05062024pon

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Mladí levickí hokejisti v príprave zdolali Zlatomoravčanov, starší a mladší žiaci zakončili prípravu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Mladí levickí hokejisti v príprave zdolali Zlatomoravčanov, starší a mladší žiaci zakončili prípravuLEVICE 17. septembra 2014 - Dňa 13. septembra 2014 sa na zimnom štadióne v Leviciach odohralo priateľské hokejové stretnutie kategórie 4.HP medzi domácim HK Levice a HC Zlaté Moravce. Zápas začal vo svižnom tempe, keď sme sa už v prvej minúte ujali vedenia 1:0 a potom pokračoval v dobrom nasadení, kde sa striedali šance na jednej aj druhej strane. Keďže hostia nemali k dispozícii vlastného brankára, zápas chytali dvaja Levičania, ktorí sa po 10. minútach striedali tak, aby chytali aj za domácich aj za hostí. Nakoľko obidvaja brankári predvádzali dobré zákroky, nedovoľovali nám odskočiť na vyšší gólový rozdiel. Po 1. tretine sme viedli o 2 a po druhej len o 1 gól. V tretej tretine sa prvýkrát v zápase dostali do vedenia aj hostia, keď otočili výsledok na 4:5 v ich prospech. Naši chlapci sa však nevzdali a za niekoľko minút sa 3 gólmi opäť dostali do vedenia. V samom závere sme ešte toto vedenie poistili 2 gólmi a tak sme sa mohli tešiť z víťazstva 9:5. Po zápase ešte nasledovali samostatné nájazdy ako spestrenie. Každý hráč mal 2 nájazdy, po jednom na každého brankára. Aj v tejto skúške zručnosti sme obstáli lepšie, keď naši hráči premenili 8 nájazdov oproti 5. na strane súpera.

HK Levice - HC Zlaté Moravce 9:5

"Chcem pochváliť všetkých hráčov aj brankárov za predvedený výkon, ktorý bol pre mňa dôležitejší ako výsledok. Chlapci dokázali hrať s chuťou a záujmom a nezlomili sa ani pri nepriaznivom výsledku. Jediná vec, ktorá trošku mrzí, je vysoký počet inkasovaných gólov, ale aj pri nich nebolo možné uprieť chlapcom, že by sa nesnažili im zabrániť. Priateľský zápas preto splnil svoj účel a to získať ďalšiu zápasovú skúsenosť a odohrať zápas s nasedením a bojovnosťou," povedal po zápase tréner HK Levice Michal Dávid.

Mladí levickí hokejisti v príprave zdolali Zlatomoravčanov, starší a mladší žiaci zakončili prípravu

ŠHT zakončili prípravu v Prievidzi

Dňa 15.9.2014 odohrali starší a mladší žiaci, svoj v poradí šiesty, prípravný zápas v Prievidzi, ktorý bol súčasne ich posledný pred začiatkom súťaže. Starší žiaci odohrali

vyrovnané stretnutie, keď až do 55.minúty bol stav nerozhodný 3:3. V závere však, po chybách v našej obrane, dokázali domáci v prečíslení streliť 3 góly a rozhodli tak o konečnom výsledku v pomere 6:3, pričom Levice nepremenili nariadené trestné strieľanie. Góly za Levice strelili Karol Vrbka (2) a Patrik Kosiba.

Mladší žiaci boli úspešnejší, keď zdolali domácich v pomere 6:10. Po rozpačitej 1.tretine sa v druhej časti hry domácim hokejistom vyrovnali korčuliarsky aj herne, aby následne v tretej tretine domácim hráčom takmer nič nedovolili. Súpera v nej herne prevýšili a rozhodli o svojej výhre. V zápase sa hattrickom blysol Marcel Novák.

Družstvá starších a mladších žiakov HK Levice tak uzavreli predsúťažné obdobie a 27.9.2014 ich čaká prvý majstrovsky zápas, zhodou okolností, opäť v Prievidzi.


A-mužstvo sa stále pripravuje na novú sezónu

Levické hokejové "Áčko" odohralo na domácom ľade ďalší prípravný zápas pred novou sezónou proti mužstvu HC Petržalka 2010.


HK Levice 4:5 HC Petržalka 2010 (2:2; 0:0; 2:3)

Góly LV: 2. Pitlanič (Matejov), 18. Segíň P. (Matejov), 42. Kiepeš, 46. Segíň T. - TS

Zostava LV: Račko – Bačkor,

Fazekaš, Kasana, Ozimák, Pitlanič, Roško, Socha, Školník, Števár – Adámik, Hronec, Kiepeš, Matejov, Michalovič, Segíň P., Segíň T., Sucharda, Vrťo

Zostava PT: Turák - Cvengroš, Furdek, Segíň, Štofko, Vintr, Záviš - Bilík, Čáni, Ernst, Jonášek, Kubinec, Macoun, Noleš, Palkovič, Surák, Šoltís

Rozhodovali: Bachúrik - Toman

Vylúčenia: 3:3 na 2min + Surák (PTZ) – hákovanie (TS)

Divákov: 83

Levičanov čaká už 4.10.2014 ostrý zápas 3. kola 2. hokejovej ligy proti hosťom z Nitry.

HK Levice – Dynamax Nitra (04.10.2014 o 17:30) - 3.kolo 2.LS

zdroj a fotografie: Marian Moravčík, Hklevice.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre