04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Víťazom hokejového turnaja o pohár primátora mesta Levice 2015 MAC Budapešť, levickí piataci štvrtí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. septembra 2015 - Levickí mládežnícki hokejisti HK Levice majú za sebou piaty týždeň prípravy na ľade pod vedením trénera Mgr. Mariana Fliegu. Tréner Marian Fliega začal svojim zverencom rozdávať prvé pokyny na ľade začiatkom augusta a odvtedy prebieha príprava mládežníkov z 5ŠHT podľa plánu na novú sezónu Považského pohára – súťaž riadenia Slovenským zväzom ľadového hokeja. Hráči zaberajú dvojfázovo. Vždy pred tréningom na ľade je 30min. suchý tréning.

Víťazom hokejového turnaja o pohár primátora mesta Levice 2015 MAC Budapešť, levickí piataci štvrtí

Tréner mládežníkov HK Levice – 4.HP a 5.ŠHT Marián Fliega v rámci etapy začiatočnej špecializácie mládežníkov z prípraviek 4HP a 5ŠHT HK Levice sa špecializuje v prebiehajúcom tréningovom procese na nadchádzajúcu sezónu 2015/16 hlavne na nácvik hokejových zručností, k ich zdokonaľovaniu a neskôr aj k nácviku súčinností hráčov (herné kombinácie). Ďalším cieľom je všestranne rozvíjať základné pohybové schopnosti so zameraním na potreby ľadového hokeja.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Medzinárodný turnaj „šiestich hokejových klubov“ o pohár primátora mesta Levice

Počas víkendu v dňoch 29.-30.8.2015 sa stal Levický zimný štadión dejiskom dvojdňového, prípravného medzinárodného turnaja
piatakov „šiestich hokejových klubov“ o pohár primátora mesta Levice.

Turnaja sa zúčastnili okrem domáceho celku HK Levice aj družstvá HC Topoľčany, MAC Budapest, HK Iskra Partizánske, HK Brezno a MHK Ružomberok.

"Chcem pochváliť všetkých chlapcov, ktorí sa zúčastnili turnaja. Odohrali ho s radosťou a ukázali, že sa vedia baviť hokejom, a keď je to potrebné aj zabojovať. Nepodcenili žiadneho zo súperov, hrali kombinačný hokej a v každom zápase sa snažili až do konca. Aj vďaka tomu sme prešli turnajom napriek tomu, že  to až tak jednoduché nebolo. Súperi boli na úrovni tých najlepších na Slovensku, svoju kvalitu majú a nič nám zadarmo nedarovali. Naši chlapci však ukázali čo v nich je a svoj potenciál sa snažili využiť na maximum. Zistili, že keď sa niečo robí s radosťou a nasadením, úspech nemusí byť ďaleko. Chcem im za predvedené výkony poďakovať, lebo som si turnaj užíval s nimi," zhodnotil účinkovanie svojich zverencov Mgr. Marián Fliega a ďalej dodal: "Touto cestou by som sa chcel poďakovať aj všetkým rodičom za pozitívny prístup k turnaju a podporu svojich detí športe zvanom hokej."

Na záverečnom hodnotení a odovzdávaní pohára a cien bol prítomný aj primátor mesta Levice Ing. Štefan Mišák, ktorý vyzdvihol veľmi vysokú športovú ako aj spoločenskú úroveň turnaja, čím turnaj splnil svoj účel.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Víťazom hokejového turnaja o pohár primátora mesta Levice 2015 MAC Budapešť, levickí piataci štvrtí

Turnaj sa hral systémom každý s každým, 2x20 min. na celé ihrisko, pričom každá tretina vždy začínala od nuly. Mužstvá si zahrali tak dva mini zápasy a body sa rozdeľovali systémom: dva víťazné za 4 body + 1 bonusový, jeden víťazný za 2 body, jeden víťazný + jeden s remízou 2+1 body a za dve remízy 1+1bodov.

Výsledky turnajových zápasov domáceho HK Levice:
1.dvojzápas: HK Levice – MHK Ružomberok 0:0 a 5:4 (počet získaných bodov: 3)
2.dvojzápas: HK Levice – HK Brezno 4:0 a 3:0 (5 bodov)
3.dvojzápas: HK Levice – MAC Budapest 0:2 a 0:1 (0 bodov)
4.dvojzápas: HK Levice – HK Iskra Partizánske 1:2 a 3:1 (2 body)
5.dvojzápas: HK Levice – HC Topoľčany 2:3 a 1:2 (0 bodov)

Konečné poradie:
1. MAC Budapest 18
2. HK Iskra Partizánske 16
3. HC Topoľčany 12
4. HK Levice 10
5. MHK Ružomberok 9
6. HK Brezno 1

Mesto Levice a klub HK Levice reprezentovali:

Brankári: Adámik, Tariška Cyril

Hráči: Tariška Timotej, Doboš, Klepáč, Duchoň, Kasala, Schwarz, Hebixér, Drapák, Ordogh, Šeliga, Turkič, Sleziak, Vlčko,
Krištof, Bíňovský, Grossová, Régi

Ocenený hráč HK Levice: Martin Kasala – najlepší strelec turnaja
Tréner: Mgr. Marian Fliega
Vedúci družstva: František Ordogh

Celú fotoreportáž z hokejového turnaja o pohár primátora mesta Levice 2015 v dňoch 29.-30.8.2015 nájdete TU.

 

V Partizánskom prvá prehra dorastencov

HK Iskra Partizánske 7:5 HK Levice (1:1, 3:2, 3:2)

Góly: Štibrány, Moroz, Kucsera, Židulják, Tkachenko

Zostava: Ördögh (Sucháň) – Židulják, Senci – Kosiba, Moroz, Markov – Štefánik, Formel – Brza, Galis, Kucsera – Kvočka, Kovács – Tkachenko, Fábry, Sucháň – Štibrány

V našom treťom zápase, tentokrát na ľade v Partizánskom, našu hru dosť ovplyvnili domáci rozhodcovia. Pomer vylúčených 10:1 v náš neprospech znamenal, že sme sa veľkú časť zápasu museli brániť presile súpera. Stálo nás to veľa síl a aj to narúšalo našu hernú koncepciu. Boli sme rozhádzaní a nechávali sme sa strhnúť rozhodnutiami domácich arbitrov. Chalani cítili veľakrát krivdu a nie vhodne na ňu reagovali. Aj napriek tomu pri hre s rovnakým počtom hráčov sme boli vyrovnaným súperom domácim, ba niekedy aj lepším. V zápase sa nám dokonca podarilo aj dvakrát viesť a to 2:1 a 4:3. Domáci však vďaka presilovkám otočili zápas a pri záverečnej power play pridali aj siedmy gól do prázdnej brány. Tento zápas nám vôbec nevyšiel, lebo sme neboli plne koncentrovaní a nedokázali sme hrať s čistými hlavami celý zápas. Aj preto sa nám hra nedarila, čo viedlo k neúspešnému koncu.

V Maďarsku ďalšia výhra

Györ 3:6 HK Levice (3:1, 0:2, 0:3)

Góly: Moroz 3x, Kosiba, Kucsera, Markov

Zostava: Sucháň (Ördögh) – Židulják, Brza – Tkachenko, Moroz, Markov – Štefánik, Formel – Kosiba, Galis, Kucsera – Kvočka, Hudec – Matúš, Hollý, Sucháň – Kovács, Zharkov – Štibrány, Fábry

Posledný prípravný zápas sme odohrali na štadióne v maďarskom Györi. Pred zápasom sme káder doplnili o štyroch nových hráčov, ktorých sme chceli vyskúšať. Boli to traja chlapci z Nitry a jeden rus. Na zápas sme tak nastupovali s devätnástimi hráčmi.
Prvá tretina sa nám vôbec nevydarila. Nehrali sme svoju hru a opäť sme boli nedisciplinovaní. Riešili sme rozhodnutia rozhodcov a nesústredili sa na to ako zvládnuť zápas. Súper na nás od začiatku vyletel a mali sme problém s ním držať krok. Túto tretinu sme prehrali o dva góly. Cez prestávku sme sa snažili hráčov zmobilizovať a namotivovať, aby sme ich vrátili späť do zápasu.
V druhej tretine sa obraz hry otočil a dominovali sme my. Hrali sme koncentrovane a pred koncom tretiny sme vyrovnali skóre. Úvod poslednej tretiny, keď sa súper snažil strhnúť zápas na svoju stranu, sme zasa zaspali. Desať minút sme sa prevažne bránili no potom sa nám z brejku podarilo skórovať, čo nás nakoplo a do konca zápasu sme strelili ešte dva góly. Tie znamenali strhnutie víťazstva na našu stranu.

Zdroj: Marián Moravčík_HK Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre