04242024str

Lídrom 6. ligy ObFZ Levice Hontianska Vrbica, Marek Horniak verí vo víťazstvo v lige

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

HONTIANSKA VRBICA 18. novembra 2019 - Lídrom VI. ligy Oblastného futbalového zväzu Levice je po jesennej časti mužstvo Hontianskej Vrbice. Kolektív okolo skúseného Mareka Horniaka podával vyrovnané výkony.

Lídrom 6. ligy ObFZ Levice Hontianska Vrbica, Marek Horniak verí vo víťazstvo v lige

Marek Tóth (v bielom) a Marek Kalman v súboji o loptu.

Marek Horniak je odchovancom levického futbalu a počas svojej futbalovej kariéry obliekal dres Tlmáč, Veľkých Ludiniec, Veľkého Ďuru a teraz je platným hráčom lídra šiestej ligy. Po 15. kole je Hontianska Vrbica na 1. mieste, takže vládne spokojnosť? "Samozrejme, neprehrali sme 15 zápasov v rade. Aj keď po poslednom zápase sme boli dosť sklamaní, keďže sa nám to nepodarilo dotiahnuť do víťazného konca a ukončiť jesennú časť 15-timi víťazstvami, ale v konečnom dôsledku spokojnosť určite je," veľmi vďačne odpovedal a zhodnotil jesennú časť šiestej ligy Marek Horniak.

Hontianska Vrbica v jesennej časti inkasovala len šesť gólov. "Je to zásluhou hry celého tímu, ale predovšetkým výborne organizovanej obrany," povedal Horniak a spomenul si na najťažší zápas jesennej časti z pohšadu výsledku. "Pri pohľade na tabuľku, kde svieti po 15 zápasoch 14 výhier a len jedna remíza, človek by si pomyslel, že by to mal byť práve ten jeden posledný remízový zápas. V tom zápase nám asi nebolo súdené vyhrať. Ale z môjho pohľadu bol najťažší zápas doma so Starým Tekovom. V tom zápase sme síce viedli 1:0, potom prišla moja zahodená penalta, nervozita na kopačky a z ničoho nič sme prehrávali 1:2. Nakoniec sa na nás usmiala šťastena a v rozpätí myslím, päť až šesť minút sa nám podarilo ten zápas otočiť v náš prospech a dotiahnuť do víťazného konca," zaspomínal hráč Hontianskej Vrbice.

Lídrom 6. ligy ObFZ Levice Hontianska Vrbica, Marek Horniak verí vo víťazstvo v lige

Marek Horniak v drese Veľkých Ludiniec.

V mužstve sa darí strelcom Adamimu a Jančekovi a tak isto Kalmanovi. Zaujímalo nás, či je ich hra tak útočná, ako tomu nasvedčujú výsledky. "Počet strelených gólov jasne naznačuje, že naša hra je naozaj veľmi útočná. Veď v priemere to vychádza necelé štyri strelené góly na zápas, čo je, myslím, veľmi dobrá bilancia. Chalani, ktorých ste spomenuli, sú tu presne na to, aby strieľali góly, čo sa im doteraz darilo. Dôležité bude, aby to tak ostalo aj v jarnej časti, kde tie góly budeme ešte viac potrebovať," zhodnotil Horniak.

Po viacerých zápasoch bolo počuť pochvalu na mladého Mareka Jančeka. Môže sa tento mladý futbalista presadiť aj vo vyššej súťaži? "Marek je mladý, veľmi perspektívny hráč a má celú kariéru ešte pred sebou. Ja si myslím, že určite má na to, aby sa presadil vo vyššej súťaži. Čas ukáže. Ale bude to hlavne na ňom, ako sa rozhodne a ako si nastaví priority," povedal Marek Horniak, ktorý tiež zhodnotil svoju pozíciu v mužstve. "Ja som v mužstve veľmi spokojný. Chalani ma bez problémov prijali medzi seba do kolektívu, za čo im chcem touto cestou poďakovať. Veď prípravu som vôbec neabsolvoval. Do piateho kola, keď som prišiel na môj prvý zápas, som nebol dokonca ani na jednom tréningu. Všetko to pramenilo z môjho rozhodnutia, že som si chcel dať určitý čas od futbalu pauzu, nakoľko som sa cítil dosť presýtene a futbal v rebríčku priorít nemám už tak vysoko, ako som mal donedávna. Ale po toľkých rokoch nie je také ľahké, ako sa zdá, nechať všetko len tak. Momentálne je u mňa jednoznačne na prvom mieste rodina, kde sa snažím maximum svojho voľného času tráviť práve s mojou manželkou a synom. No a toto je možno aj odpoveď na otázku o mojej pozícii v mužstve. Skrátka, vždy keď sa dá, tak prídem mužstvu pomôcť," dodal.

Lídrom 6. ligy ObFZ Levice Hontianska Vrbica, Marek Horniak verí vo víťazstvo v lige

Zo zápasu Hronské Kosihy - Hontianská Vrbica 0:4.

Zaujímalo nás tiež, akú má podľa Horniaka šiesta liga úroveň. "Úroveň šiestej ligy je nižšia, na akú som bol doteraz zvyknutý v iných mužstvách, kde som bol. No myslím si, že na to, aké sú aktuálne podmienky v jednotlivých dedinách, je to na dobrej úrovni. Futbalistov začína byť nedostatok, mužstvá nielen na dedinách, ale aj v mestách zo dňa na deň zanikajú. S futbalom je to aktuálne veľmi zlé, nielen v našom regióne, ale na celom Slovensku a pokiaľ sa s tým nezačne nič robiť, tak o pár rokov už nebudú mať ľudia kam chodiť na futbal," vyjadril svoj názor Marek Horniak.

Dobromat.sk - každým nákupom pomáhate

Mužstvo Vrbice to má v lige rozohraté dobre a postup do piatej ligy by im nemal ujsť. "Ešte je o tom skoro hovoriť. Máme za sebou len prvú polovicu sútaže a každý, kto futbal hráva, vie, že jarná časť býva ťažšia ako jesenná. Stať sa môže čokoľvek, ale ja verím, že si túto pozíciu udržíme až do konca sútaže a budeme oslavovať titul," netajil Horniak.

Mareka Horniaka v lige nič neprekvapilo. Naopak, najväčším sklamaním je pre neho obsadenie rozhodcov na zápasoch Oblastných majstrovstiev. "Viem, že momentálne je rozhodcov v okrese nedostatok, ale hrali sme zápasy, napríklad v Hronských Kosihách, doma s Novou Dedinou, kde v čase zápasu boli naši súperi na druhom, respektíve treťom mieste v súťaži a na obidva tieto zápasy bol pridelený len jeden rozhodca. To som naozaj nepochopil a príde mi to nelogické. Aspoň na zápasy, kde sa stretnú dva tímy na popredných miestach, by mali zabezpečiť minimálne dvoch rozhodcov," dodal.

Do jarnej časti si Horniak praje, aby séria bez prehry trvala čo najdlhšie. "Nech naše mužstvo obchádzajú zranenia a teda, aby sme sa na konci súťaže tešili z celkového triumfu v Oblastných majstrovstvách," ukončil.

zdroj: JJ, foto: Erika Hengericsova, JJ

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre