05022024štv

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Hokejové kempy si deti užili aj toto leto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 5. augusta 2013 - V dňoch 22. 7. - 27. 7. 2013 sa v Leviciach uskutočnil letný hokejový kemp pre deti hokejovej prípravky sústredenej v HK Levice. Sústredenia sa zúčastnilo 24 nádejných hokejistov vo veku 6 až 9 rokov. V termíne 28. 7. - 2. 8. 2013 prebehlo ďalšie sústredenie pre deti vo veku 9 - 10 rokov, čo je príkladom pre ostatné hokejové kluby na Slovensku. Tam sa deti týchto kategórií na ľad ani nedostanú a zároveň je to aj napĺňanie filozofie klubu HK Levice, ktorý na mládeži stavia. Hokejové kempy si deti užili aj toto leto

Tréneri Mgr. Marián Fliega, Tomáš Segíň a viacerí juniori HK Levice, ktorí dopĺňali trénerský tandem, aby mali deti zabezpečený individuálny prístup, sa venovali predovšetkým nácviku základných herných zručnosti na ľade, pohybovej všestrannosti mimo ľadu a rôznym formám hier. Na ľade tak bolo vidieť v týchto dňoch veľa detskej radosti z hokeja.

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Tomáš Segíň nám popísal, ako vyzeral taký deň v hokejovom kempe: “Dni s deťmi mali vždy podobný program. Už o deviatej sme mali zraz na zimnom štadióne, kde rodičia priniesli svoje ratolesti.”

Bývalý hráč Nitry a Zlatých Moraviec pokračuje: “Potom sme mali tréning na suchu a po ňom nasledoval prvý tréning na ľade. Spoločne sme sa presunuli na obed a po ňom sme sa venovali teórii hokeja a nechýbal ani relax, pri ktorom si deti pozreli rozprávku a dostali olovrant,” opisuje čas strávený s hokejovými nádejami hráč so skúsenosťami z druhej aj prvej ligy, dokonca i zahraničia.

“Po presune na "zimák" nasledoval druhý tréning na ľade. Dvakrát do týždňa sme mali aj plaváreň, po ľade, či plavárni okolo 19tej hodiny si rodičia prišli po deti na štadión,” hovorí rodák zo Zlatých Moraviec. “Mali sme dve skupiny detí vo veku 6 až 9 a 9 až 10 rokov. Čiže medzi nimi boli aj 3 ročné rozdiely. No deti tvorili fakt fajn kolektív a keďže väčšina z nich s nami absolvovala už aj minuloročný kemp, majú dobré základy a návyky. Tréner Fliega a ostatní tréneri s nimi pracujú celý rok a ja osobne som bol prekvapený, ako za pár mesiacov napredovali. Sú to deti a tak k nim aj pristupujeme, ale pravidlá musia byť a sme radi, že sa rýchlo zaužívali,” hovorí hokejista, ktorý do HK Levice prestúpil z neďalekej Nitry.

Tomáš Segíň začínal s hokejom v Zlatých Moravciach, aj kvôli vzdelaniu prestúpil do Nitry. Tam si prešiel všetky mládežnícke kategórie až do juniorky. Motal sa v druhej aj prvej lige a pred dvomi rokmi okúsil hokej v zahraničí. V minulej sezóne si zahral vo Francúzsku ale aj v Českej republike.


Hokejové kempy si deti užili aj toto leto
Keďže jeho otec bol trénerom ľadoveho hokeja a aj funkcionárom v zlatomoraveckom klube, k hokeju aj k trénerstvu mal vždy blízko. “Počas voľna som trénoval deti vo Francúzsku a aj doma v Zlatých Moravciach. Keďže mám kladný vzťah k deťom a som zástanca pravidiel, oslovil ma tréner Fliega s účasťou v letnom kempe už minulý rok. Po vlaňajšej dobrej spolupráci sme sa dohodli aj na tomto ročníku,” prezrádza hokejista, ktorý sa opäť chystá do Francúzska.


Hokejové kempy si deti užili aj toto leto
Páči sa mu odhodlanie detí a ich hravosť. Taktiež to, ako vnímajú šport a chcú sa čo najviac priblížiť k svojim vytúženým vzorom. “Samozrejme im aj my tréneri ideme príkladom a učíme ich nielen základy hokeja, ale aj to, ako byť v tejto dobe slušnými deťmi,” hovorí bývalý hráč HK Levice Tomáš Segíň.

“Myslím si, že keď budú títo chalani na sebe naďalej pracovať a budú citiť podporu rodičov a klubu, vyrastú z nich slušní ľudia a verím, že aj nádejní hokejisti. Touto cestou by som rád poďakoval trénerovi Fliegovi za spoluprácu­ a vyzdvihol jeho prístup k deťom a celkovú pracu s nimi. Je dobrým, skúseným trénerom s dlhoročnou praxou,” uzatvára 27-ročný hokejista, ktorý momentálne figuruje na súpiske francúzskeho klubu Chevaliers du Lac d'Annecy.

Krásnou bodkou za vydarenou akciou boli sladké odmeny pre levické hokejové nádeje, ktoré pripravili starostliví rodičia a hlavne spokojnosť všetkých zainteresovaných.

zdroj: ms, Mgr. M.Fliega, foto: HK Levice, archív ts

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre