05052024ned

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Začala sa éra nových levických hokejových talentov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. októbra 2014 - Hokejovej mládeže je stále málo a v meste ako sú Levice, je to o to viditeľnejšie. Aj napriek tomu si hokej v Leviciach postupne vytvára silné postavenie a o pár rokov bude hokej v tomto meste dominantným športom.

Začala sa éra nových levických hokejových talentov

Hokejový klub v Leviciach vychoval a následne do sveta poslal mnoho známych hokejistov. Dnes už neplatí, že si tréneri môžu vyberať z množstva detí tie najtalentovanejšie. Rodí sa ich každým rokom menej aj keď musíme pripomenúť, že za posledných päť rokov ročníky 2003, 2004, 2005 a 2006 sú populačne silnejšie a cítiť to aj v posledných náboroch. Kde bol pred rokmi výber, zostal dnes nábor!

V nedeľu 5.10.2014 sa konal na zimnom štadióne v Leviciach nábor nových talentov pod vedením kvalifikovaného trénera mládežníckych hokejových prípraviek Mgr. Michala Dávida. Detí do 10 rokov, ktoré sa chcú naučiť korčuľovať prišlo v hojnom počte a aj rodičia detí boli nadšený prístupom mládežníckych trénerov Hokejového klubu Levice.

Aktuálne je v levickom hokeji 20 tretiakov, a to aj medzi nimi je pár talentovanejších druhákov. U prvákov a druhákov je počet priaznivejší, no za týždeň piati odpadnú a ďalší pristúpia.

Najlepšie sú na tom piataci, je ich 22. V prípravke štvrtákov je počet 14, ale aj tu sa dopĺňajú stavy z tretiackej prípravky kde ich je rovných 20. "Ťažko to počítať. V minulom roku napríklad po jednom nábore pristúpilo 14 detí. Výkyvy boli aj pred rokmi, keďže šiestakov teraz máme 16, siedmakov 12 a ôsmakov s deviatakmi je 22," hovorí tréner prípravky Michal Dávid.

Počet hokejistov v rôznych ročníkoch tvorí sínusoidu. Problém spôsobujú i zranenia a odchody jednotlivých hráčov v rôznych vekových kategóriách. Logicky nastáva posun. Hráči tretiakov nastupujú za štvrtákov, šiestaci a siedmaci a tak isto ôsmaci a deviataci sú pre malí počet hráčov v jednej kategórii. Pre hokejový vývoj je dôležité, aby mal daný ročník minimálne 22 hokejistov. Ideálne by bolo, ak by bol počet 26-28 detí. Tréningový proces by mal patričnú úroveň," uvažuje tréner Dávid.

Hokejová "prípravka" už v materskej škole

V Leviciach už dlhé roky funguje projekt "hokejovej škôlky", ktorý je na Slovensku ojedinelý. Aj tu nám vyrastajú budúci levický hokejisti, veď škôlkáry na Tekovskej sú najmladšou prípravkou a prvotným potenciálom do náboru pre levický hokej, povedal tréner tretiakov a piatakov Marián Fliega a ďalej dodal, že najväčším prínosom je to, že deti sa pravidelne stretávajú. "Sú šikovné, na tréningoch s nimi zažijeme kopec srandy. Som príjemne prekvapený, že po mesiaci sa už vedia korčuľovať."

Nábor nových hokejových talentov síce už skončil, ale to neznamená, že ďalších záujemcov neprivítame medzi sebou. Rodičia detí, ktoré majú záujem o tento nádherný "zimný šport" sa môžu kedykoľvek prihlásiť u trénera prípravkárov HK Levice Mgr. Michala Dávida na zimnom štadióne v Leviciach. Treba si na začiatok priniesť zo sebou korčule, hokejku a ochranu hlavy.

zdroj a fotografia: Marián Moravčík

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre