04232024uto

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Levická hokejová mládež zarezáva v príprave, Áčko proti Breznu doma víťazne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. augusta 2015 - Levickí mládežnícki hokejisti s HK Levice majú za sebou tretí týždeň prípravy na ľade pod vedením trénera Mgr. Mariana Fliegu.

Mladí levickí hokejisti zarezávajú v príprave, Áčko proti Breznu doma víťazne

Tréner Marian Fliega začal svojim zverencom rozdávať prvé pokyny na ľade začiatkom augusta a odvtedy prebieha príprava mládežníkov z 5ŠHT podľa plánu na novú sezónu Považského pohára – súťaž riadenia Slovenským zväzom ľadového hokeja. Hráči zaberajú dvojfázovo.

V prvom prípravnom zápase na klzisku súpera sa piatakom nedarilo. Prvý prípravny zápas mládežníci z 5ŠHT odohrali už v piatok 21.8.2015. V rámci prípravy na Považskú ligu cestovali na ľad už tradičného súpera HC Nové Zámky. Zápas nezvládli a konečný výsledok ukázal, že je ešte treba popracovať na kondičných tréningoch.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Turnaj 5ŠHT o pohár primátora mesta Levice

V rámci prípravy pred nadchádzajúcou sezónou našich chalanov preverí aj domáci turnaj „šiestich hokejových klubov“ o pohár primátora mesta Levice ktorý sa koná v dátume 29.8 – 30.8.2015 na Zimnom štadióne v Leviciach. Na Levickom ľade sa predstaví šesť nasledovných tímov – MAC Budapest, Iskra Partizánske, rytieri z Brezna, HC Topoľčany, MHK Ružomberka a náš domáci tím HK Levice.

Piaty týždeň prípravy - značí ďalšie prípravné zápasy

Na konci piateho týždňa prípravy (v nedeľu 23.8.) hostili na domácom ľade kategória 6.ŠHT celok z horehronia HK Brezno, ktorí minulú sezónu odohrali bez straty bodu ako 5.ŠHT. Preto to bola pre mladších žiakov výzva.

Úvodné minúty I.tretiny patrili domácemu celku HK Levice, keď gólovú naháňačku otvorili šiestaci z HK Levice v druhej minúte gólom Filipa Moravčíka. Hral sa rýchli kombinačný hokej na jednej aj druhej strane. Rytieri z Brezna kontrovali ešte v I. tretine dvoma gólmi v ôsmej a jedenástej minúte. O prvej tretine sme preto odchádzali do šatne za stavu 1:2.
Začiatok druhej tretiny patril našim chalanom, keď v 25 min. presne namieril Adam Horváth, v 28min. Filip Moravčík a v 29min. urobil pekný prienik na konci ktorého bol gól v súperovej bránke Janko Majetič. Breznania sa na nás do konca zápasu len doťahovali, avšak 52 min. dokázali vyrovnať na 7:7. Rytieri si zobrali oddychový čas, čo tréner Guťan tiež využil na pokyny hráčom. Nakoniec v 58 min. za HK Levice rozhodol Adam Horváth a upravil stav na konečných 8:7 pre šiestakov HK Levice.

HK Levice – HK Brezno 8:7 (1:2, 4:3, 3:2)

Góly za HK Levice: v 2min. Moravčík Filip, v 26min. Horváth Adam, v 30min. Moravčík Filip (Ešek Samuel), v 31min. Majetič Ján, v 37min. Horváth Adam (Ešek Samuel), v 44min. orváth Adam (Moravčík Filip), v 50min. Drapák Samuel, v 59min. Horváth Adam (Pacala Samuel)

HK Levice: Griesbach, Grobař – Farkaš P., Doboš, Pacala, Kravec, Juhász, Dubský, Drapák, Sládeček, Farkaš J., Moravčík, Ešek, Horváth, Grmanová, Majetič

Prípravné zápasy mladších a starších žiakov

Do začiatku súťažného obdobia, ktorým je súťaž riadená SZĽH – 1. liga mladších žiakov (6.ročník) U12 odohrajú žiaci z HK Levice – 6, 7, 8.ŠHT ešte jeden prípravný dvojzápas proti mužstvu HC Lučenec.

Prípravný dvojzápas HK Levice vs. HC Lučenec sú dva zápasy po 3 x 20 min. čistého času na celé ihrisko. Sú vždy dve mužstvá vekovo a výkonnostne podobne zložené a narážajú na seba i vyrovnané päťky. Hráči sú vedený k modernému poňatiu hokeja, neustálemu pohybu, kreativite a aktivite. Družstvo je zložené z maximálne 15 hráčov a 2 brankárov. Rozsah akcie: 2 zápasy (jeden doma, jeden vonku), 3x20min. čistého času, rozcvička mimo ľad.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Zápas doma:
27.8.2015 so začiatkom o 11:30hod. starší žiaci (7,8.ŠHT)
27.8.2015 so začiatkom o 13:00hod. mladší žiaci (6.ŠHT)
Miesto: Zimný štadión HK Levice

Zápas vonku:
29.8.2015 so začiatkom o 10:30hod. mladší žiaci (6.ŠHT)
29.8.2015 so začiatkom o 12:00hod. starší žiaci (7,8.ŠHT)
Miesto: Zimný štadión HC Lučenec


Ďalšie prípravné zápasy dorastu: 26.8. o 13.00 LV-Partizánske, 29.8. Gyor - LV (maďarsko), 1.9. Partizánske - LV


Aj po druhýkrát levický dorast s Breznom

HK Levice 4:3 HK Brezno (0:1,2:2,2:0)

Góly: Kosiba 2, Moroz, Brza
Zostava: Ördögh – Židulják, Madola – Štefánik, Formel – Senci, Bóna – Brza, Moroz, Tkachenko – Sucháň D., Kosiba, Markov – Riebiz, Kvočka, Fábry – Kovács

Mladí levickí hokejisti zarezávajú v príprave, Áčko proti Breznu doma víťazne

V odvete proti HK Brezno, tentokrát na domácom ľade, sa hral vyrovnanejší zápas ako pred týždňom v Brezne. Hostia sa ako sme predpokladali posilnili a prišli s obmenenou zostavou na viacerých postoch. Aj napriek tomu sme v prvej tretine mali jasnú hernú prevahu. Bohužiaľ sme v nej hrali až príliš individuálne a úplne sme zabúdali na kombinačnú hru. Nedarilo sa nám ani v zakončení a tak v nás narastala nervozita. Hostia nám z ojedinelej šance strelili gól a dostali sa do vedenia. V prestávke sme nabádali hráčov, aby hrali viac tímovo a využívali veci, ktoré sa učíme v tréningu. Chlapci si naše slová vzali k srdcu a v druhej tretine sme začali oveľa viac kombinovať. Aj naďalej sme však zahadzovali jednu šancu za druhou. Mali sme hernú aj streleckú prevahu, ale z nich sme nakoniec vyťažili v druhej tretine len dva góly. Bohužiaľ sa hostia pred jej koncom opäť dostali do jednogólového vedenia, keď sme si nechtiac tečovali puk do vlastnej brány. V tretej tretine sme vedeli, že ak sa budeme vyvarovávať chýb a budeme trpezliví v zakončení zápas môžeme otočiť. Nakoniec sa nám to aj podarilo vďaka dvom streleným gólom, i keď v závere sme museli odolávať dvojminútovému oslabeniu o dvoch hráčov. V zápase, v ktorom sme boli hokejovejší aj strelecky aktívnejší, o čom svedčí aj pomer striel 52:29 v náš prospech, sme sa však často nechávali vyviesť z rovnováhy a podliehali nervozite, čo viedlo k tomu, že sa nám na ľade vôbec nedarilo. Viacerí hráči chceli zobrať zodpovednosť len na seba a zabúdali na spoluhráčov, ale keď sa im nedarilo upadali na psychike. Výsledkom boli aj dve roztržky v druhej a tretej tretine. Hráči sa musia naučiť hrať aj pod tlakom a hlavne s čistou hlavou a byť trpezliví za akéhokoľvek stavu, lebo nie vždy sa bude tak strelecky dariť ako pred týždňom. Len vtedy máme šancu uspieť aj v ťažkých zápasoch, ktoré nás v sezóne čakajú.

Mgr. M. Dávid

 

zdroj a fotografie: MMo_HK Levice
 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre