05062024pon

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Levické hokejové prípravky sa neúnavne pripravujú na novú sezónu, A-mužstvo v predohrávke víťazne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. októbra 2014 - Mládežnícky hokejisti z hokejových pípraviek 2/3/4 HK Levice hostili na domácom ľade rovesníkov s HK Nové Zámky. V sobotu 27.9.2014 sa obe mužstvá bavili hokejom, keď si z chuti zastrielali čoho dôkazom je aj samotný výsledok.

Levické hokejové prípravky sa neúnavne pripravujú na novú sezónu, A-mužstvo v predohrávke víťazne

HK Levice – HK Lokomotíva Nové Zámky 22:20

(tretinkový hokej kategórie 3,4 HP)

Zápas sa hral vo všetkých troch tretinách ľadovej plochy, kde v dvoch krajných nastúpili proti sebe A a B – družstvá a najmenší hokejisti hrali v tretine strednej. Do konečného výsledku sa však započítaval len súčet výsledkov A a B – družstva. Hralo sa na dva polčasy po 30 min. 

A – družstvo Levíc začalo zápas aktívne a hneď od začiatku si vytváralo šance, ktoré aj dokázalo využiť.  Netrvalo dlho a dostali sa do dosť výrazného vedenia. Hráči boli v porovnaní so súperom aktívnejší a lepší vo všetkých herných činnostiach a aj korčuľovaní. Tento rozdiel sa podpisoval aj pod narastajúce skóre v prospech Levíc. Rozdiel bol natoľko výrazný, že tréner Levičanov Mgr. Dávid sa rozhodol v 20 min. zápasu upraviť formácie. Z B – družstva stiahol dvoch hráčov do A -družstva a vytvoril 3 formácie - dve s troma a jednu so štyrmi hráčmi. Tým pádom dve formácie Levíc nastupovali proti presile o jedného hráča, čiže 3 proti 4. Ako tréner uviedol, k tomuto kroku sa rozhodol hlavne preto, lebo videl výrazný rozdiel v kvalite oboch tímov a vedel, že aj napriek oslabeniu o jedného hráča nebudú mať jeho zverenci problém naďalej na ľade dominovať. Tento moment však akoby hráčov zaskočil a na niekoľko minút stratili koncentráciu, čo využil súper na  strelenie dvoch gólov. Hráči si prestali veriť, že to aj v oslabení môžu zvládnuť a upadli do akéhosi útlmu. Aj napriek tomu sa však napokon dokázali zaktivizovať, čím opäť začali pribúdať góly do súperovej brány. S pribúdajúcimi gólmi hráči opäť začali hrať koncentrovanejšie a zápas nakoniec skončil  víťazstvom Levíc v pomere 22:20 (A – družstvo 20:3). 

Mgr. Michal Dávid, tréner HK Levice: "Som spokojný s dosiahnutým výsledkom a aj s hrou, ktorú hráči predviedli." Ako ďalej uviedol "Hráči sa však musia naučiť viac si veriť a hlavne v situáciách, keď nie všetko ide ľahko. Musia sa naučiť zvládať a prekonávať aj ťažšie prekážky, lebo nie vždy bude proti nám hrať slabší súper. Treba však podotknúť, že Novým Zámkom dnes chýbali viacerí hráči a preto proti nám nastúpil výrazne oslabený, čo sa odrazilo na ich výkone, avšak ani my sme neboli v plnej sile. Nám tiež chýbali 4 hráči a viacerí sa len začínajú učiť hrať hokej. Tento zápas síce splnil svoj účel a to získať ďalšiu zápasovú prax, no nedonútil nás siahnuť až na maximum našich síl."

Marian Fliega, tréner HK Levice: "Odohraný zápas bol veľmi dobrej úrovne čo sa týka nasadenia a zručnosti hráčov. V úvode sme sa trochu hľadali, ale musím pochváliť hráčov za predvedený výkon, keďže sa vedeli vrátiť do zápasu a takmer vyrovnať. Zápas hodnotím ako dynamický so slušnou kvalitou tejto kategórie a navyše s dobrou diváckou kulisou."

Levické hokejové prípravky sa neúnavne pripravujú na novú sezónu, A-mužstvo v predohrávke víťazne


1.liga hokejových prípraviek 5ŠHT – Západoslovenská divízia

Mládežnícky hokejisti z 5ŠHT HK Levice prehrali aj v druhom kole ligy prípraviek 5ŠHT. Na domácom ľade podľahy najvyspelejšiemu celku ligy v kategorii piatakov.

HK Levice – HK Ružinov ´99  3:15 (0:4, 2:7, 1:4)

Góly za HK Levice: v 12min. Farkaš P. (trestné strieľanie), v 38min. Sládeček (Farkas J., Drapák), v 58min. Gellen Daniel (trestné strieľanie)

HK Levice: Griesbach – Kasala, Pacala, Doboš, Drapák, Matuška, Juhás – Horváth, Farkaš P., Gellen, Majetič, Sládeček, Farkas J., Ešek, Klepáč, Kravec

Do zápasu vstúpili aktívnejšie mládežníci z Ružinova, keď sa v 4min. ujali vedenia. Od začiatku sa hralo plynule, súper dobre korčuľoval, kombinoval a na lade dominoval po každej stránke. Po fauloch hosťujúceho celku sme nepremenili ani trestné strieľanie a po I.tretine sme odchádzali do šatne so štvorgólovým mankom.
Začiatok II.tretiny bol z našej strany lepší, napádali sme súpera z čoho sme si vynútili aj trestné strieľanie, ktoré jednoznačne premenil Farkaš Peter. Po tomto momente nás súper zatlačil, lepšie kombinoval z čoho pramenili aj góly v našej bránke v pomere 2:7.
V III.tretine sme pridali na aktivite v korčuľovaní, napádali sme súpera ale výsledok v závere tretiny 0:4 tomu nenasvedčoval. Naša radosť prišla až 58 min. stretnutia v podobe gólu, keď po faule hosťujúceho hráča premenil trestné strieľanie Gellen.

Marian Fliega, tréner HK Levice: "V tomto kole sme narazili jednoznačne na najvyspelejšieho súpera v kategórii hokejových prípraviek 5.ŠHT. Od začiatku sa hralo plynulo, avšak súper mal jednoznačne navrh a prevýšil nás svojou kombinačnou hrou. Chýbajú nám góly. Nepremieňame šance, ale je to len začiatok sezóny. Myslím si, že postupom času to bude lepšie a postupne sa prejaví lepšia zohranosť. Čaká nás ešte veľa roboty čo aj ukázal tento zápas."

HK Levice - nábor 2014


V predohrávke Levičania zvíťazili nad Hamikovom

Levické hokejové Á-čko odohralo v sobotu 27.9.2014 predohrávku 17. kola 2. ligy, keď cestovalo do Bratislavy na zápas s miestnym mužstvom HO Hamikovo. Levičania tam dokázali zvíťaziť a tak získať v tabuľke prvé body.

HO Hamikovo 2:5 HK Levice (1:2; 1:2; 0:1)

Góly LV: 10. Segíň T. (Záhorský), 13. Segíň T. (Vrťo), 27. Záhorský (Segíň T., Vrťo), 35. Segíň T. (Matejov, Segíň P.), 50. Sucharda (Kasana)

Zostava LV: Račko - Bačkor, Fazekaš, Kasana, Ozimák, Pitlanič, Roško, Socha, Školník - Adámik, Hronec, Kiepeš, Matejov, Michalovič, Segíň P., Segíň T., Stankovič, Sucharda, Vrťo, Záhorský

Zostava HO: Neumann V. - Dujčík, Jastrabík, Maťaš, Neumann D., Ščepko - Faktor, Foltín, Hegely,

Hudcovský, Kovačič, Novák, Rusnák, Strapák, Šípoš, Vacek

Rozhodovali: Bundil – Kanich, Vlček

Vylúčenia: 4:3 na 2 min.

Strely: 36:55

Divákov: 54

Nasledujúci zápas LV: HK Levice – Dynamax Nitra (04.10.2014 o 17:30) – 3.kolo 2.LS

 

zdroj a fotografie: HK Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre