04252024štv

FK Slovan Levice s novým vedením, cieľom odohrať jarnú časť 3. ligy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. februára 2014 - Vo štvrtok 6.2.2014 sa v administatívnych priestoroch levického futbalového klubu Slovan Levice konalo na podnet výkonného výboru mimoriadne valné zhromaždenie, ktoré malo niekoľko bodov. Predniesli sa správy o činnosti FK Slovan Levice za rok 2013 A-mužstva a mládeže, revíznej komisie FK Slovan Levice za rok 2013, schválila sa správa RK o hospodárení a účtovnej závierky za rok 2013 a taktiež návrh rozpočtu FK na bežný rok.

FK Slovan Levice s novým vedením, cieľom odohrať jarnú časť 3. ligy

Azda najdôležitejším bodom však bola voľba nového Výkonného výboru FK Slovan Levice a revíznej komisie, keďže sa od apríla 2013 oficiálnym listom predchádzajúce vedenie vzdalo svojich funkcii, doterajší prezident klubu Ing. Ján Šuľa odstúpil, ako i hlavný sponzor levického futbalu BTG Holding, s.r.o. Ako sa vyjadril generálny manažér klubu Marek Szegény, "...bola by veľká škoda a chyba, keby klub nemal štatutárov," na valnom zhromaždení bolo navhrnuté a aj jednohlasne schválené nové vedenie klubu v zložení Marek Szegény - prezident klubu, Jozef Duhony a Zdenko Slušný. Podľa slov nového prezidenta klubu je najbližším hlavným cieľom dohrať jarnú časť a urdžať pre Levice 3. ligu. Na to je však potrebných približne 15-20 tisíc EUR, ktoré sú nevyhnutné na vykrytie nevyhnutných nákladov pre dohranie jarnej časti.

FK Slovan Levice s novým vedením, cieľom odohrať jarnú časť 3. ligy

Okrem toho sa na valnom zhromaždení v rámci diskusie riešilo niekoľko otázok, ako napr. možnosť rekonštrukcie levického futbalového štadióna z dotácie Slovenského futbalového zväzu, postoj a požiadavky SFZ k jeho rekonštrukcii ako i postoj mesta Levice k tomuto projektu. Podľa slov Mareka Szegénya má mesto Levice ambíciu v priestoroch futbalového štadióna do budúcnosti zrealizovať cyklistický ovál, s čím SFZ razantne nesúhlasí. Okrem toho, požiadavkou SFZ na rekonštrukciu levického štadióna je búranie súčasných postranných oválov, priblíženie hľadiska na 4m od hracej plochy a pod. Je teda na strane SFZ a mesta Levice, ako tieto sporné otázky vyriešie a či prídu obe strany k zhodne, resp. k nejakým kompromisom.

Takisto sa otvorila otázka, prečo sa do nového vedenia futbalového klubu nenavrhol aj zástupca mesta Levice, na čo Marek Szegény odpovedal, že z nikto z mesta neprejavil záujem o členstvo vo vedení.

FK Slovan Levice s novým vedením, cieľom odohrať jarnú časť 3. ligy

S novým prezidentom FK Slovan Levice Marekom Szegényom sme sa porozprávali o jeho cieľoch a víziách pre najbližšie obdobie. "Cieľom je udržať mužský futbal, ktorý hrá 3. ligu a taktiež udržať mládež na úrovni, aká bola doteraz. Bude to ťažká úloha, pretože po dobrých rokoch prišlo "chudobnejšie" obdobie, keďže sa peniaze zháňajú naozaj ťažko. Uvidíme, čo ukáže najbližšia budúcnosť. Motivovať potenciálnych sponzorov je dnes veľmi zložité, keďže hospodárska situácia nie je ružová. Ponúkame im možnosť propagácie ich spoločností a takisto spoliehame aj na levický patriotizmus, ktorý v tomto meste dosť absentuje.

Čo sa týka účinkovania A-mužstva, uvidíme v priebehu najbližších pár týždňov, akým spôsobom sa nám podarí naplniť rozpočet, ktorý potrebujeme a takisto, aby sme dokázali splniť požiadavky jednotlivých hráčov. V kádri je momentálne 10-11 hráčov, ktorí tu ostali, doplníme ho staršími dorastencami. Ambície A-tímu sú teda primerané finančným podmienkam, čiže udržať pre Levice 3. ligu. Budeme sa určite snažiť dohrať jarnú časť, je však otázne, či za každú cenu. Každopádne chceme, aby Levice 3. ligu mali. Uvidíme, akým spôsobom sa k celej situácii postaví Mesto Levice a mestské zastupiteľstvo a najmä podnikateľská obec. Máme už prisľúbenú nejakú podporu, tak uvidíme. Čo sa týka podpory mesta a mestského zastupiteľstva, prakticky už niekoľko rokov nielen my ako futbalový klub, ale aj basketbalový a iné športové kluby sa snažíme, aby sa nejakým spôsobom navýšila dotácia na fungovanie športových klubov. Je síce pravda, že mesto vynakladá nemalé finančné prostriedky na udržiavanie športovej haly, plavárne, zimného a futbalového štadióna a pod., no ja sa však pýtam, pre koho budú tieto športoviská, keď tu už nebudú športové kluby?

Čo sa týka rekonštrukcie futbalového štadiónu, zostáva sporná otázka atletického oválu. Slovenský futbalový zväz je jednoznačne proti tomu, aby zostal atletický ovál v priestoroch futbalového štadióna, resp. hlavného ihriska a mesto na tejto požiadavke nechce ustúpiť. Uvidíme, či sa im podarí nejako dohodnúť. Dúfam však, že tu bude stáť zrekonštruovaný štadión, pretože by to bolo jedno z lákadiel pre divákov na futbal nielen z Levíc, ale z celého okolia.

Otázka hlavného trénera A-mužstva je stále otvorená, všetko sa opäť odvíja od finančných možností, ktoré tu budú vytvorené. Marcel Pavlík je stále zranený a preto sa do prípravy ani nezapája, no stále pomáha pri mužstve.
Aby sme dohrali jarnú časť 3. ligy - Západ, rozpočet A-mužstva, ktorý potrebujeme na vykrytie nákladov na dopravu, odmien pre hráčov a pre trénera a ďalšími výdavkami, ktoré sú spojené so štartom v 3. lige je zhruba 15-20 tisíc EUR. Na také mesto ako sú Levice si myslím, že to nie je až taká vysoká suma. Rád by som týmto vyzval podnikateľskú obec a levických patriotov, aby nejakou sumou, príp. nejakou materiálnou výpomocou pomohli pre Levice zachrániť 3. futbalovú ligu.

Máme už nejaké prísľuby od podnikateľov a sponzorov, ktorí nám pomáhali v zimnej časti, no chceli by sme finančnú situáciu okolo celého futbalového klubu Slovan Levice stabilizovať, aby to všetko nestálo, ako po minulé roky len na jednom človeku, ktorý potom finančne "vykrváca" a potom nie je schopný a ochotný ďalej zo svojich peňazí, resp. peňazí danej firmy klub financovať."

Nám už ostáva len dúfať a veriť, že sa otázka stabilizácie futbalového klubu Slovan Levice vyrieši a že sa taktiež využije možnosť rekonštrukcie levického futbalového štadióna s pomocou dotácie SFZ, pretože takáto šanca získať peniaze, už nikdy nemusí prísť...

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre