05022024štv

Rebríček škôl INEKO podľa výsledkov žiakov škôl: ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach štvrtá zo všetkých ZŠ na Slovensku

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA / OKRES LEVICE 26. februára 2024 - V aktualizovanom rebríčku základných škôl (ZŠ) Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) podľa dosiahnutých výsledkov žiakov si vďaka úspechom svojich žiakov opätovne aj po roku udržiava pozíciu v top desať všetkých základných škôl na Slovensku ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach. Ako informuje Matej Tunega z INEKO, ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach sa spomedzi všetkých ZŠ v krajine umiestnila na 4. mieste.

Rebríček škôl INEKO podľa výsledkov žiakov škôl: ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach štvrtá zo všetkých ZŠ na Slovensku

Zo základných škôl z okresu Levice v rebríčku nasleduje ZŠ A. Kmeťa Levice (25. miesto), ZŠ Sv. Michala 42 Levice (35. miesto), ZŠ Školská 9 Tlmače (129. miesto), ZŠ Saratovská 85 Levice (163. miesto), ZŠ Školská 14 Levice (186. miesto), KSŠ - ZŠ s MŠ Saratovská 87 Levice (203. miesto), ZŠ s VJM - Alapiskola, Komenského 1, Želiezovce (548. miesto), ZŠ, Mierová 67, Želiezovce (585. miesto), Základná škola, Školská 11, Kalná nad Hronom (641. miesto), Základná škola, J. Kráľa, Mládežnícka 24, Šahy (694. miesto), ZŠ s VJM - Alapiskola, Mládežnícka 24, Šahy (710. miesto), KSŠ - Cirkevná ZŠ, Slov.národ.povstania 4, Šahy (727. miesto), Základná škola, Saratovská 43, Levice (731. miesto).
Celý rebríček základných škôl nájdete tu: https://skoly.ineko.sk/rebricky/?ts=Z%C5%A0

Zo stredných odborných škôl (SOŠ) z okresu Levice sa najlepšie umiestnila Obchodná akadémia Levice, ktorá sa umiestnila na 48. mieste zo všetkých SOŠ na Slovensku. Z okresu Levice zo SOŠ v rebríčku nasledujú SOŠ pedagogická Levice (51. miesto), SPŠ strojnícka a elektrotechnická Levice (83. miesto), SOŠ technická Tlmače (123. miesto), SOŠ techniky a služieb Levice (221. miesto), SOŠ služieb Levice (298. miesto), SOŠ poľnohospodárska a služieb (312. miesto), Stredná umelecká škola Ladislava Bielika (321. miesto).
Celý rebríček stredných odborných škôl nájdete tu: https://skoly.ineko.sk/rebricky/?ts=SO%C5%A0

Z gymnázii z okresu Levice sa najlepšie umiestnilo Gymnázium A. Vrábla Levice na 13. mieste spomedzi všetkých gymnázii na Slovensku, nasleduje KSŠ - Gymnázium, Saratovská 87, Levice na 115. mieste.
Celý rebríček gymnázii nájdete tu: https://skoly.ineko.sk/rebricky/?ts=Gym

V rebríčkoch boli doplnené a aktualizované aj údaje o nezamestnanosti absolventov stredných škôl, o mimoriadnych výsledkoch žiakov, o výsledkoch štátnej školskej inšpekcie na školách, o využívaní digitálnych technológií pri vyučovaní, údaje o počtoch učiteľov a žiakov, údaje o podiele absolventov SŠ prijatých na štúdium na vysokých školách na území SR a tiež dáta o finančných zdrojoch škôl.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Metodika

Do rebríčkov INEKO zaradilo školy so vzorkou v priemere aspoň 20 žiakov, resp. absolventov počas každého z uplynulých štyroch rokov. "Hodnotenie škôl odráža teda dosiahnuté výsledky na dlhšom časovom horizonte, pričom v prípade ZŠ do hodnotenia vstupujú výsledky Testovania 9 (váha 60 %), Testovania 5 (20 %) a mimoriadne výsledky žiakov v súťažiach oceňovaných ministerstvom školstva (20 %). Pri SOŠ nahradzujú Testovania písomné maturity (40 %). Najvyššiu váhu pri SOŠ (50 %) má regionálna uplatniteľnosť študentov, teda pomer miery nezamestnanosti absolventov školy k priemernej miere nezamestnanosti v okrese, kde škola sídli. Napokon, mimoriadne výsledky študentov majú pri SOŠ váhu 10 %. Pri gymnáziách hodnotíme tie isté ukazovatele ako pri SOŠ, avšak vzhľadom na iné zameranie gymnázií majú tieto ukazovatele iné váhy, a to postupne 60, 25 a 15 %. Pri všetkých školách berieme do úvahy údaje za posledné dostupné 4 školské roky (novšie údaje majú vyššiu váhu). Viac o metodike a prideľovaní bodového hodnotenia jednotlivým školám možno nájsť tu: https://skoly.ineko.sk/metodika/," dopĺňa INEKO.

Upozornenie

Rebríčky škôl uvedené v tejto správe, ako aj na portáli skoly.ineko.sk komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. "Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom (údaje o pridanej hodnote za jednotlivé stredné školy v predmete slovenský jazyk si môžu návštevníci portálu pozrieť osobitne v profile každej strednej školy). Rebríčky tak nemusia plne vypovedať o kvalite školy, môžu však byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy a najmä by mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl. Pre získanie presnejšieho obrazu by sa rodičia mali učiteľov pýtať na ďalšie uplatnenie absolventov, či už v prijímaní na vyšší stupeň vzdelávania alebo pri vstupe na trh práce. Dôležité sú aj informácie o účasti študentov na rôznych súťažiach, o technickom vybavení alebo o štruktúre predmetov, o atmosfére a šírených hodnotách v škole a pod.," uzatvára INEKO.

zdroj: INEKO, foto: Leviceonline.sk, TV TEKOVHONT

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, SVETLÁ A SVIETIDLÁ, ZNAČKOVÝ ALKOHOL, KÁVA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre