05022024štv

Hráči OFK Družstevník Žemberovce nenastúpia na jarnú časť 2023/2024 VII ligy ObfZ Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŽEMBEROVCE 3. apríla 2024 - Hráči OFK Družstevník Žemberovce nenastúpia na jarnú časť 2023/2024. Informuje o tom starosta obce Žemberovce Slavomír Bárczy na svojej Facebook stránke.

Hráči OFK Družstevník Žemberovce nenastúpia na jarnú časť 2023/2024 VII ligy ObfZ Levice

"Vážení občania, niektorí z Vás už možno vedia a ostatní, ktorým sa táto informácia ešte nedostala, s poľutovaním oznamujem, že 11.3.2024 bolo na Obecný úrad doručené oznámenie prezidenta OFK, Mariana Petráša, o nenastúpení/nepokračovaní OFK Družstevník Žemberovce v jarnej časti súťažného ročníka 2023/2024 VII ligy ObfZ Levice a o odhlásení sa klubu z tejto súťaže. V oznámení Marián Petráš poďakoval vedeniu obce, poslancom OZ, hlavnej kontrolórke a zamestnancom obce za podporu, poskytnuté dotácie a spoluprácu," približuje starosta obce.

"V mene obce, všetkých priaznivcov a aj v mojom vlastnom mene veľmi pekne ďakujem prezidentovi OFK Mariánovi Petrášovi, viceprezidentovi OFK Jánovi Bielikovi, celému výboru OFK, všetkým hráčom a podporovateľom za ich neustáli „boj“ na hracej ploche, ale aj mimo nej pre zachovanie a podporu futbalu v obci po takú dlhú dobu, napriek sústavne horšej situácií v tomto segmente," dodal.

Starosta si kladie otázku, kto je vlastne na chybe, že to takto dopadlo. "Niektorých možno napadne prvoplánovo, že na chybe je obec, že obec asi aj „zrušila futbal“. Tu si dovolím veľmi zásadne nesúhlasiť. Obec nemala reálny vplyv na fungovanie OFK, keďže klub je samostatné a nezávislé združenie a nie je zriadené obcou. Obec poskytovala ročne pre OFK dotáciu vo výške 12.000€, poskytovala za 1€ na rok priestory futbalového ihriska a ročne platila el. energiu na tomto ihrisku v sume cca 3.900 €, plus niekoľkokrát v roku zamestnanci obce kosili areál ihriska (nie hraciu plochu). Z celkového pohľadu naša obec prispievala na futbal najviac zo všetkých obcí, s ktorými futbalisti OFK hrali v lige a zároveň obec, ako jediná súhlasila, aby sa z poskytnutej dotácie platili odmeny pre hráčov klubu," informuje Bárczy.

Je chybou vedenie klubu OFK? "S takouto odpoveďou rovnako zásadne nesúhlasím. Prezident Marián Petráš vždy vynakladal maximálne úsilie pre zachovanie klubu, okrem toho, že bol prezident, bol aj hráč aj tréner, všetko zdarma. Nie raz som ho videl ako aj s Jánom Bielikom a ďalšími kosili hraciu plochu ihriska, starali sa o ňu, zháňali hráčov atď. Čo všetko ešte robili už nebudem rozpisovať, to vedia najlepšie oni a ich blízky. Ale s kľudom môžem napísať, že naozaj všetko a ešte trošku viac pre futbal v obci.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tak kto je vlastne na chybe? "Túto otázku sme spolu viac krát riešili s Mariánom Petrášom a odpoveď by asi bola, že „SYSTÉM“, alebo ja som to nazval „neviditeľná ruka trhu“. Jednoducho sa stalo to, že iné kluby preplatili našich hráčov a tí, čo sa im nakoniec nedá zazlievať, išli hrať inam, kde má klub väčší balík peňazí na svoju činnosť a OFK Žemberovce nemal dostatok hráčov, aby mohol v sezóne pokračovať. V súčasnosti v tomto regióne nefunguje dorastenecká súťaž, čiže hráči sú veľmi lukratívny „artikel“, nie je ich dosť a preto sú niektoré kluby, ktoré majú silných sponzorov, ochotné platiť viac. O tom, že sa noví mladí futbalisti nerodia na stromoch, ale ich je potrebné vychovávať, ani písať nejdem. Podobné problémy má však viac klubov, zápasia o svoje prežitie, činnosť a ako získať dostatok financií. Áno, viem, že niektorí, čo to čítate si pomyslíte, že keď ja som hral, alebo som bol mladý, tak som hral zadarmo a pod. Nuž, teraz je taká doba, nepoznám na to odpoveď, ale hráčom to nezazlievam. A na margo tých spomínaných silných sponzorov, ak futbalový klub má väčšinu svojho príjmu od takéhoto sponzora, čo sa stane s klubom, ak tento sponzor prestane z akýchkoľvek dôvodov klub podporovať? Skončí rovnako. Tu by som už ukončil tento príspevok, veľmi veľa by sa dalo ešte o tomto probléme písať a mám mnoho myšlienok a vecí na srdci ale, ak niekto budete mať chuť, rád sa s vami porozprávam aj osobne," dodáva starosta obce.

"Ďakujem všetkým, ktorí ste to dočítali až sem, ešte raz ďakujem vedeniu OFK, všetkým hráčom, podporovateľom a do budúcnosti im želám veľa úspechov a spokojnosti a zároveň oznamujem, že obec je pripravená vždy podať pomocnú ruku, každému kto bude chcieť opäť futbal v obci naštartovať. PS: o ihrisko a areál sa samozrejme bude obec starať, plánujeme ho viac otvoriť pre verejnosť, atď." uzatvára Slavomír Bárczy.

zdroj: Facebook Slavomír Bárczy - Žemberovce, foto: Facebook OFK Družstevník Žemberovce

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, SVETLÁ A SVIETIDLÁ, ZNAČKOVÝ ALKOHOL, KÁVA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre