04252024štv

Študenti SOŠt v Tlmačoch sa dozvedeli pravdu o drogách

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 28. novembra 2017 - Na SOŠ technickej v Tlmačoch Ing. Rastislav Bobček PhD. z občianskeho združenia Slovensko bez drog dňa 20. novembra prednášal na tému drogy.

Študenti SOŠt v Tlmačoch sa dozvedeli pravdu o drogách

Hlavným cieľom združenia je podať študentom pravdivé informácie a fakty o užívaní rôznych nelegálnych drog, o ich škodlivých účinkoch a hrozbách, ktoré sú veľkým problémom dnešnej spoločnosti. 

Pán Bobček diskutoval so žiakmi priamo, bez okolkov a vyhovárania sa, získal si v nich dôveru a otvorenosť pri zodpovedaní otázok. Práca s mládežou má v tomto smere veľký význam, žiaci tak pochopia, že žiť bez drog je správne, môžu šíriť osvetu a byť príkladom pre ostatných.

Prednáška pozostávala z viacerých tém o drogách, deti sa dozvedeli, ako drogy fungujú, prečo vzniká závislosť, čo sú najčastejšie príčiny toho, že niekto začne brať drogy, ako je to s drogami, vitamínmi a minerálmi v tele, ako drogy vplývajú na myseľ, alebo ako dlho zostávajú drogy v tele.

Študenti SOŠt v Tlmačoch sa dozvedeli pravdu o drogách

Prednášajúci prostredníctvom skutočných príbehov zo života vysvetlil žiakom, čo všetko môžu drogy spôsobiť im samotným, priateľom, rodine a ako každý závislý jedinec ostáva časom sám, sám so svojimi problémami. Dúfame, že si žiaci utvorili vlastný názor a rozhodnutie, že drogy brať nikdy nebudú.

Toto občianske združenie podporujú rôzne známe osobnosti, ako vodný slalomár Matej Beňuš, spevák Rytmus, šampión v chôdzi Matej Tóth, biatlonový reprezentant Pavol Hurajt, hokejista Marek Uram atď.

zdroj a fotografie: Ing. B. Tomljenovičová

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre