05072024uto

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Hokejisti Levíc potvrdzujú formu, Hamikovo zdolali aj po druhý krát + výsledky LEV CUP-u 2014 a mládeže

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 9. novembra 2014 - Levickému hokejovému A-mužstvu sa v tejto sezóne darí a potvrdili to aj v ďalšom domácom zápase 2. ligy sk.A - v druhom vzájomnom tohtosezónnom zápase s mužstvom HO Hamikovo v sobotu 8.11.2014.

Hokejisti Levíc potvrdzujú formu, Hamikovo zdolali aj po druhý krát + výsledky mládeže

Zaskveli sa najmä Bikbulatov a Segíň, ktorí strelili po dva góly, Segíň pridal aj jednu asistenciu. Do streleckej listiny sa zapísal aj Horváth a tak sa domáci mohli tešiť z ďalšieho domáceho víťazstva 5:3.
Levická hokejová mládež taktiež odohrala svoje zápasy. Tretiaci z prípravky cestovali do Nitry a piataci do Nových Zámkov. Prinášame Vám aj ich výsledky.

HK Levice 5:3 HO Hamikovo (4:2; 0:0; 1:1)

Góly LV: 10. Segíň P. (Matejov, Školník), 13. Bikbulatov (Segíň P., Matejov), 17. Bikbulatov (Matejov, Pitlanič), 18. Horváth (Sucharda), 50. Segíň T. (Socha)

Zostava LV: Račko (Benedik) – Kasana, Pitlanič, Bikbulatov, Matejov, Segíň P. – Ozimák, Roško, Segíň T., Vrťo, Záhorský – Bačkor, Školník, Kiepeš, Stankovič, Sucharda – Horváth, Socha, Majerský

Zostava HO: Bulík – Jastrabík, Ščepko, Demo, Dubina, Rusnák – Hrajnoha, Neumann, Dujčík, Foltín, Kovačič – Malovec, Čajkovský, Šípoš

Rozhodovali: Bachúrik – Danko, Moravec

Vylúčenia: 2:3 na 2 min.

Strely: 50:48

Divákov: 200

Mgr. Július Beňuš, tréner HK Levice: „Do zápasu sme nastupovali s cieľom zabodovať naplno. Aj keď v týždni nám hlavu zamotali choroby viacerých hráčov, nič iné ako víťazstvo sme si nechceli pripúšťať. Po krátkom, opatrnejšom začiatku sme sa rozbehli. Dobrým pohybom a aktívnou hrou sme si začali vytvárať početné strelecké príležitosti, z ktorých sme strelili prvé góly zápasu. Súper odpovedal znížením stavu na rozdiel jedného gólu. Našou najlepšou odpoveďou bolo strelenie ďalších dvoch gólov. Od tohto momentu sme začali mať dojem akoby si naši chlapci mysleli, že víťazstvo príde tak automaticky. Súper nás potrestal pred odchodom gólom do šatne a znížil tak na 4:2. Druhá tretina sa z nášho pohľadu niesla v znamení nervozity a individuálnych herných prejavov. Súper bol v týchto momentoch aktívnejší a aj vďaka nášmu brankárovi nám nestrelil ďalší gól. Po 40 minútach zostal stav nezmenený, 4:2. Do tretej tretiny sme znovu pristúpili k drobným úpravám v útokoch s cieľom eliminovať nedostatky v systéme hry z druhej tretiny. V tejto časti zápasu sa po strelení gólu súpera na 4:3 začal vážny taktický boj o víťazstvo. Vykúpenie priniesol piaty gól po veľmi peknej akcii Daniela Sochu, ktorý po peknom prieniku v útočnej tretine prihrával Tomášovi Segíňovi do odkrytej bránky súpera a ten nezaváhal. Tento náročný zápas sme napokon zvládli. Ja len verím, že sa chlapci z niektorých našich chýb poučia a víťaznú sériu potiahnu ďalej. Na záver by som chcel poďakovať všetkým hráčom za snahu a bojovnosť v zápase.

Nasledujúci zápas: HK Iskra Partizánske - HK Levice (15.11.2014 o 18:30 v Partizánskom) - 9.kolo 2.LS

Aktuálna tabuľka:
1. HC Nové Zámky 30
2. MHK Dubnica 21
3. HK Levice 18
4. ŠHK Púchov 9
5. HC Petržalka 2010 9
6. Dynamax Nitra 8
7. HK Iskra Partizánske 7
8. HO Hamikovo 5
9. HC '05 B. Bystrica "B" 1

FOTOREPORTÁŽ zo zápasu s HO Hamikovo TU.

LEV CUP 2014 Levice - 4HP HK Levice

4HP HK Levice - LEV CUP 2014 Levice - Prípravný turnaj minihokeja 4.ročník – Prípravka II.

Veková kategória: 4. ročnik - po 31.8.2004 do 1.9.2005 (1 školský rok), mladší hráči s platným ostaršením, nie však mladší ako 3. ročník

Účastníci: HK Levice, HC Slovan BA, HOBA Bratislava, HK Nové Zámky

Na domácom turnaji Lev cup 2014, ktorý sa konal 9.novembra si domáci hráči z HK Levice zmerali sily so súpermi z Nových Zámkov a dvoch bratislavských družstiev Slovan a Hoba.

HK Levice – HK Nové Zámky 10:1

Michal Dávid, tréner HK Levice: "V prvom zápase domáci nastúpili proti Novým Zámkom. V družstve Nových Zámkov chýbalo viacero hráčov, ktorí pravidelne hrávajú v nedeľu za staršiu kategóriu a bolo to na ľade cítiť. V A-družstve si súperovi hráči nedokázali počas celého zápasu vypracovať väčšiu gólovú príležitosť. Domáci ich prevyšovali vo všetkých činnostiach. Vyhrávali súboje o puk, hrali kombinačnejšie a dravšie. V podstate sa v A-družstve hralo len na jednu bránu. V B-
družstve sa však odohrával vyrovnanejší súboj. Šance sa tu striedali na oboch stranách. Levičania aj vďaka brankárom nedovolili streliť súperovi viac ako jeden gól a vyhrali presvedčivo 10:1."

HK Levice – HC Slovan Bratislava 2:3

Michal Dávid, tréner HK Levice: "Do druhého zápasu nastúpili domáci povzbudení víťazstvom z toho prvého s túžbou nadviazať na svoj dobrý výkon a vyhrať aj nad Slovanom. Zo začiatku hrali aktívne, dobre korčuľovali a stíhali sa aj vracať naspäť do obrany. Brankári boli opäť oporou pre svojich spoluhráčov a po prvej polovici sa domácim darilo vyhrávať 2:0. V druhej polovici sa žiaľ obraz hry zmenil. Hráči Slovana sa dostávali do čoraz väčšieho tlaku a vytvárali si čoraz viac šancí, ktoré postupne využili a otočili zápas na 2:3. V závere sa Levičania ešte pokúšali vyrovnať, ale hosťujúci brankári im už nedovolili skórovať a tak zápas so Slovanom prehrali o gól."

HK Levice – HOBA Bratislava 3:1

Michal Dávid, tréner HK Levice: "V zápase s Hobou Bratislava chceli levickí chlapci ukončiť domáci turnaj dobrým výsledkom. Po prvej polovici sa im aj darilo napĺňať stanovený cieľ, keď hrali nerozhodne 1:1. Na začiatku tej druhej sa však hostia dostali do vedenia a krátko na to už odskočili na rozdiel dvoch gólov, keď domáci nechali nepokrytých hráčov pred svojou bránou. Našťastie sa B-
družstvu podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, čo Levičanom vlialo viac sily a nádeje. Začali sa tlačiť dopredu a vytvárať si výraznejšie gólové šance. Ich aktivita nakoniec viedla aj k vyrovnávajúcemu gólu 5 minút pred koncom zápasu. Nanešťastie radosť a pozdvihnutá nálada domácich netrvala dlho. Hneď po rozohratí buly si po súperovej prihrávke zrazili puk do vlastnej brány, čím sa súper dostal opäť do vedenia. Napriek tomu chlapci cítili šancu na úspech v tomto zápase, tak vrhli všetky sily do útoku. Z tejto ich snahy ale pramenili chyby, z ktorých jednu súper dokázal opäť využiť a streliť piaty gól. V úplnom závere, 20 sekúnd pred koncom, pridali hostia aj šiesty a nakoniec vyhrali 3:6."

Dávid, Matejov, tréneri HK Levice: Ako uviedli tréneri, s účinkovaním nášho družstva na domácom turnaji boli spokojní. "Chlapci ukázali, že keď bojujú a hrajú s chuťou nemusíme byť ďaleko od úspechu. Chýbalo nám aj trošku šťastie, ktoré sa v tom nesprávnom momente od nás odvrátilo. A síce sme v jednotlivých zápasoch spravili aj veľa chýb, ukázali sme aj veľa pozitívneho a hokejového. Ako trénera ma najviac potešil posledný zápas, v ktorom bolo cítiť od detí najväčšiu chuť hrať hokej. Pokiaľ túto chuť a zápal dokážeme preniesť do ostatných zápasov, verím že môžeme byť úspešní proti hocikomu."

Celkové poradie LEV Cupu 2014:
1. HOBA Bratislava
2. HC Slovan Bratislava
3. HK Levice
4. HK Nové Zámky

Nasledujúci turnaj prípravky 4HP: TOPVAR CUP 2014, 21.december 2014, Zimný štadión Topoľčany

Mgr. Michal Dávid – tréner HK Levice, MMo HK Levice



Tretiaci z prípravky z pod Zobora s prehrou

Hráči 3.HP HK Levice odohrali už tretí prípravný zápas zo série prípravných zápasov v sezóne 2014/2015. Tentokrát cestovali pod Zobor, kde si zmerali sily s tvrdším orieškom, ako boli poslední dvaja súperi. Hráči Nitry preverili našich chlapcov a poriadne ich vyškolili z efektivity streľby na bránu, kde jednoznačne dominovali. "Corgoni" vyhrali všetky tri tretiny a konečný výsledok 23:11 bol síce krutý, ale zároveň plný skúseností, ktoré posúvajú našu hru dopredu. Po zápase nasledovali samostatné nájazdy ako spestrenie. V tejto skúške zručnosti sme obstáli lepšie, keď naši hráči premenili 9 nájazdov oproti piatim na strane súpera.

Kategória 3HP – hokejová prípravka tretích ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch.

HK Nitra 23:11 HK Levice

Zostava LV: Virág M., Gagač – Doboš R., Drapák D., Hlinčík, Homoľa, Chovanec, Iľdža, Karaffa, Kúkel, Mikloško, Moravčík S., Régi, Sleziak, Tariška, Torok, Virág J., Vlčko, Vrecník, Belko, Kondač

Mgr. Marián Fliega, tréner HK Levice: "Priateľský zápas splnil svoj účel a to získať ďalšiu zápasovú skúsenosť a odohrať zápas so silnejším súperom s nasadením a bojovnosťou. Chcem vyzdvihnúť aj hru súpera, ktorý nám určite nič nedaroval. Chlapci sa aj za nepriaznivého stavu bavili hokejom čo je pre budúcnosť dobrým signálom a zostava tretiakov je pre túto sezónu ideálna."

Divákov: 89

Nasledujúci prípravný zápas 3.HP: HK Levice – HC Lučenec (22.11.2014)



Levickí piataci nestačili na Nové Zámky

V predohrávke 12.kola I.ligy hokejových prípraviek cestovali Levičania z 5.ŠHT na ľad tradičného súpera HK Lokomotíva Nové Zámky. Zverenci trénera Mariána Fliegu inkasovali už po 180 sekundách hry dva rýchle góly. Do konca prvej tretiny sa natrápili, ale po ďalších dvoch góloch bol prepad obrovský. Do druhej tretiny sme vstupovali s cieľom zvrátiť výsledok na našu stranu, ale opäť sme boli potrestaný v podobe piateho gólu. Aj napriek tomu sme druhú tretinu dokázali vyhrať 1:2.

Tretia tretina bola z našej strany najlepšia, keďže sme sa dotiahli na súpera z 5:0 na 5:4. Po faule na útočiaceho protihráča však bolo v 58.minútenariadené trestné strieľanie, ktoré súper premenil čím spečatil výsledok na konečných 6:4.

HK Nové Zámky 6:4 HK Levice (4:0, 1:2, 1:2)

Zostava LV: Adámik, Griesbach – Dubský, Matuška, Juhás, Pacala, Kasala, Doboš, Majetič – Farkaš P., Grmanová, Gellen, Sládeček, Ešek, Moravčík, Farkaš J., Kravec, Drapák, Horváth

Mgr. Marián Fliega, tréner HK Levice: „Výsledok veľmi mrzí, v prvej tretine sme úplne prepadli v útoku a aj v obrane. Aj napriek dvom rýchlym inkasovaným gólom, viac hlúpym než lacným, sme sa druhú a tretiu tretinu pozbierali a obe vyhrali v pomeroch 1:2. Bohužiaľ na víťazstvo v zápase to už nestačilo. Moja vďaka aj tak patrí celému tímu, lebo sa vrátili do zápasu z 5:0 na 5:4, čo značí obrovskú silu mužstva.

Divákov: 91

Nasledujúci zápas 5.ŠHT: HK Gladiators Trnava – HK Levice (9.11.2014) 8.kolo

V 6.kole nastúpili st.žiaci na svoj domáci zápas s odhodlaním odčiniť svoj zlý vykon z predošlého kola na súperovom ĺade. Chlapci vstúpili do zápasu koncentrovane, tentokrát čo si povedali v kabíne pred zápasom, do bodky naplňali a do pol zápasu jasne dominovali, hrali bezchybne v obrane, predvádzdali pekný kombinačny hokej a konečne mala ich hra úroveň kvalitu hokeja st.žiakov. Do pol zápasu svietilo na ukazovateli skóre 4:0. Avšak druhá polovica zápasu akoby bola z ich strany na úrovni prípravkárskeho hokeja. Začali sa menej koncentrovať na svoj výkon, robili hrúbku za hrúbkou, čo súper využil na skorigovanie stavu a dokonca 5 min. hracej doby vyrovnal na 5:5. Chlapci sa však v samotnom závere stretnutia zmobilizovali a ešte pritlačili súpera, snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, čo sa im aj nakoniec podarilo, keď umným čitaním hry prerušili akciu súpera, dostali sa do brejku, keď to súper najmenej čakal, ušiel na súperovú bránku domáci hráč Karol Vrbka, ktorý bol faulovaný pri zakončení a v čase 59:37 vybojoval pre svoj tím trestné strieĺanie. Vrbka svoj nájazd chladnokrvne premenil a pripisal na stranu Levických chlapcov dôležité body.


II.LIGA mladších žiakov (7.+6.ročník) – 6.kolo

HK Levice – HK ALTIS Námestovo 6:3 (2:0, 1:3, 3:0)

Góly za HK Levice: 3. Ševčík (Hofer), 15. Ševčík (Hofer), 21. Hofer (Ševčík), 50. Novák (Bukoven), 54. Ševčík, 55. Hofer

Jozef Guťan, tréner HK Levice: "Naši mladší žiaci podali podobný výkon ako ich starší spoluhráči, keď od začiatku zápasu podávali koncentrovaný vykon, vytvárali si pekné príležitosti a postupne si vytvorili náskok keď viedli uz 3:0. Avšak ani oni sa nevyhli zaváhaniu a slabšej koncentrácii, čo súper využil a po druhej tretine svietil stav skóre zápasu 3:3. No to, čo predviedli chlapci v tretej tretine, bol pekný, rýchly hokej, vytvárali si nádhernè príležitosti, ktorè sa im podarilo aj premieňať, keď korigovali stav stretnutia 3 tretiny na 3:0, vlasne na konečných 6:3 pre Levických chlapcov."

Dôležité body pre Levice

ORANGE II.LIGA starších žiakov (9.+8.ročník) – 6.kolo

HK Levice – HK ALTIS Námestovo 6:5 (2:0, 2:3, 2:2)

Góly za HK Levice: - 10. Kosiba, 20. Kosiba (Vrbka), 23. Vrbka (Kosiba), 26. Benč (Kovács, Fábry), 42. Fábry, 59. Vrbka

Jozef Guťan, tréner HK Levice: "V 6.kole nastúpili st.žiaci na svoj domáci zápas s odhodlaním odčiniť svoj zlý vykon z predošlého kola na súperovom ľade. Chlapci vstúpili do zápasu koncentrovane, tentokrát čo si povedali v kabíne pred zápasom, do bodky naplňali a do pol zápasu jasne dominovali, hrali bezchybne v obrane, predvádzdali pekný kombinačny hokej a konečne mala ich hra úroveň kvalitu hokeja st.žiakov. Do pol zápasu svietilo na ukazovateli skóre 4:0. Avšak druhá polovica zápasu akoby bola ich z ich strany na úrovni prípravkárskeho hokeja. Začali sa menej koncentrovať na svoj výkon, robili hrúbku za hrúbkou, čo súper využil na skorigovanie stavu a dokonca 5 min.hracej doby vyrovnal na 5:5. Chlapci sa však v samotnom závere stretnutia zmobilizovali a ešte pritlačili súpera, snažili sa strhnút víťazstvo na svoju stranu, čo sa im aj nakoniec podarilo, keď umným čitaním hry prerušili akciu súpera, dostali sa do brejku, keď to súper najmenej čakal ušiel na súperovú branku domací hráč Karol Vrbka, ktorý bol faulovaný pri zakončení a v čase 59:37 vybojoval pre svoj tím trestné strieľanie. Vrbka svoj nájazd chladnokrvne premenil a pripísal na stranu Levických chlapcov dôležité body."

 

Piataci v Trnave s tesnou prehrou

I.liga prípraviek 5ŠHT – 8.kolo

HK Trnava – HK Levice 7:5 (1:1, 4:3, 2:1)

V 8.kole I.ligy Prípraviek I., cestovali 5.ŠHT na ľad pre nás netradičného súpera HK Gladiators Trnava. Oba tímy do zápasu vstupovali s rešpektom voči súperovi, oťukávali sa, čoho výsledkom bol aj stav na konci I. tretiny 1:1. V druhej tretine to oba celky rozbalili, padlo až 7 gólov na oboch stranách. V tretej tretine v 46.minúte bol stav nerozhodný 5:5 a vyzeralo to na ďalšiu remízu v sezóne. Následne „LIONS“ z Levíc poľavili, v rozohrávke kopili viacero chýb, na čo domáci zareagovali a v 50. a v 51.minúte vstrelili ďalšie dva góly do našej bránky. Snaha z našej strany bola veľká a chalani boli odhodlaní znova vyrovnať, ale obrana Trnavy nás už k ničomu nepustila.

HK Levice: Griesbach – Dubský, Matuška, Juhás, Pacala, Doboš, Majeti – Farkaš P., Grmanová, Gellen, Sláde ek, Ešek, Morav ík, Farkaš J., Kravec, Horváth

Marián Fliega, tréner HK Levice: „Odohrali sme vyrovnaný zápas s mužstvom, ktoré v tejto sezóne zatiaľ podľahlo len „corgoňom“ z HK Nitra. Chalani sa mohli oprieť o skvelý výkon brankára Griesbacha, ktorý vychytal 35 zásahov. Dve tretiny sme hrali dobre, no zápas sme prehrali v 41.minúte, kedy sme inkasovali dva góly v jednej minúte. Aj napriek prehre som chalanov v kabíne pochválil za srdce, tímovosť a sebavedomie, ktoré predviedli v zápase.“

Počet divákov: 56

Nasledujúci zápas 5ŠHT: HK Nitra – HK Levice (16.11.2014) 9.kolo

Marian Moravčík – vedúci družstva

Zdroj a foto: Marián Moravčík – vedúci družstva

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre