04192024pia

Rekonštrukcia križovatky Saratovská - Ku Bratke v Leviciach sa blíži do finále

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. júla 2020 - Rekonštrukcia križovatky Saratovská - Ku Bratke v Leviciach sa blíži do finále. Ako informuje primátor mesta Levice Ján Krtík na svojej Facebook stránke, v minulých dňoch boli dokončené práce pod križovatkou, spevnenie šácht a oprava potrubí.

Rekonštrukcia križovatky Saratovská - Ku Bratke v Leviciach sa blíži do finále

Po odfrézovaní povrchu sa nezistili poruchy pôvodného betónového podkladu vozovky, betonárske práce boli ukončené na mieste havárie a na vyústení ulice Ľ. Ivana. "Na budúci týždeň sa bude križovatka asfaltovať," dodáva primátor.

Dňa 7. júla sa uskutočnilo stretnutie k ďalšiemu postupu prác na odstraňovaní následkov havárie vody na potrubí na tejto križovatke. "Na stretnutí sa zúčastnil aj investičný riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti. Tento týždeň vodári dokončia spevňovacie práce na šachte, ktorá sa nachádza pod križovatkou. V pondelok bude frézovaním odstránený asfalt. V prípade potreby bude dobetónovaný podklad pod vozovkou a opätovne natiahnutý asfaltový koberec," informoval primátor mesta dňa 7. júla 2020.

Rekonštrukcia križovatky Saratovská - Ku Bratke v Leviciach sa blíži do finále

Mestský úrad zabezpečil prieskum podložia na križovatke, kde došlo dňa 2.6.2020 k havárii vodovodného potrubia pri pretláčaní káblov optickej siete pod komunikáciou. "Vzhľadom k tomu, že množstvo vytečenej vody spôsobilo poškodenie miestnej komunikácie a je predpoklad poškodenia v hlbších vrstvách vozovky, mestský úrad objednal meranie stavu podložia. Na druhý deň po havárii v stredu 3.6.2020 sa konalo meranie stavu pod vozovkou vozdidlom s technológiou GPR prostredníctvom dvoch antén, jedna na aktívnu zónu vozovky a jedna anténa na 2,5 m hĺbku. V sobotu 6.6.2020 sa uskutočnilo meranie únostnosti vozovky a meranie deformácii," informovalo mesto Levice na svojej web stránke.

Kameraman/fotograf na svadbu, prvé sväté prijímanie, stužkovú slávnosť, oslavy, firemné a spoločenské akcie - ANDREJ BUDAI FOTO - VIDEO SLUŽBY

Výsledky sa analyzovali, účelom bolo identifikovať konštrukčné vstvy vozovky a zistich priebeh (narušenie homogenity), prípadné dutiny a iné anomálie. "Primátor mesta zvolal rokovanie s investorom stavby, dodavateľom prác, ktorý škodu spôsobil a zástupcov Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti Nitra a ZsVS OZ Levice, ktorí riešili príčiny vzniknutej škody, jej následky a možnosti odstránenia škôd. Mesto si bude uplatňovať náhradu škody, podobne ako Západoslovenská vodárenská spoločnosť. Škody zatiaľ nie sú vyčíslené. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie vo veci verejného ohrozenia," dodáva mesto.

Vzhľadom k tomu, že na predmetnej križovatke prebiehajú stavebné práce, primátor mesta rozhodol, že križovatka zostane úplne uzavretá z dôvodu zachovania bezpečnosti účastníkov cestnej premávky až do doby opravy poškodenej šachty a miestnej komunikácie.

zdroj a foto: Facebook Ján Krtík, mesto Levice

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre