05022024štv

V Leviciach vzniklo Denné centrum pre rodiny Ukrajincov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 14. apríla 2022 - Mesto Levice v spolupráci s Materským centrom Medulienka, Územným spolkom Slovenského Červeného kríža a Mestským kultúrnym strediskom zriadilo Denné centrum pre rodiny utečencov z Ukrajiny. Ako informuje Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach, priestory denného centra sa nachádzajú v CK Junior na Ul.A.Sládkoviča 2 v Leviciach.

V Leviciach vzniklo Denné centrum pre rodiny Ukrajincov

Ilustračná fotografia.

Ukrajinská komunita z Levíc sa tu bude môcť stretávať, dostanú tu potrebné informácie, pomoc, vytvorený je tu aj občerstvovací kútik a detský kútik pre najmenších. "K dispozícii budú mať počítač, aby si mohli vyhľadať potrebné informácie, či napr. napísať životopis do zamestnania. Okrem toho bola zriadená tzv. Zóna bez peňazí - obchodík, kde si budú môcť vybrať potraviny, hygienické potreby či oblečenie z verejných zbierok. Denné centrum bude v prevádzke vždy v pondelok a stredu od 9:00 do 17:00 hod." priblížila Macáková.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Myšlienka vytvorenia takéhoto komunitného centra vyšla od samotných ukrajinských rodín, ktoré potrebovali miesto na stretávanie sa a vymieňanie si informácií. "Keďže išlo predovšetkým o matky s deťmi, ako prvé ponúklo svoju pomoc a priestory Materské centrum Medulienka, ktoré neskôr oslovilo mesto na vytvorenie samostatného denného centra. O zariadenie a chod denného centra sa starajú hlavne Ukrajinci, ktorí už dlhšie žijú v Leviciach a dobrovoľníci z materského centra, za čo im patrí veľká vďaka," doplnila pracovníčka Mestského úradu v Leviciach.

Srdečne Vás pozývame na prvé otvorenie denného centra v stredu 20. apríla o 8:30 h v CK Junior na Ul. A.Sládkoviča 2 na 1. poschodí.

zdroj: mesto Levice, ilustračná foto: Facebook stránka Polícia SR - Nitriansky kraj

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre