05022024štv

Zdravotníctvo

Za prvý polrok 2023 sa v levickej nemocnici narodilo skoro 500 bábätiek, štyri krát dokonca dvojičky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. júna 2023 - Za prvý polrok 2023 sa v Nemocnici Agel Levice narodilo skoro 500 bábätiek, štyri krát dokonca dvojičky. Ako informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková, gynekologicko-pôrodnícke oddelenie levickej nemocnice sa taktiež môže pochváliť minuloročným počtom narodených bábätiek, ktorých bolo presne 1100.

Za prvý polrok 2023 sa v levickej nemocnici narodilo skoro 500 bábätiek, štyri krát dokonca dvojičky

Blažena Bátovská, Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice Agel Levice.

Pôrod je jedinečným a dôležitým okamihom v živote každej jednej ženy a jej rodiny. Je to proces, ktorý si vyžaduje osobitnú pozornosť a odbornú starostlivosť. Viac o pôrode samotnom, ako aj o popôrodnej fáze prezradil námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť a primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Agel Levice Gabriel Mančík. "Pôrod je fyziologický a emocionálny proces, ktorým dieťa prichádza na svet. Prebieha niekoľkými fázami vrátane otvorenia krčka maternice, samotného pôrodu dieťaťa až po pôrod placenty. Priebeh pôrodu je veľmi individuálny a môže sa líšiť. Je dôležité, aby bol pôrod monitorovaný kvalifikovaným personálom, akým sú lekári a pôrodné asistentky," priblížil primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Agel Levice.

ČLÁNOK POKRAČUJE NIŽŠIE ⇩

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Vysoká kvalifikovanosť personálu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia levickej nemocnice tak zabezpečuje čo možno najvyššiu bezpečnosť matky a dieťaťa. "Počas pôrodu sa zvyčajne používajú rôzne techniky na zmiernenie bolesti vrátanie farmakologickej analgézie alebo alternatívnych metód, ako je aromaterapia, hydroterapia, homeopatia, rôzne polohy pri pôrode, masáž. Dôležitou súčasťou pôrodu je taktiež emocionálna podpora blízkej osoby, ktorá môže žene poskytnúť psychickú oporu a povzbudenie," vyjadril sa námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Gabriel Mančík.

Okrem blízkej osoby psychickú podporu rodičky zabezpečuje aj samotný pôrodný tím lekárov a pôrodných asistentiek. Mamičky, ktoré rodia bez blízkej osoby sa v levickej nemocnici nemusia báť, že ostanú bez psychickej podpory. "Po pôrode nasleduje popôrodná fáza, ktorá je rovnako dôležitá ako samotný pôrod. Pôrodná asistentka sa zameriava na samotné zotavenie matky po pôrode. Popôrodná fáza môže zahŕňať dojčenie a starostlivosť o dieťa, sledovanie fyziologického a emocionálneho stavu matky, ako aj poskytovanie informácií a poradenstva týkajúceho sa starostlivosti o novorodenca. Dôležitým aspektom je tiež sledovanie možných komplikácií alebo zdravotných problémov u matky a dieťaťa a ich včasné riešenie. Popôrodná starostlivosť by nemala byť obmedzená len na prvých pár týždňov po pôrode. Je dôležité, aby bola kontinuálna, preto netreba zanedbávať preventívne prehliadky," doplnil odborník.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice Agel Levice je veľmi obľúbené a vyhľadávané budúcimi mamičkami. "Toto oddelenie poskytuje vysoko kvalifikovanú zdravotnú starostlivosť, ľudský prístup, nadštandardné izby a dokonca aj nadštandardný pôrodný box.

zdroj a foto: Agel SK

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre