04252024štv

V Leviciach sa stretli divadelníci a záujemcovia o dramatické umenie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. apríla 2019 - Na Základnej škole Andreja Kmeťa v Leviciach sa konal 9. ročník tradičného stretnutia divadelníkov a záujemcov o dramatické umenie s názvom Rozprávkoland. Každoročne sa v tomto jarnom období, tentokrát 17. apríla 2019, žiaci prezentujú pred svojimi spolužiakmi dramatizovanými vystúpeniami.

V Leviciach sa stretli divadelníci a záujemcovia o dramatické umenie

Ako prví sa predstavili piataci s hrou Matilda podľa rovnomennej knihy Roalda Dahla. Hra plná humoru a čarodejníckych schopností nás zaviedla do školského prostredia. Hlavná myšlienka – ako sa ty správaš k iným, tak sa oni správajú k tebe - je vždy aktuálna.

V Leviciach sa stretli divadelníci a záujemcovia o dramatické umenie

V ďalšej dramatizácii nás šiestaci zaviedli do sveta duchov a strašidiel - do hotela Transylvánia. Zistili sme, že aj tieto nadprirodzené bytosti majú rovnaké sny ako my ostatní.

Siedmaci si nacvičili predstavenie podľa textu Daniela Heviera Skriňa plná rukávov. Vtipne zahrané predstavenie, v ktorom sa personifikované kabáty cítia ako „odložení“ ľudia, nás nielen pobavilo, ale prinútilo aj zamyslieť sa nad hodnotami života.

V Leviciach sa stretli divadelníci a záujemcovia o dramatické umenie

Posledným predstavením bolo rozprávanie Šahrazád kráľovi Šahrijárovi, príbeh o princovi a korytnačke, zo známych Rozprávok z tisíc a jednej noci. Ostrieľaní herci z divadelného súboru Kalimero, ktorý na škole pracuje už 17 rokov, sa predviedli takmer profesionálne. Aj v tejto hre rezonovalo posolstvo – dobré skutky sa nám raz vrátia.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika Zľavaonline.sk - paleta najlepších zliav Sexland.sk - všetko pre Vaše potešenie
V Leviciach sa stretli divadelníci a záujemcovia o dramatické umenie

Scenáre k jednotlivým dramatizáciám vypracovali spolu so žiakmi pani učiteľky, kostýmy, kulisy si pripravovali tiež spoločne, nacvičovalo sa s veľkou chuťou, zápalom, a tak boli aj jednotlivé predstavenia zahrané. Možno v nich bolo menej dramatického umenia, ale o to bola väčšia zanietenosť hercov.

Na záver moderátori rozdali diplomy všetkým divadelným súborom i jednotlivcom za stvárnenie postáv. O rok sa stretneme znovu. Už teraz sa tešíme.

Autorka článku: Mgr. Margita Škutová, fotografie: Mgr. Zuzana Kellnerová, PhD.

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre