04192024pia

Mgr. Alžbeta Štofková Dianovská: ZŠ, Pri Podlužianke 6 v Leviciach vidím naďalej úspešnú a s novým elánom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. júla 2019 - Aj na Základnej škole, Pri Podlužianke 6 v Leviciach došlo po 28 rokoch ku zmene na poste riaditeľky školy. Doterajšiu riaditeľku Máriu Čukovú, ktorá sa rozhodla ísť do dôchodku, nahradila dlhoročná pedagogička Mgr. Alžbeta Štofková Dianovská.

Mgr. Alžbeta Štofková Dianovská: ZŠ, Pri Podlužianke 6 v Leviciach vidím opäť úspešnú a s novým elánom
DREVEX Zlaté Moravce - stavebné rezivo

Novej riaditeľky Základnej školy, Pri Podlužianke 6 v Leviciach Mgr. Alžbetu Štofkovú Dianovskú, ktorá na škole vypracovávala aj projekty kariérneho poradenstva, sme takisto vyspovedali. Pozrite si náš videorozhovor s ňou tu:

Niekoľko míľnikov v bohatej pedagogickej kariére Márie Čukovej:

Mgr. Mária Čuková prišla na školu pracovať v roku 1988 ako učiteľka angličtiny, po roku sa stala zástupkyňou riaditeľa školy a od roku 1991 stála na čele školy úctyhodných 28 rokov. Pod jej vedením sa škola stala a dodnes je najväčšou základnou školou v levickom okrese. Od začiatku sa profilovala ako škola, ktorá kladie dôraz na cudzie jazyky, keď ako prvá v meste poskytovala vyučovanie angličtiny aj s pomocou amerických a anglických lektorov. Neskôr pridala k svojmu smerovaniu aj šport, keď zriadila triedy so zameraním na hokej pre chlapcov a volejbal pre dievčatá. V oblasti výchovno-vzdelávacích výsledkov sa škola v testovaniach žiakov umiestňovala na najvyšších miestach v rámci mesta a okresu, ale aj kraja. V hodnotení olympiád a postupových súťaží (bez športu) v rámci Nitrianskeho kraja, triumfovala škola na 1. mieste 5-krát za sebou. Škola pod jej taktovkou sa zapájala do desiatok rôznych domácich aj cezhraničných projektov, ktoré priniesli škole významné finančné benefity v hodnote niekoľko stotisíc eur a najväčší v r. 2009 až 2011 – projekt Modernizácia a rekonštrukcia ZŠ – 1.240.000 eur Ako zaujímavosť môžeme spomenúť aj to, že ako prví začali každoročne usporadúvať spoločný ples rodičov a učiteľov a dodnes ich absolvovali 25. Ako výraz vďaky a uznania za celoživotnú prácu bolo jej v r. 2016 udelené najvyššie rezortné vyznamenanie v školstve, a to Veľká medaila svätého Gorazda, ktorú prevzala z rúk vtedajšieho ministra školstva Juraja Draxlera.

zdroj, foto a video: Andrej Budai foto - video služby, www.leviceonline.sk, www.regionline.sk

Prečítajte si aj:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre