05042024sob

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Levický basketbal volá o pomoc

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. júla 2013 - Titul Majstra Slovenska v sezóne 2010/11, medzinárodná konfrontácia v českej Mattoni NBL v sezónach 2011/12 a 2012/13, Finále Slovenského pohára, All Star Slovenskej extraligy, americká show Harlem Globetrotters, či top tímy Európy v kvalifikácii ME reprezentácie mužov.

Levický basketbal volá o pomoc

Toľko kvalitného mužského basketbalu, ako videli Levice, nemalo možnosť vidieť za posledné tri roky žiadne iné mesto na Slovensku. Levice boli pri všetkom, Levice zažili basketbalovú eufóriu, basketbal bol pre Levice sviatkom. Mnohokrát vypredaná športová hala, desiatky legendárnych výjazdov stoviek fanúšikov vyobliekaných v žlto-zelených farbách po Slovensku alebo v Čechách, či víťazstvo v piatom finálovom zápase na palubovke najväčšieho rivala v Nitre. To všetko sú krásne spomienky, realita je však teraz iná.
RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis
Generálny partner klubu reprezentovaný pánom Gažom pod hlavičkou Astrumu, ktorý napĺňal rozpočet klubu v posledných šiestich sezónach viac ako 80% financií, nedokáže ďalej ťahať ťarchu klubu a tak prichádza čas pravdy pre zvyšok podnikateľského portfólia v regióne. Ešte predtým sa ale patrí poďakovať Miroslavovi Gažovi, vďaka ktorému zažil basketbal v Leviciach svoje najkrajšie roky v histórii klubu a vďaka ktorému sa vrátila do Levíc hrdosť, patriotizmus a spoločenská kultúra.

A teraz je basketbal v Leviciach blízko pádu. Zoskupenie ľudí, ktoré vynakladá všetky sily na jeho záchranu už oslovilo niekoľko väčších subjektov v meste a okolí, zatiaľ však s takmer nulovou úspešnosťou. Rokovanie s ďalšími možnými partnermi je na programe v najbližších dňoch. Basketbal Levice oznámil vedeniu Mattoni NBL, že v nasledujúcej sezóne nedokáže postaviť rozpočet na českú súťaž, a preto klub sa prihlásil do slovenskej extraligy. Aj účasť v tejto súťaži je však zatiaľ otázna a k jej potvrdeniu treba zohnať určitý balík financií. Definitíva by mala padnúť do konca mesiaca júl, kedy už bude zrejmé koľko finančných prostriedkov sa podarilo dať dokopy.

Mládežnícky basketbal prešiel pred pár dňami pod ŠBK Junior Levice, občianske združenie, ktoré sa bude snažiť zabezpečiť normálny chod klubu a výchovu talentov. Bez svojich vzorov by však aj práca s mládežou bola oveľa náročnejšia. Ak sa naplní katastrofický scenár a mužský basketbal zanikne, kam budú chodiť tie stovky rodičov s deťmi, kde sa budú stretávať celé rodiny, či známi, kde budeme prežívať emócie, úspechy a sklamania? A ako potom prejavíme hrdosť na svoje mesto, ktoré ostane bez jediného vrcholového športu? Nedopusťme, aby zaniklo to, čo nám posledné roky robilo najväčšiu radosť! Levický basketbal volá o pomoc...

zdroj: Basketbal Levice, fotografia: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre