04262024pia

Do štrajku sa zapojilo aj viacero škôl z Levického okresu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

AKTUALIZOVANÉ LEVICE 21. januára 2016 - Na pondelok 25.1.2016 Iniciatíva slovenských učiteľov vyhlásila štrajk, ku ktorému sa do 21.1.2016 pridalo už 23 škôl z Levického okresu.

Do štrajku sa zapojilo aj viacero škôl z Levického okresu

Sú to: ZŠ a MŠ - Alapiskola és óvoda, Veľké Ludince, Materská škola Horné Semerovce, ZŠ Zbrojníky, Materská škola Hontianska Vrbica, ZŠ a MŠ Žemberovce, ZŠ Starý Tekov - Tekovská, Katolícka spojená škola - ZŠ a MŠ, Levice, Saratovská, 6. ZŠ Levice, Saratovská 85, Základná škola Andreja Kmeťa v Leviciach, Gymnázium Andreja Vrábla, Základná škola sv. Michala, Levice, Pedagogická a sociálna akadémia v Leviciach, Stredná priemyselná škola Levice, Základná škola, Školská ulica, Levice, Základná škola, Pri Podlužianke, Levice, Materská škola, Perecká Ul., Levice, Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Gyulu Juhásza Levice, Stredná odborná škola technická, Tlmače, Základná škola, Školská Ul., Tlmače, Základná škola Bátovce, Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským Ipeľský Sokolec, Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Lajosa Pongrácza, Mládežnícka Ul., Šahy a Gymnázium s vyučovacím jazykom maďarským, Mládežnícka Ul., Šahy.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

Dňa 11.1.2016 Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) vyhlásila štrajkovú pohotovosť, ku ktorej sa pridali aj Nové školské odbory, pričom od vlády žiadajú zvýšenie platov, viac peňazí z rozpočtu aj zachovanie platnosti kreditov. Keďže doteraz sa ich podmienky nesplnili, organizátori štrajku vyhlasujú ostrý štrajk na pondelok 25.1.2016, samozrejme v prípade, že sa dovtedy s vládou SR na daných podmienkach nedohodnú. V daný deň teda školy ostanú zatvorené.

Okrem toho sa v pondelok 25.1.2016 na Námestí SNP v Bratislave bude konať demonštrácia učiteľov, ktorým sa štrajk odštartuje. Štrajk bude neobmedzený až do splnenia podmienok vládou. 

V stredu 27.1.2016 sa plánuje ďalšia demonštrácia na Námestí hrdinov v Leviciach.

Podľa web stránok Iniciatívy učiteľov Slovenska sa aktuálne do štrajku zapojilo 10 215 učiteľov a 581 škôl z celého Slovenska.

Dňa 12.1.2016 sme sa porozprávali s lídrom Nových školských odborov Ľudovítom Sebelédim, ktorý je zároveň aj pedagógom Gymnázia Andreja Vrábla.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.
Konkrétne požiadavky sú požiadavky SKU vláde SR: vyzývame vládu Slovenskej republiky, aby neodkladne:

- legislatívnymi opatreniami zabezpečila zvýšenie tarifných platov všetkých pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve o 140 eur od 1. januára 2016 a o 90 eur od 1. januára 2017;
- navýšila rozpočty MŠVVaŠ a MV na rok 2016 o 400 miliónov eur s cieľom vyrovnať existujúce rozdiely vo vybavenosti škôl didaktickými prostriedkami a zabezpečila tak rodičom a ich deťom rovnaké podmienky v prístupe k vzdelaniu;
- prijala novelu zákona č. 317/2009, ktorou by opätovne zaviedla možnosť získavať kredity overením kompetencií, zrušila sedemročnú obmedzenú platnosť kreditov, obnovila možnosť získavať kredity za rozširujúce štúdium, štúdium v zahraničí a tvorivé aktivity, a súčasne zaviazala ministra školstva, vedy, výskumu a športu vytvoriť komisiu za účasti stavovských a profesijných organizácií v školstve, ktorá by komplexne prehodnotila systém kontinuálneho vzdelávania a menovaný zákon s prihliadnutím na analýzu súčasného stavu a najlepšej praxe v zahraničí.

zdroj: www.leviceonline.sk, fotografia: Ľudovít Sebelédi
Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
POZRITE SI AJ:

- O štrajkovej pohotovosti učiteľov s Ľudovítom Sebelédim, jedným z jej hlavných inciátorov

Od tohto dňa môžu ostať školy zatvorené. Učitelia hrozia ostrým štrajkom

Učitelia vyhlásili štrajkovú pohotovosť, Smeru dali dva týždne

Iniciatíva učiteľov vyhlásila štrajkovú pohotovosť

Draxler sa vyjadril k štrajku učiteľov, je pripravený rokovať

Učitelia oznámili, že budú štrajkovať. Vydržím aj pol roka, hovorí šéf nových odborov

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre