04262024pia

Žiaci a pedagógovia ZŠ Pri Podlužianke 6 na partnerskej návšteve Španielska

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 25. mája 2016 - V dňoch 16.–20.5.2016 sa žiaci a pedagógovia ZŠ Pri Podlužianke 6 zúčastnili partnerskej návštevy španielskej školy v Quart de Poblet.

Žiaci a pedagógovia ZŠ Pri Podlužianke 6 na partnerskej návšteve Španielska

Išlo o štvrtú partnerskú návštevu v rámci medzinárodného projektu Erasmus + s názvom „Under the same sky: Open minds and equal rights for all“. Okrem našej školy sú do tohto projektu zapojené aj partnerské školy z Poľska (Łódź), Holandska (Voorhout), Talianska (Porto Recanati), Španielska (Quart de Poblet, Valencia) a Turecka (Ankara).

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj 23 zrekonštruovaných bytov v Leviciach na Ul. Kyjevská 5

Hlavnými témami stretnutia boli rovnosť medzi intaktnými a zdravotne znevýhodnenými ľuďmi a veková rovnosť.
Partnerské stretnutie začalo veľkolepou uvítacou akadémiou v španielskej škole C.E.I.P. Ramón Laporta. Žiaci i pedagóvia hostiteľskej školy pripravili pútavý program, ktorý tvorili tanečné vystúpenia a piesne typické pre jednotlivé partnerské krajiny.

Vrúcneho uvítania sme sa dočkali aj od primátorky mesta, ktorá žiakom a učiteľom darovala spomienkové predmety. Prvý deň sa konalo i pracovné stretnutie koordinátorov, na ktorom zhodnotili doterajší priebeh realizácie projektu a upresnili plány ďalších partnerských návštev.

Žiaci a pedagógovia ZŠ Pri Podlužianke 6 na partnerskej návšteve Španielska

Okrem prehliadky školy, návštev vyučovacích hodín a rôznych workshopov sme mali možnosť spoznať históriu, zvyky, tradície regiónu a jeho obyvateľov. Žiakov i pedagógov nadchla návšteva najväčšieho akvária v Európe L´Oceanográfic s veľkolepou delfíňou šou. Históriu prístavného mesta Valencie bolo cítiť na každom kroku. Prezreli sme si mestskú bránu Torres de Serranos, gotickú katedrálu La Catedral, Plaza de la Reina a nasávali atmosféru uličiek starého centra mesta. O zábavu mali žiaci postarané v Gulliverovom parku.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Predposledný deň sa konali otvorené hodiny koordinátorov projektu. Prvú, na tému rovnosť medzi intaktnými a zdravotne znevýhodnenými ľuďmi, pripravila poľská koordinátorka Kasia Olcszak a druhú, na tému veková rovnosť, turecká koordinátorka Belgin Saka.

Žiaci a pedagógovia ZŠ Pri Podlužianke 6 na partnerskej návšteve Španielska

Posledný deň sme sa vydali na nezabudnuteľnú plavbu lagúnou „La Albufera“ a nevynechali sme ani pieskové duny či prechádzku po pláži. Našu návštevu sme zavŕšili pôsobivou rozlúčkou so žiakmi, učiteľmi a rodičmi z hostiteľských rodín na pôde školy. Bodkou za srdečným stretnutím bola typická domáca valenciánska paella, na ktorej si všetci pochutili. Domov sme sa vracali plní dojmov, zážitkov, obohatení o nové priateľstvá a poznatky španielskej histórie a kultúry.

zdroj a fotografie: ZŠ Pri Podlužianke 6, Levice

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre