04262024pia

Stredná priemyselná škola v Leviciach sa zapojila do projektu H2AC

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 31. januára 2017 - Vďaka finančnej podpore Rodičovského združenia pri SPŠ Levice sa súťažný tím H2AC pustil do práce a má pripravené šasi (podvozok vozidla s hnacím mechanizmom) súťažného auta i vodíkový agregát.

Stredná priemyselná škola v Leviciach sa zapojila do projektu H2AC

Ide o národnú a medzinárodnú súťaž Hydrogen Horizon Automotive Challenge, ktorá propaguje využitie obnoviteľnej energie ako súčasť moderného technického vzdelávania.

"Našej škole bolo poskytnuté nielen všetko vybavenie a pomôcky na technické vyučovanie, ale tiež kompletné metodické materiály pre učiteľov odborných predmetov, príklady a laboratórne cvičenia. Teda okrem súťažného automobilu disponujeme sadou didaktických materiálnych prostriedkov na vyučovanie predmetu alternatívne zdroje energie," povedal riaditeľ SPŠ Levice Roman Karaffa s tým, že projekt je dotovaný sumou 10.000 eur, pričom finančná spoluúčasť od rodičov žiakov školy je 1500 eur.

Aktovky pre prvákov, tašky a peračníky, batohy pre študentov a školské potreby

Stredná priemyselná škola v Leviciach sa zapojila do projektu H2AC

Žiacky tím SPŠ zostavil model pretekárskeho diaľkovo ovládaného automobilu v mierke 1:10 s elektromotorom a hybridným vodíkovo-elektrickým pohonom, skonštruoval model autíčka v súlade zo špecifickými pravidlami a podmienkami, ktoré sú uvedené v pravidlách súťaže. S modelom sa zúčastní vytrvalostných pretekov v Bratislave. Ako sa vyjadril riaditeľ SPŠ Levice Roman Karaffa, "Čo dodať, zostáva nám dokončiť karosériu a trénovať na preteky..."

zdroj a fotografie: SPŠ Levice

Andrej Budai photo

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre