05062024pon

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

V Leviciach ruská hokejová posila, mužom sa darí + výsledky mládeže

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
V Leviciach ruská hokejová posila, mužom sa darí + výsledky mládežeLEVICE 10. októbra 2014 - Vedeniu klubu HK Levice sa podaril zaujímavý úlovok do mužstva seniorov v podobe angažovania legionára z Ruska. 21 ročný Daniil Bikbulatov, ktorý sa narodil 27.10.1993 v Magnitogorsku, posilnil levické A-mužstvo v piatok 3.10.2014 pred domácim zápasom s Dynamaxom Nitra. Daniil vyniká v typickom ruskom korčuľovaní, agilným pohybom, prácou s hokejkou, priamočiarym ťahom na bránku a tak isto skvelým prehľadom v hre a schopnosťou hrať do kombinácii. Už v zápase proti súperovi z Nitry mali diváci možnosť všetky tieto prednosti na hráčovi s trinástkou na drese spozorovať. Hneď v prvom zápase sa mu podarilo vsietiť víťazný gól mladého mužstva nad skúseným súperom. Okrem toho na ľade vyčnieval najmä rýchlosťou a šikovnými rukami, ktorými dokázal súpera držať v šachu nielen v hre piatich proti piatim ale aj v oslabení. Daniilovi prajeme v našom drese veľa šťastia a dúfame, že aj on prispeje svojimi výkonmi ku skvalitneniu hry nášho omladeného seniorského tímu, ktorý sa túto sezónu bude pokúšať o naštartovanie svetlejšej budúcnosti Levického hokeja.

Hokejové štatistiky Daniila Bikbulatova nájdete na tomto linku: http://r-hockey.ru/player.asp?TXT=12957&language=e

HK Levice 4:1 Dynamax Nitra (1:0; 1:0; 2:1)

Góly LV: 16. Roško (Kasana, Matejov), 31. Bikbulatov (Záhorský), 48. Segíň T. (Vrťo, Števár), 55. Vrťo

Zostava LV: Račko - Bačkor, Kasana, Ozimák, Pitlanič, Roško, Socha, Školník - Adámik, Bikbulatov, Hronec, Kiepeš, Matejov, Michalovič, Segíň T., Stankovič, Sucharda, Števár, Vrťo, Záhorský
Zostava NR: Púš - Barto, Blickling, Dujíček, Kurej, Rašovský - Bafrnec, Drgoň, Ďurech, Hronský, Molnár, Paukner, Tarnóczy, Tománek, Vasiľko
Rozhodovali: Bachúrik - Pastorek, Rojík
Vylúčenia: 5:6 na 2 min.
Strely: 39:45

Aktuálna tabuľka:
1. HC Nové Zámky 15
2. MHK Dubnica 9
3. ŠHK Púchov 6
4. HK Levice 6
5. HK Iskra Partizánske 4
6. Dynamax Nitra 3
7. HO Hamikovo 2
8. HC '05 B. Bystrica "B" 0
9. HC Petržalka 2010 0

Nasledujúci zápas: ŠHK Púchov - HK Levice (11.10.2014 o 19:00) - 4.kolo 2.LS



Orange II. liga starších žiakov "B"

HK Levce - MHK Dubnica nad Váhom 9:2 (3:1 , 3:1, 3:0)

V druhom kole nastúpili starší žiaci HK Levice proti Dubnici. Po víťazstve v Prievidzi chceli chlapci zabodovať aj na domácom ľade. V prvej tretine hrali veľmi koncentrovane, keď súperovi dovolili len ojedinelé šance, smerom dobredu si vytvárali tlak, ktorý pretavili do 3 gólov. V druhej tretine sa obraz hry zmenil, chlapci prestali korčuľovať, boli málo dvôrazní v osobných súbojoch, z čoho pramenili fauly a vylúčenia a skoro tak darovali hosťom možnosť, dostať sa do zápasu. Avsak oslabenia zahrali nad očakávanie, dokonca strelili 3 góly po pekných hokejových akciách a tak do tretej tretiny išli so skóre 6:2. Tretia tretina sa už len dohrávala, aj tak si mladí Levičania zlepšili skóre, keď strelili ešte tri góly a upravili skóre zápasu na konečných 9:2. Štyrmi gólmi sa zaskvel Patrik Kosiba, po 2 góly pridali Karol Vrbka a Filip Fábry a jeden pridala Paťa Agoštonová.

II. liga mladších žiakov "B"

HK Levce - MHK Dubnica nad Váhom 5:7 (0:3, 2:1, 3:3)

Mladší žiaci taktiež privítali chlapcov z Dubnice. Úvod zápasu a celkovo prvú tretinu odohrali veľmi zle, bez korčuľovania, zápalu do hry, bojovnosti, ochoty vôbec hrať hokej. Preto sa súper po 1.tretine ujal vedenia 0:3. Druhá tretina začala úplne opačne ako tá prvá, asi po búrke v šatni cez prestávku, chlapci akoby vymenení sa zahryzli do súpera a druhú časť vyhrali 2:1, keď navyše zahodili aj niekoľko vynikajúcich šancí. Tretia tretina začala sľubne, chlapci dokonca v čase 58:23 vyrovnali na 5:5, ale zrejme ich to stálo veľa síl, lebo sa znovu zopakoval scenár záveru zápasu z Prievidze, keď v poslednej minúte dostali rozhodujúce góly po hrubých chybách a nekocentrovanosti a prehrali svoj druhý zápas v závere v pomere 5:7 po tretinach (0:3,2:1,3:3). Góly za mladších žiakov HK Levice David Hoffer 2, Braňo Mišura, Niko Šebeštin, Matej Ševčik. Po tomto ďaľšom nešťastnom zápase ml.žiakov treba však poznamenať, že prechod z piatackeho hokeja do hokeja ml.žiakov je náročnejší, navyše keď sa chlapci stretnú s družstvom, kde o výsledku rozhodujú skúsenejší a fyzicky zdatnejší siedmaci.


3.kolo I.ligy prípraviek 5ŠHT

Žlto - zelení v rámci 3.kola I.ligy prípraviek 5ŠHT HK Levice vycestovali na ľad klubu HC Slovan Bratislava, kde predviedli bojovný výkon.

HC Slovan BA "A" - HK Levice 9:5 (2:1, 2:1, 5:3)

Góly za HK Levice: v 10 min. Sládeček (trestné strieľanie), v 30 min. Horváth (Farkas P., Pacala), v 46 min. Horváth (Farkaš P.), v 50 min. Gellen (Moravčík), v 51 min. Gellen (Majetič, Pacala)

HK Levice: Adámik, Griesbach - Pacala, Matuška, Doboš, Majetič, Dubský, Juhás, Kasala - Farkaš J., Farkaš P., Horváth, Drapák, Sládeček, Gellen, Grmanová, Kravec, Ešek, Moravčík

Marian Fliega, tréner HK Levice: "Zápas mal vysoké tempo, súper bol korčuliarsky vyspelý a útoky sa striedali na oboch stranách. Súper bol o niečo efektívnejší a udržiaval si celý zápas jeden aj dvojgólový náskok a v závere to aj zveľadil, keď sme sa viac púšťali do útoku a viac riskovali. Celkovo sme odohrali so zvučným súperom vyrovnaný zápas. Veľa nechýbalo a mohli sme získať prvé body. Určite je na čom stavať a verím, že najbližší zápas budeme efektívnejší v zakončení a vyhráme."
 
Zdroj: HK Levice, Marian Moravčík - vedúci družstva, fotografia: Facebook 2.Hokejová liga SR

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre