05032024pia

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

V ďalšej príprave Levičania podľahli Svitavám + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 29. septembra 2013 - Levickí basketbalisti nastúpili v sobotu 28. septembra na posledný prípravný zápas na domácej palubovke proti mužstvu z českej Mattoni NBL Tuři Svitavy pod vedením skúseného trénera Lubomíra Růžičku a kádri s bývalým hráčom Levíc Davidom Kylesom. Zápas sa vyvíjal veľmi dobre pre domácich, keď do polčasu vyhrávali 44:40.

bk levicki patrioti - turi svitavy pripravny zapas 2892013 20130929 2091390956

No po polčase začali Levičania fyzicky zaostávať, čo sa postupne prejavovalo otočením skóre v prospech hostí a jeho postupné narastanie. Napokon Svitavy zvíťazili v Leviciach rozdielom 20 bodov.

BK LEVICKÍ PATRIOTI - TUŘI SVITAVY 70:90

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.
Pozápasové rozhovory:

fotografie z prípravného zápasu BK Levickí Patrioti - Tuři Svitavy zo dňa 28.9.2013Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Dnes to bol posledný zápas v našej príprave, v ktorom sme chceli potvrdiť našu stúpajúci progres, že sa posúvame dopredu. Už predchádzajúci zápas v Ostrave bolo vidno, že sme sa niekam pohli, aj napriek tomu, že sme prehrali o 26 bodov. Po zápase s Banskou Bystricou sme sa s hráčmi rozprávali a následne to bolo lepšie. Dnes bol polčas celkom dobrý až na zopár chýb v obrane, z útočného hľadiska nemám nejaké výhrady. V útoku sme hrali dobre a disciplinovane. V druhom polčase na nás súper vytiahol zoom press, ktorý sme aj vedeli celkom vyriešiť. Celú štvrtinu sme sa však trápili so zónou a aj so striedaním som mohol vyrotovať viac hráčov. Zápas sa vyvíjal tak, žeby sme to mohli vyhrať, no tí hráči, ktorí to mali ťahať, už napokon nemali dosť síl. Potom sme dostali tie trojky, boli to otvorené strely, v obrane sa z tretej rotácie robili veľké chyby. Súper nás porazil rýchlou hrou z protiútoku, streľbou spoza oblúka a mali sme veľmi zlý návrat do obrany. Bolo to všetko tým, že sme fyzicky odišli. Pokiaľ naši hráči neboli unavení, hrali sme vyrovnanú partiu a keď sa zápas lámal vo štvrtej štvrtine, tak sme vždy odišli fyzicky.
Čo sa týka našej celej prípravy, chýbajú nám štyri augustové týždne spolu ako tím, takže príprava prebehla neštandardne. Viacmenej sme trénovali len s domácimi hráčmi, od polovice augusta sa zapojili mladí hráči. Spolu ako tím sme len tri týždne. Ako prípravu pojmeme samotný tréningový proces, kde budeme tvrdšie pracovať, aby sme dali útok a obranu trocha na poriadok. Z dnešného zápasu vidím, že sme sa naozaj pohli niekde ďalej."

Lubomír Růžička, tréner Tuři Svitavy: "Chcel by som povedať, že som do Levíc prišiel veľmi rád, pretože som sledoval situáciu okolo levického basketbalu z posledného obdobia. Som rád, že to tu zachránili. Z našej strany nebol prvý polčas dnešného zápasu z našej strany vôbec podarený, nie som spokojný s osobnou obranou. V druhom polčase sme spravili niekoľko zmien, nasadili sme zónovú obranu, domáci s tým mali problém. Domáce mužstvo disponuje s dobrou základnou päťkou, po prestriedaní sa kvalita prejavila. Som rád, že sa nám chytili hráči ako Andres, Peterka, či Teplý. Pre náš tím je veľmi dobré, že celá naša hra nestála iba na ôsmych hráčoch. Som tomu veľmi rád. Leviciam prajem všetko dobré do novej sezóny a aby zvládli tú ťažkú ekonomickú situáciu.
Mrzí ma, že už nebudeme môcť prichádzať sem do Levíc na zápasy pred takúto skvelú atmosféru. Mrzí ma tiež, že stroskotal projekt spoločnej Česko-Slovenskej ligy, všetko má však svoje pre a proti. Myslím si, že Levice nastolili dobrú cestu, pracovať na slovenských hráčoch. Ako bývalý asistent slovenskej reprezentácie to vnímam tak, že čím viac slovenských hráčov bude hrať na Slovensku, tým lepšie pre slovenský basketbal. Je to však dlhá cesta, ale budem im držať palce. Je to aj príklad Svitáv, ktoré prvú sezónu nemali takmer ani jedno víťazstvo, ale štyri roky udržali káder pokope a dnes sme konkurencieschopní s desiatimi českými hráčmi a o tom to je."

Zo zápasu sme pripravili fotoreportáž. Všetky naše fotografie z prípravného zápasu BK Levickí Patrioti - Tuři Svitavy zo dňa 28.9.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre