obetavosťou všetkých hráčov sme si víťazstvo ubránili. Chlapci ukázali svoju silu, hokejové srdce.

Góly za HK Levice: 13. Sleziak, 48. Drapák (Vlčko, Sleziak)

HK Levice: Gagač, Virág Matúš – Minár, Doboš, Víglaský, Drapák, Vlčko, Sleziak, Kondač, Homoľa, Régi, Karaffa, Hlinčík, Jelínek, Virág Jakub, Tariška, Moravčík

I.liga mladších žiakov (6.ročník) U12 – 9.kolo

HK Levice – HC Topoľčany 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Šiestaci domáceho HK Levice pôsobili od úvodu nezohrato, zaskočene, robili chyby v obrane a cez Topoľčany sa ťažko dostávali do šancí. Hostia naopak boli hokejovejší, vychádzali im kombinácie z čoho plynuli aj góly v prvej tretine v domácej bráne.
Zápas sa lámal v druhej tretine, kedy sa domácim podarilo znížiť na 1:3 gólom z hokejky Martina KASALU, ale krátko na to Topoľčany odskočili na 1:4. Hostia boli potom pokojnejší a trestali chyby domácich Levíc. Bojovný výkon sa nedá uprieť domácemu mužstvu, keďže v tretej tretine síce inkasovali aj piaty gól, ale v závere zápasu na konečných 2:5 korigoval Andrej ORDOGH.

Góly za HK Levice: 36. Kasala, 57. Ordogh (Kasala)

HK Levice: Tariška, Adámik – Schwarz, Krištof, Šabo, Špendel, Bíňovský, Zajko, Ordogh, Duchoň, Kasala, Šeliga, Šútor, Grósová, Klepáč

Bojovné výkony všetkých levických hokejových kategórií, A-mužstvo doma stále neporaziteľné!

I.liga starších žiakov (7.ročník) U13 – 9.kolo

HC Topoľčany – HK Levice 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Zápas siedmakov sa vyznačoval častými vylúčeniami z ich strany aj keď zápas mal vyrovnaný priebeh hry, hráči HK Levice v podstate odohrali jednu tretinu zo štyrmi hráčmi, čo sa poznačilo aj na fyzickej náročnosti. V prvej tretine sa hral otvorený hokej na oboch stranách. Viac sa do útočného pásma tlačili síce hráči Levíc, no najväčšiu šancu na otvárací gól si vypracovali domáci, ktorý v druhej tretine vsietili ešte jeden na 2:0.
V tretej tretine sa opäť hral vyrovnaný hokej. Levičania sa snažili ešte niečo s výsledkom urobiť, síce inkasovali v 44.minúte na 3:0, ale bojovný duch sa u chalanov nedal uprieť a v 55.minúte po tlaku na domáceho gólmana presne trafil Samuel PACALA a znižoval na konečných 3:1 pre domáce Topoľčany.

Góly za HK Levice: 55. Pacala

HK Levice: Grobař – Doboš, Drapák, Ešek, Farkaš J., Farkaš P., Gellen, Grmanová, Horváth Adam, Horváth Andrej, Juhás, Király, Kravec, Moravčík, Pacala

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

I.liga starších žiakov (8.ročník) U14 – 9.kolo

HC Topoľčany – HK Levice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

V deviatom kole ôsmaci ukázali bojovnosť a hrali vyrovnanú partiu z domácim celkom. Lepšie začali domáci, keď už v 1.minúte sieť za levickým brankárom rozvlnil domáci hráč Samuel ŠIMUNE. Hostia sa do hry dostali v 11.minúte vyrovnávajúcim gólom Marcela NOVÁKA. V prostrednej časti duelu síce Levičania inkasovali gól, ale začali tlačiť a domáci často ani netušili, akým zázrakom neinkasovali. V tejto časti hry Levičania prestrielali domáci tím v pomere 6 ku 15.
V tretej tretine 50.minúte Topoľčany zvyšovali gólom Mokoša na 3:1, ale ôsmaci z HK Levice začali byť iniciatívnejší a výsledok skorigovali v 59.minúte, keď sa im podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu z hokejky Branislava MIŠURU. Po 60.minútach hry tak konečný stav zápasu bol 3:2.

Góly za HK Levice: 11. Novák (Šebeštín), 59. Mišura (Kasala, Bartek)

HK Levice: Mejsnar – Bartek, Blaško, Bukoven, Hoffer, Kasala, Lobbová, Mišura, Novák, Paľovčík, Šebeštín, Sládeček, Vrbka

Bojovné výkony všetkých levických hokejových kategórií, A-mužstvo doma stále neporaziteľné!

A-mužstvo doma stále nezdolateľné, poradilo si aj s bývalým extraligistom z Piešťan!

Kto prišiel, neľutoval. Levickí hokejoví fanúšikovia, ktorí si v sobotu našli cestu na zimný štadión, rozhodne neboli sklamaní. Aj vo štvrtom domácom vystúpení Levičania nenašli premožiteľa a s bývalým extraligistom si poradili v pomere 4:1. Zápas, ktorý by zvládal kritériá prvoligového stretnutia, mal šťastný koniec pre domácich priaznivcov. Útočný a zábavný hokej z jednej strany na druhú mal v prvej tretine za súpera azda iba brankárov na oboch stranách ihriska. Je treba uznať, že dnešný súper našich chlapcov bol zrejme hokejovejším tímom. O to viac však treba vyzdvihnúť neskutočnú vôľu a bojovnosť domácich hráčov, ktorí sa miestami javili akoby hrali o život. Každý, kto si okrem diania na ľade občas všímal aj dianie na striedačke domácich, musel mať radosť, hráči na nej pôsobili ako jeden organizmus. Tímovú hru v tomto zápase chalani priviedli na úplne inú úroveň a dnes jasne demonštrovali, čoho sú na čele s opäť vynikajúcim Paťom Vozárom v bránke v skutočnosti schopní a že s nimi rozhodne v tejto sezóne treba rátať.

HK Levice 4:1 ŠHK 37 Piešťany (0:0; 2:1; 2:0)

Góly: 22. Kiepeš (Segíň P.), 30. Záhorský, 53. Bránik (Šťastný, Schwarz), 60. Schwarz – 23. Kubo (Valo)

Zostava LV: Vozár (Búry) – Bačkor, Káčer, Bališ, Hronec, Michalovič – Pitlanič, Židulják, Kiepeš, Segíň P., Stankovič – Roško, Školník, Bránik, Sucharda, Záhorský – Schwarz, Šťastný

Zostava PN: Kičina – Blaško, Polák, Hudec, Kubo, Valo – Kolník, Žitňanský, Mihálik, Ondrejka, Rybárik – Moravský, Tolokonnikov, Fedor, Klčo, Učeň

Rozhodovali: Mĺkvy – Frimmel, Jedlička
Strely: 35:45
Vylúčenia: 8:5 na 2 min.
Divákov: 234

Nasledujúci zápas LV: ŠHK Púchov – HK Levice (29.10.2016 o 19:00 v Púchove)

Aktuálna tabuľka 2. ligy:
1. HC Bratislava 15
2. ŠHK 37 Piešťany 12
3. HK Levice 12
4. MŠK Hviezda Dolný Kubín 10
5. MHK Dubnica nad Váhom 9
6. HC Prievidza 9
7. HK Iskra Partizánske 7
8. HC Dynamax 96 Nitra 7
9. ŠHK Púchov 6
10. HK 91 Senica 3

Ing. Jaroslav Matejov, tréner HK Levice: „Chalani boli na tento zápas namotivovaní, keďže vedeli, že majú pred sebou kvalitného súpera. Už na tréningoch som na nich počas celého týždňa videl ako veľmi chceli proti nedávnemu extraligistovi vyhrať. Atmosféra v kabíne a na lavičke bola vskutku super, na každom z hráčov bolo vidieť, že chce na ľade odovzdať maximum, za čo som im naozaj vďačný. Samotný hokej mal podľa mňa vysokú úroveň , dovolím si povedať, že možno aj prvoligovú. Obrovská vďaka patrí aj tentokrát brankárovi Paťovi Vozárovi, ktorý nás opäť držal v hre počas celého zápasu ale aj všetkým ostatným chalanom, ktorí podľa mňa v dnešnom zápase odovzdali svoje maximum. V obrannej fáze sa opäť vyskytlo pár chybiček, súper nás v dvoch tretinách znovu prestrieľal, čo však zrejme pramení z neskúsenosti mladých hráčov. Celkovo som však z výkonu našich hráčov ako tréner veľmi spokojný.

Foto: Monika Vranová
Zdroj a foto: Marián Moravčík

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre