04232024uto

Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
TLMAČE 2. decembra 2015 - Dňa 27. novembra 2015 bolo na pôde Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch rušno. Niežeby inokedy nebolo, ale v tento deň otvorila Stredná odborná škola technická v Tlmačoch svoje brány širokej verejnosti. Uskutočnil sa veľkolepý Deň otvorených dverí.
Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch


Študenti pod vedením svojich pedagógov pripravili zaujímavé ukážky a privítali medzi sebou desiatky deviatakov z celého regiónu, ktorí sa práve v tomto období rozhodujú pre výber svojho budúceho povolania a teda aj strednej školy, ktorú chcú najbližšie štyri roky navštevovať a nadobúdať v nej nové vedomosti a zručnosti.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch

Sme presvedčení o tom, že mladých ľudí je potrebné usmerniť a ukázať im, čo je na jednotlivých odboroch zaujímavé a pre nich najvýhodnejšie do ďalšieho života. Oboznámili sme ich s výhodami štúdia na našej škole, ako aj s perspektívou budúceho uplatnenia sa na trhu práce.

Tohtoročný DOD zaznamenal na škole úctyhodnú návštevnosť, prichádzali žiaci so svojimi výchovnými poradcami priamo zo základných škôl, žiaci v sprievode rodičov, ale aj sami. Počas celého dňa nás navštívili tí, ktorým učarovalo strojárstvo, programovanie, elektrotechnika či marketing. Žiaci základných škôl si mohli prezrieť priestory našej školy, nadýchať sa našej atmosféry a zažiť počas dňa zábavné predpoludnie s našimi študentmi, ale aj absolventmi. Veď predsa oni najlepšie dokážu opísať, zaujať a presvedčiť záujemcov o štúdium na našej alma mater.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch

V tento deň sa záujemcovia o štúdium na SOŠT Tlmače mohli na vlastné oči presvedčiť o tom, že na škole to doslova žije. Počas dňa študenti prezentovali študijné a učebné odbory. Každý z odborov, ktorý je možné u nás študovať, bol študentmi odprezentovaný interaktívnou formou. Študenti mali prichystanú prezentáciu nimi študovaného odboru a vlastnou šikovnosťou a zručnosťou, čo všetko vedia spraviť, vytvoriť alebo zhotoviť. Na DOD sa podieľal tím skúsených pedagógov, ktorí za pomoci všetkých študentov záujemcom o štúdium na našej škole ukázali, čo všetko dokážu.

Počas dňa škola v spolupráci so ZF Slovakia a. s. Levice predstavila aj fungovanie duálneho systému vzdelávania, ktorý si budú môcť zvoliť budúci prváčikovia od nasledujúceho školského roku. Aj vďaka tejto úspešnej firme mohli žiaci základných škôl z celého regiónu vidieť školu a počuť základné informácie ohľadom duálneho vzdelávania, do ktorého vstupuje škola od septembra práve s firmou ZF Slovakia a. s. Levice. Škola a firma tak pokračuje v dlhoročnej spolupráci, týkajúcej sa poskytovania financií počas štúdia a záruky dobrého zamestnania po úspešnom ukončení školy.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch
Žiaci základných škôl, rodičia ale aj ostatní návštevníci mali možnosť, bližšie sa oboznámiť s vyučovacím procesom, výletmi, olympiádami a rôznymi akciami organizovanými na škole. Pripravené pre nich boli prehliadky učební, areálu školy a prezentácia školy a jednotlivých odborov. Učitelia odborných predmetov a majstri odborného výcviku priblížili priebeh vyučovania v odborných učebniach a dielňach odborného výcviku. Zavítali do elektrodielne, kde sa mali možnosť oboznámiť s ukážkami prác našich žiakov a mali možnosť na vlastnej koži vyskúšať si, ako to na výcviku prebieha. Návštevníkov zaujala prehliadka učebne grafických systémov a prác programovania CNC strojov, robotov a tvorby výkresov v grafických programoch. V jednotlivých odborných učebniach si mohli vyskúšať svoje praktické zručnosti, elektronické stavebnice, simulátory zvárania, robotické stavebnice, nahliadnuť do sveta elektrotechniky či prezrieť si projekty našich žiakov.

Naši hostia mali možnosť si prezrieť aj galériu dosiahnutých úspechov, ktoré žiaci získali v technických súťažiach, olympiádach, na národných a dokonca aj medzinárodných odborných súťažiach, a v neposlednom rade aj úspechy za dosiahnuté športové výkony. Tieto úspechy posúvajú našu školu medzi prestížne vzdelávacie inštitúcie v rámci Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Veľkolepý deň otvorených dverí na SOŠT v Tlmačoch
Teší nás, že k nám zavítali žiaci mnohých škôl nášho regiónu, ale aj žiaci z okolitých miest. Medzi návštevníkmi boli hlavne deviataci, no nechýbali ani žiaci nižších ročníkov. Milým prekvapením bolo aj to, že svoje zastúpenie mali aj dievčatá, ktoré tiež máme na našej škole.

Tí, ktorí sa rozhodli stráviť tento deň práve u nás, svoju voľbu určite neoľutovali. Svedčia o tom aj výsledky ankety, ktorej sa zúčastnili. Žiaci sa o našej škole vyjadrili pozitívne, zaujali ich informácie, ktoré sa o našej škole dozvedeli a taktiež ich zaujalo vybavenie našich učební. O škole majú pozitívne referencie, a to buď od svojich učiteľov, rodičov, kamarátov, známych či priateľov.

zdroj a fotografie: Mgr. Marián Sabala

POZRITE SI AJ:

- Žiaci SOŠ technickej v Tlmačoch si na vlastné oči prezreli i vyskúšali priemyselnú robotiku

- Tlmačskí programátori stážujú v Brne

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre