04232024uto

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Levická hokejová mládež opäť napredovala, túži po kolektívnych úspechoch

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / BRATISLAVA 13. september 2016 - Každým rokom kráča Levická hokejová mládež pevným krokom k lepším výsledkom. Tak to bolo aj v sezóne 2015/2016, kedy hokejový klub HK Levice zaznamenal rekordný počet detí, čím sa pomaly, ale isto doťahuje na slovenskú mládežnícku špičku. Klub však nespí na vavrínoch a práve v štartujúcej sezóne 2016/2017 chce napredovať ešte viac a konečne získať aj nejaký kolektívny úspech.

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

Všeobecne je hokejovej mládeže na Slovensku málo a v meste, ako sú Levice, je to o to viditeľnejšie. Aj napriek tomu si hokej v Leviciach vytvára silné postavenie a o pár rokov bude hokej v tomto meste dominantným športom. Hokejový klub v Leviciach vychoval a následne do sveta poslal mnoho známych hokejistov. Veď v Leviciach už dlhé roky funguje projekt „hokejovej škôlky“, ktorý je na Slovensku ojedinelý. Na základe tohto projektu si vytvára klub predpoklady pre zvyšovanie a rast hokejovej mládeže v jednotlivých kategóriách. Nepochybne škôlkou to nekončí. Mentálny a vzdelávací proces mladého hokejistu po absolvovaní hokejovej prípravky zabezpečuje hokejový klub HK Levice v spolupráci so IV. Základnou školou Pri Podlužianke, kde sú od piateho ročníka vytvorené športové triedy so zameraním na ľadový hokej. Dievčatá a chlapci majú podmienky pre svoj odborný ale aj fyzický rast. Aj tu nám vyrastajú budúci Levickí a slovenskí hokejisti.

Bistro Miloš na 2. podlaží Dituria SC, Levice ponúka domácu kuchyňu, chutné denné menu a najkrajší výhľad na Levice!

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

Radi privítame medzi sebou ďalších záujemcov o tento nádherný „zimný“ šport a kedykoľvek sa môžu prihlásiť buď priamo na klube u trénerov hokejovej prípravky Mgr. Mariána Fliega a Mgr. Michala Dávida na zimnom štadióne v Leviciach. Na začiatok si so sebou treba priniesť korčule, hokejku a ochranu hlavy.

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

Mladší a starší žiaci sa v tomto súťažnom období konfrontujú s mužstvami 1.ligy ml. a st. žiakov. V lige nastúpia proti nasledovným tímom v kategóriách 5ŠHT, 6ŠHT, 7ŠHT, 8ŠHT a KADETI.

5ŠHT + 6ŠHT: I. liga mladších žiakov so 16 mužstvami:

1. HK Trnava, 2. HK Levice, 3. HK Iskra Partizánske, 4. HC Topoľčany, 5. Okanagan Vienna Tigers , 6. HK Havrani Piešťany, 7. MHKM Skalica, 8. HKL Bratislava, 9. HK Ružinov 99 Bratislava, 10. HC Petržalka 2010,11. HOBA Bratislava, 12. HC Slovan Bratislava,13. HK DUKLA Trenčín, 14. MMHK Nitra, 15. HK Lokomotíva Nové Zámky, 16. HO Hamikovo

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

7ŠHT + 8ŠHT: I.liga starších žiakov s 14 mužstvami:

1. HK Trnava, 2. HK Ružinov 99 Bratislava,3. HK Levice,4. HC 2010 Petržalka,5. HK Iskra Partizánske,6. HOBA Bratislava,7. HC Topoľčany,8. HC Slovan Bratislava,9. Okanagan Vienna Tigers, 10. DUKLA Trenčín,11. HK Havrani Piešťany,12. MMHK Nitra,13. MHKM Skalica,14. HK Lokomotíva Nové Zámky

KADETI

Naša najstaršia mládežnícka kategória KADETI odohrá v tomto súťažnom období 2016/2017 Ligu kadetov. V základnej časti odohrá 28 kôl a postupne sa stretne v regionálnej skupine Západ s nasledovnými mužstvami: 1. MHKM Skalica, 2. MŠK Púchov, 3. HC ŠKP Bratislava, 4. HOBA Bratislava, 5. HK HAVRANI Piešťany, 6. HK Gladiators TRNAVA, 7. HC Topoľčany

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Na záver len doplním a povzbudím našu Levickú hokejovú mlaď. Je potešiteľné, že hokejový klub mesta Levice má trénersky pokryté všetky družstvá od hokejovej prípravky až po kadetov, čo je zárukou kvalitnej trénerskej práce. Na tomto môže klub stavať a prvé ligové zápasy ukážu načo naozaj máme. Celá Levická hokejová verejnosť mládežníkom drží palce a povzbudzuje ich do ďalších bojov.

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

A-mužstvo HK Levice sa počas posledného prípravného zápasu v Bratislave stretlo s Ľubom Višňovským

Levičania dňa 10.9.2016 cestovali do Bratislavy na posledný prípravný zápas pred začiatkom novej sezóny 2016/2017, keď sa na zimnom štadióne V. Dzurillu stretli s domácim mužstvom HC Bratislava. Bratislavčania majú veľké ambície, ich cieľom je tento rok postúpiť z 2. ligy a netaja sa aj ambíciami postupu do najvyššej súťaže, keďže tá v Bratislave chýba. Levickí hokejisti mali tú časť, stretnúť sa jedným z najlepších obrancov slovenského hokeja, Ľubom Višňovským #17, ktorý bol na zápase ako špeciálny hosť.

Levická hokejová mládež opäť napredovala, chýba jej však kolektívny úspech

Levickí hokejisti sa počas posledného prípravného zápasu na ľade HC Bratislava dňa 10.9.2016 stretli aj s Ľubomírom Višňovským.

HC Bratislava 8:1 HK Levice (2:0; 4:0; 2:1)

Góly HCB: 2 Ernst, 2 Lisoň, Gron, Vintr, Kovačič, Jaško
Počet divákov: 321

zdroj a foto: Marián Moravčík, FB HC Bratislava

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre