05042024sob

Penalta rozhodla o ďalšej domácej prehre, tentoraz s Petržalkou + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 15. septembra 2013 - Po prehre levických futbalistov v 6. kole 3. ligy - Západ v Nemšovej 1:2 Levičania nastúpili na domáci zápas 7. kola proti FC Petržalka 1898. Petržalčanom sa táto sezóna začala veľmi dobre, veď na zápas nastúpili z pozície lídra tabuľky a tak boli favoritom zápasu. Od začiatku sa hral veľmi svižný futbal, šance sa prelínali z jednej strany na druhú, obe mužstvá sa snažili hrať nebezpečný útočný futbal.

fk slovan levice - fc petrzalka 1898 7 kolo 3 liga - zapad 1592013 20130915 1974681051

Levičania mali dva krát šťastie, keď v 20. a 33. minúte mali loptu vo svojej sieti, no pri oboch prípadoch rozhodca odpískali ofsajdy. Brankár Ivanič mal svoj deň, keď vychytal niekoľko dobrých šancí súpera a dokonca zlikvidoval aj samostatný nájazd hosťujúceho útočnika. Polčas sa skončil remízou 0:0 a do druhého polčasu vstúpili obe mužstvá s odhodlaním strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 64. minúte domáci Krivočenko nešťastne pri snahe odhlavičkovať nebezpečný center zachytil vo svojom pokutovom území loptu rukou a po druhej žltej karte sa musel z ihriska porúčať a súčasne rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý premenil Petržalčan Tomáš Uhlík. Smer strely však brankár Ivanič zachytil a takmer loptu vyrazil, no hosťujúci hráč nekompromisme "vymietol pavučinu v šibenici". Levičania aj oslabení o jedného hráča však nezahodili zbrane a snažili sa vyrovnať, dokonca posledné minúty zatlačili Petržalku pred svoje pokutové územie, no vyrovnať sa im napokon nepodarilo.

FK SLOVAN LEVICE - FC PETRŽALKA 1898 0:1 (0:0)

gól: Tomáš Uhlík (65 min.) 0:1, penalta
Zostava Levíc: Erik Ivanič, Anton Kubala, Marcel Palic, Ján Krivočenko, Marcel Pavlik, Michal Predajnianský, Marek Fogad, Jozef Klačko, Ján Varga, Egon Zorád, Gabriel Švec

Penalta rozhodla o ďalšej domácej prehre, tentoraz s Petržalkou + fotografie a rozhovoryPozápasové rozhovory:

Marcel Pavlík, kapitán FK Slovan Levice: "Dnes to bol veľmi dobrý súper, rýchly, behavý. Vedeli, čo chcú hrať, nie nadarmo sú prví v tabuľke. V prvom polčase sme sa snažili vychádzať zo zabezpečenej obrany, súper mal však viac z hry, bolo to vidno aj opticky. Súper vyrážal do protiútokov, my sme ich chceli "nachytať na hruškách", no mali sme len viac štandardných situácii. Škoda, že sa nám nepodarilo streliť gól. V druhom polčase sa striedali brejky na oboch stranách, bol to taký "hore-dole" futbal. Myslím, že sa ľuďom futbal páčil. Škoda toho gólu, ktorý sme dostali z penalty. Bola to troška zbytočná ruka v 16tke, potom sme vlastne 25 minút dohrávali oslabení, potom je s tým  už ťažke niečo robiť. Sme samozrejme sklamaní, myslím, že sme mali aspoň na ten 1 bod. Bolo však vidno, že Petržalka má kvalitný tím, že sú právom na vrchu. My sme vedeli, že sú silní v strede a že majú veľmi dobrého hrotového útočníka. Taktika bola dobrá, len my sa musíme uskromniť s tým, čo máme. Odohrali sme dobrý zápas, škoda, že sme nestrelili gól. Do zápasu sme išli s ambíciou bodovať naplno. S každým súperom ideme do zápasu s cieľom vyhrať, najmä doma. Je to prísľub do ďalších zápasov a verím, že v dobrých výkonoch budeme pokračovať a že nás diváci budú aj naďalej podporovať a že sa pomaličky aj v tej tabuľke posunieme trocha vyššie."

Jozef Pavlík, asistent trénera FK Slovan Levice: "Prišlo prvé mužstvo tabuľky, takže sme sa na zápas solídne pripravili. Škoda, že nám chýbal Braňo Turčan, pretože na ľavej strane obrany teraz musí zaskakovať pravák. V takomto zápase Braňo Turčan chýbal, najmä keď hráme proti takémuto kvalitnému mužstvu. Smerom dopredu by sme to s ním dokázali určite viac zvýrazniť. Preto nám Ján Varga musel hrať na kraji zálohy a nehrali sme ani na dvoch útočníkov. Zato sme však spevnili stred, bol tam Marek Fogad, ktorý ja mladý hráč. Chceli sme hrať viac na brejky, pretože hostia dva krát vonku vyhrali, čo sme rešpektovali a chceli im zamedziť ich kolmé prihrávky, ako sa predtým prezentovali. Majú šikovné krídla, majú hráčov, ktorí už niečo dokázali aj v iných súťažiach. Majú veľmi nepríjemného útočníka na hrote, ktorý hral aj českú ligu, takže sme hrali proti súperovi, ktorý je ašpirantom na postup. No prehrať s ním po takomto boji, keď sa sami triasli do poslednej minúty o výsledok, určite pre nás nie je hanba. Škoda toho momentu, po ktorom sme inkasovali gól. Nám by ani nevadil gól, no mužstvu už chýbal ten jeden hráč v poli, ktorý mohol byť rozhodujúci v tom, aby sme sa dostali do nejakej šance. Mužstvo chválim, podalo vynikajúci výkon. Od začiatku sezóny sme od zápasu k zápasu nemali slabý výkon a práve toto si na chalanoch cením, že hocikto do zápasu naskoči, nechajú tam so seba všetko. To je pre nás veľmi dôležité a z tohto hľadiska som veľmi spokojný. To, že sme hrali na jedného útočníka, bolo dobre. Skvelo ho dopĺňal Ján Varga, ktorý išiel zo zálohy, Marcel Pavlík veľmi dobre, z druhej strany Anton Kubala. Museli sme hrať takto, pretože nemáme kraj obrany a nemohli sme hrať tak, ako hrávame doma 4-4-2, proste by to nevyšlo. Marek Fogad nie je dobrý krajový hráč, je to začínajúci futbalista, ktorého keby sme dali na kraj obrany, mal by s týmito rýchlymi hráčmi problémy. Marek však dnes podal veľmi dobrý výkon v strede poľa, čim ma veľmi príjemne prekvapil. My chceme vždy vyhrať zápas, je jedno, proti komu hráme, na tom sa nič nemení. Meniť sa môže akurát tak taktika, či zloženie mužstva a hráči. Mrzí ma tá červená karta a že sme dohrávali oslabení. Aj v Nemšovej sme dohrávali desiati v podstate od 10-tej minúty a pritom sme si tam podľa mňa nezaslúžili prehrať, ani dnes sme si to nezaslúžili. Žiaľ bohu, kto gól, ten vyhrá. Ja však vidím, že sa chalani zlepšujú, sú to všetko naši chalani. Teší ma tiež, že po dlhej dobe nemusíme hrať pod nejakým extrémnym tlakom, niečo siliť, pretože by to nemalo význam. Myslím si, že to športovej stránke ľudia ocenili."

Tomáš Medveď, tréner FC Petržalka 1898: "Myslím, že sme do zápasu vstúpili veľmi dobre. Vedeli sme, že Levice majú kvalitu, aj keď im odišlo veľa kľúčových hráčov z minulej sezóny, no kvalita ostala. Tiež sme vedeli, že to bude veľmi náročný zápas o jednom, či dvoch góloch, čo sa napokon aj potvrdilo. Mali sme veľa brejkových možností, ktoré sme nevyužili. Napokon za pomoci domáceho hráča, ktorý odvracal loptu rukami, nám rozhodca zapískal penaltu, ktorú sme využili a následne tiež domácim vylúčili hráča. Mali sme presilovku a posledných 20 minút nás domáci zatlačili, čo som aj očakával. Túto výhru nám trošku umožnili domáci hráči, resp. domáci hráč. Víťazstvo si veľmi cením, pretože ísť z prvého miesta na takýto ťažký zápas, je veľmi dôležité pre chlapcov, ktorý to uhrali a tým sme zostali na čele tabuľky. Som veľmi spokojný s predvedenou hrou s výnimkou niektorých momentov, ktoré sa nám v zápase vyskytli."

 

Jazyková škola Chantal Levice RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

 

Aktuálna tabuľka:
1. FC Petržalka 1898 18
2. ŠK Slovan Bratislava B 16
3. MFK Skalica 16
4. ŠKF Sereď 14
5. OFK Dunajská Lužná 13
6. MFK Topvar Topoľčany 13
7. MFK Vrbové 13
8. FK Spartak Vráble 12
9. AFC Nové Mesto nad Váhom 12
10. FKS Nemšová 9
11. FK Slovan Levice 7
12. FC Horses Šúrovce 7
13. FKM Nové Zámky 6
14. FK Rača Bratislava 4
15. FK Púchov 1
16. PFK Piešťany 0

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky fotografie zo zápasu 7. kola 3. ligy - Západ FK Slovan Levice - FC Petržalka 1898 zo dňa 15.9.2013 nájdete v našej fotogalérii TU.

Najbližšie zápasy:
8. kolo, 22.09.2013 o 15:00 hod. ŠKF SEREĎ - FK Slovan Levice
9. kolo, 29.09.2013 o 15:00 hod. FK Slovan Levice - OTJ Moravany nad Váhom

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre