05062024pon

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Beňušovci rozstrieľali Banskobystričanov, z mládežníkov zaváhali iba štvrtáci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. novembra 2014 - Levické hokejové družstvá odohrali počas víkendu v dňoch 1.-2.11.2014 svoje ďalšie zápasy. A-mužstvu sa v tejto sezóne naozaj darí, svedčí o tom aj ich ďalší domáci zápas, v ktorom si zmerali sily s "Béčkom" extraligovej Banskej Bystrice.

Beňušovci rozstrieľali Banskobystričanov, z mládežníkov zaváhali iba štvrtáci

Banskobystričanov domáce mužstvo pod vedením trénera Júliusa Beňuša doslova rozstrieľalo a s deviatimi gólmi v sieti banskobystrického gólmana ich vyprevadilo domov s poriadnym nátreskom. Levičania sú tak priebežne na tretej priečke tabuľky.
Piataci doma privítali hokejistov HOBA Bratislava, pričom aj tento zápas skončil so zaujímavým hokejovým výsledkom 6:6, tretiaci odprevadili HC Petržalku 2010 taktiež s vyšším nátreskom, jedine štvrtáci odchádzali z Nitry so sklonenými hlavami...

HK Levice 9:1 HC '05 Banská Bystrica "B" (1:0; 2:1; 6:0)

Góly LV: 16. Segíň T. (Majerský), 31. Segíň T. (Ozimák, Vrťo), 39. Socha (Vrťo, Bačkor), 41. Segíň P. (Sucharda), 42. Segíň T. (Roško, Vrťo), 42. Segíň P. (Matejov), 43. Bikbulatov (Vrťo), 50. Segíň T. (Bikbulatov, Vrťo), 55. Kiepeš (Vrťo)

Zostava LV: Račko (Benedik) – Kasana, Pitlanič, Bikbulatov, Matejov, Segíň P. – Ozimák, Roško, Segíň T., Sucharda, Vrťo – Bačkor, Školník, Kiepeš, Michalovič, Stankovič – Horváth, Socha, Hronec, Majerský
Zostava BB: Lipnický – Bálint, Korbeľ, Laubert, Libič, Srnka – Kubík J., Lapin, Kubík A., Krahulec, Piperek – Ivan, Ľalík, Magura

Rozhodovali: Vojtek – Gegáň, Mĺkvy
Vylúčenia: 2:5 na 2 min.
Strely: 59:22
Divákov: 92

Mgr. Július Beňuš, tréner HK Levice: „Zápas sa od úvodu niesol v réžii našich chlapcov. Mali sme jednoznačnú územnú prevahu. Aktívne sme korčuľovali, hrali dostatočne takticky a vytvárali si znovu množstvo šancí, ktoré sme však opakovane nepremieňali. Keď to už vyzeralo, že bude z toho gól tak puk až tri krát za prvú tretinu skončil na tyčke súperovej bránky. Aj napriek prevahe v prvej tretine sme vyhrávali po dvadsiatich minútach len 1:0. Druhá tretina sa niesla v znamení našej zvýšenej nervozity. Začala sa prejavovať aj postupná herná pasivita. Tá sa prejavila aj v našej presilovej hre doplnenej zbytočným vymýšľaním a súper nám strelil vyrovnávajúci gól. Pristúpili sme k zmenám zloženiu v dvoch útokoch a redukcii na tri formácie. Zjavne nám tento krok priniesol oživenie a postupne aj gólový efekt. Druhú tretinu sme napokon vyhrali 2:1. V tej tretej sme spustili na súpera doslova gólový uragán a v časovom úseku od 40:35 až 42:48 sme dali štyri góly, z toho dva vo vlastnom oslabení. Tu by som chcel vyzdvihnúť všetkých chlapcov za enormnú snahu streliť góly a zápas strhnúť jednoznačne na našu stranu. Za pochvalu stojí určite strelecký prejav Tomáša Segíňa, ktorý štvrtým gólom v zápase potvrdil strelca v našom tíme, ale aj jeho dvoch spoluhráčov z útoku Juraj Vrťa a Daniila Bikbulatova, ktorí na ľade svojou umnou hrou vynikali či výkon nášho brankára. Na záver však chcem poďakovať všetkým chlapcom, lebo od prvého zápasu vidieť veľký kolektívny prejav a odhodlanie podávať maximálne výkony. Hráči svojím výkonom poslali pozvánku našim fanúšikom na zápas s Hamikovom, ktorý odohráme opäť na domácom ľade v sobotu, dňa 8.11.2014 o 17:30 hod.

Aktuálna tabuľka:
1. HC Nové Zámky 27
2. MHK Dubnica 21
3. HK Levice 15
4. ŠHK Púchov 9
5. HK Iskra Partizánske 7
6. Dynamax Nitra 6
7. HC Petržalka 2010 6
8. HO Hamikovo 5
9. HC '05 B. Bystrica "B" 0

Nasledujúci zápas: HK Levice – HO Hamikovo (08.11.2014 o 17:30) - 8.kolo 2.LS

Levická hokejová mlaď z 5.ŠHT HK Levice privítala na svojom ľade piatakov z hokejového klubu HOBA Bratislava. Piataci nastúpili už na svoj siedmy zápas v sezóne s odhodlaním uhrať čo najlepší výsledok s tradičným súperom HOBA Bratislava. Úvodné minúty prvej tretiny patrili domácemu celku, ktorý sa často dostával do brejkov. Skóre sa však domácemu družstvu podarilo otvoriť až v 10.minúte zápasu. HOBA kontrovala tromi, rýchlo za sebou nasledujúcimi, gólmi v 16., 17., a 19.minúte. Po samostatnom úniku nášho hráča sa nám však ešte v prvej tretine, v 19.minúte, podarilo streliť kontaktný gól súperovi do šatne. Po prvej tretine bol stav 2:3 pre hostí. V druhej tretine sme prestali korčuľovať, boli sme statickí a hra sa premiestnila pred našu bránku, čo nás stálo veľa síl. To HOBA zužitkovala a zvýšila vedenie na 2:4. Domáci hokejisti sa prebúdzali dlhšie, no keď sa konečne „nakopli“, pôsobili živšie a agresívnejšie, z čoho pramenil aj výsledok druhej tretiny ktorú sme vyhrali 3:2. Do tretej tretiny sme vstupovali s odhodlaním zvrátiť víťazstvo na našu stranu, čo sa nám aj darilo, keď v. 11minúte z trestného strieľania zvyšoval na 6:5 Peter Farkaš. Záver zápasu gradoval, keď sa piataci z HOBA Bratislava nasťahovali pred nášho brankára Adámika. Do konca zápasu ostávalo niečo cez tri minúty a naši hráči dohrávali zápas pred našim brankárom doslova pod paľbou na našu bránku. Nakoniec sa v 60.minúte podarilo hosťom skórovať a vyrovnať zápas na konečných 6:6.

HK Levice 6:6 HOBA Bratislava (2:3; 3:2; 1:1) (5.ŠHT)

Zostava LV: Adámik – Kasala, Juhás, Pacala, Doboš, Schwarz, Majetič – Farkaš P., Grmanová, Gellen, Sládeček, Ešek, Moravčík, Drapák, Horváth A., Klepáč A.

Mgr. Marián Fliega, tréner HK Levice: "Všetky tri tretiny to bol vyrovnaný dobrý zápas o čom hovorí aj konečný výsledok 6:6. Už od začiatku zápasu sa hral hokej vo vysokom tempe. V druhej tretine sme prestali korčuľovať, boli sme statický začo nás súper trestal. V poslednej tretine sme urobil snáď len jednu podstatnú chybu, keď sme úplne prepadli v našom obrannom pásme a HOBA to využila na strelenie vyrovnávajúceho gólu. „Veľmi to mrzí, lebo chalani boli veľmy blízko výťazstva".

Divákov: 71

Nasledujúci dvojzápas 5.ŠHT: HK Lokomotíva Nové Zámky – HK Levice (8.11.2014) 8.kolo; HK Gladiators Trnava – HK Levice (9.11.2014) 9.kolo


Tretiaci úspešní aj po druhý krát

Hráči 3.HP HK Levice odohrali druhý prípravný zápas zo série prípravných zápasov v sezóne 2014/2015. Na domácom ľade privítali súpera z Bratislavy – tretiakov z HC Petržalka 2010.

Tretiaci do zápasu vstupovali s obrovským nadšením a povzbudení prvým víťazstvom sa chceli baviť hokejom aj proti Petržalke. Deti predvádzali na ľade parádne kúsky v obrane a aj v útoku. Až do 8.minúty bol stav 0:0. Gólostroj otvorila prípravka z HK Levíc, v zápase sa chalani navzájom ťahali, povzbudzovali a hrali s odhodlaním vyhrať.

Kategória 3.HP – hokejová prípravka tretích ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch.

HK Levice 16:7 HC Petržalka 2010

Zostava LV: Virág M., Gagač – Doboš R., Drapák D., Hlinčík, Homoľa, Chovanec, Iľdža, Karaffa, Jelínek, Kúkel, Mikloško, Moravčík S., Régi, Sleziak, Tariška, Torok, Virág J., Vlčko, Vrecník, Belko, Kondač

Mgr. Michal Dávid, tréner HK Levice: „Padlo dosť gólov a pre hokej a divákov – rodičov to bolo len dobre. Pochvala patrí všetkým hráčom na ľade, aj brankárom za predvedený výkon. Chlapci dokázali hrať s chuťou a záujmom. Priateľský zápas splnil svoj účel a to získať zápasovú skúsenosť a odohrať zápas s nasadením a bojovnosťou. Chcem vyzdvihnúť aj hru súpera, ktorý nám určite nič nedaroval.

Divákov: 76

Nasledujúci prípravný zápas 3.HP: HK Nitra – HK Levice (8.11.2014)

Štvrtáci pod Zoborom s prehrou

Hráči 4.HP HK Levice odohrali priateľský prípravný zápas zo série prípravných zápasov v sezóne 2014/2015. Štvrtáci cestovali na ľad "corgoňov", aby si otestovali, pred blížiacim sa domácim turnajom HK Levice CUP, svoje hokejové zručnosti proti skúsenému súperovi HK Nitra. V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej kde chalani dominovali v útočnej fáze čoho dôsledkom bol stav 3:5 v prospech nášho tímu. To však bolo z našej strany všetko. Potom sme začali kopiť chyby v obrane, nepresné prihrávky a zlé vyhadzovanie z obranného pásma, čoho dôsledkom bol aj konečný stav na svetelnej tabuli 24:9 v prospech domáceho mužstva.

Kategória 4HP – hokejová prípravka štvrtých ročníkov hrá podľa pravidiel SZĽH pre minihokej v tretinách s A a B mužstvom po štyroch hráčoch.

HK Nitra 24:9 HK Levice

Mgr. Michal Dávid, tréner HK Levice: „Chceli sme si vyskúšať viaceré útočné akcie, čo sa nám aj podarilo. Bohužiaľ súper nás preskúšal z nepresných prihrávok z čoho aj ťažil. V zápase sme urobili veľa chýb, z ktorých sa musíme poučiť a snažiť sa ich do budúcna odstraňovať, ako aj vedieť sa namotivovať na každý zápas tak, aby sme nemuseli zbytočne otáčať nepriaznivý vývoj zápasov.“

Divákov: 64

Zdroj: Marián Moravčík, HK Levice, fotografia: Monika Vranová

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre