05052024ned

Štipendiá pre tlmačských programátorov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE / LEVICE 6. novembra 2014 - Študenti Strednej odbornej školy technickej z Tlmáč robia dobré meno nielen svojej škole, ale aj sebe samým. Mnohí z absolventov odboru programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení nájdu ihneď po skončení štúdia uplatnenie vo svojom odbore.

Štipendiá pre tlmačských programátorov

Je to aj vďaka výbornej spolupráci s jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese, ZF Zachs Slovakia Levice. Práve absolventi tohto odboru sú kvalifikovaní zamestnanci pre spoločnosť sídliacu v priemyselnom parku Levice-Géňa.
Štipendiá pre tlmačských programátorov
„Teší nás, že naši študenti a absolventi odboru programátor obrábacích strojov a zariadení sú dnes veľmi žiadaní na pracovnom trhu a výnimkou nie je ani náš región. Snažíme sa vychovávať a vzdelávať kvalitných a dobre pripravených študentov na pracovné pozície podľa potrieb a požiadaviek zamestnávateľov v našom regióne,“ prezradila zástupkyňa školy Mgr. Mária Medzihradská.

Aj samotná spoločnosť robí všetko preto, aby študenti mali záujem študovať tento technický odbor a dosahovali nielen v škole, ale aj na praktickom odbornom výcviku, čo najlepšie študijné výsledky. Svedčia o tom aj podmienky vytvorené pre študentov odboru. Študenti tretieho a štvrtého ročníka vykonávajú odbornú prax priamo v závode ZF Sachs Slovakia Levice-Géňa, kde majú vytvorené veľmi kvalitné podmienky pre vzdelávanie a nadobúdanie praktických skúseností priamo vo výrobnom procese. K dispozícii majú aj dve cvičné pracoviská, ktoré sú odrazovým mostíkom do toho času, pokiaľ nie sú zaradení už priamo do výrobného procesu spoločnosti.

O spokojnosti a výbornej spolupráci svedčia aj slová riaditeľky školy Ing. Janky Mrázovej. „Nedá mi nespomenúť jednu veľmi aktuálnu novinku, ktorú pre našich študentov spoločnosť ponúkla. Jedná sa o prospechové štipendium pre študentov 3. a 4. ročníka, pričom výška mesačného štipendia sa podľa dosiahnutého prospechu pohybuje až do výšky 80 eur. A k tomu treba pripočítať aj výšku odmeny, ktorú naši študenti dostávajú za odpracované hodiny odborného výcviku. Takto ponúkame žiakom možnosť prilepšiť si už počas prípravy na svoje povolanie. Aj touto cestou vyslovujem poďakovanie spoločnosti za výborné podmienky vytvorené pre študentov odboru.

A čo hovoria na takéto výhody študenti? „Teším sa, že som študentom školy, kde mám možnosť si už počas štúdia veľmi dobre finančne prilepšiť. Na základe môjho prospechu a podpísaniu dohody dostávam od septembra odmenu vo výške 120 eur mesačne. A čo ma povzbudzuje k tomu, aby som sa čo najviac v škole a na odbornom výcviku snažil, je aj tá skutočnosť, že nám ZF Zachs ponúka hneď po skončení školy zamestnanie v ich závode. Už teraz som skoro na sto percent rozhodnutý pre nich,“ skonštatoval tretiak Milan Gunda.

Štipendiá pre tlmačských programátorov

A ako je spokojný jeden z partnerov školy? „Chceme týmito výhodami a opatreniami študentom ponúknuť komfort a čo najlepšie podmienky pre vzdelávanie. Veď práve oni sú mnohí našimi najlepšími pracovníkmi na rôznych pracovných pozíciách. Spolupráca s vedením školy je na veľmi dobrej úrovni a určite aj do budúcnosti sa budeme snažiť im byť nápomocní,“ dodal manažér prevádzky Ing. Jozef Martinovič.

Práve teraz sa mnohí deviataci a ich rodičia rozhodujete pre ďalšie pokračovanie štúdia. Chceme Vás aj touto cestou osloviť a ponúknuť Vám zaujímavé možnosti štúdia na SOŠt Tlmače. Svedčí o tom aj úspešnosť zamestnania našich absolventov, ktorú potvrdzuje štatistika Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Leviciach. Za zmienku stojí konštatovanie, že za posledné tri roky sa v evidencii nezamestnaných nachádzalo len 5 absolventov našej školy. Aj toto konštatovanie svedčí o tom, že študenti s takýmto technickým zameraním štúdia po ukončení školy nemajú problém zamestnať sa.

Deň otvorených dverí na SOŠt Tlmače

Dňa 7.11.2014 (piatok) od 8.00 do 16.00 hod Vás pozývame na Deň otvorených dverí určený pre žiakov ZŠ, ich rodičov a výchovných poradcov.
Pripravili sme pre Vás ukážky priebehu vyučovacích hodín, základné info o školskom vzdelávacom programe, vyučovaní cudzích jazykov (ANJ, NEJ, RUJ) prehliadku dielní odborného výcviku vo všetkých odboroch, využívaní IKT vo vyučovacom procese, mimoškolskej činnosti a práci na projektoch. Všetci ste srdečne vítaní, tak príďte medzi nás!!!
Viac aj na stránke školy www.sostlmace.sk.

 

zdroj a fotografie: Mgr. Marián Sabala

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre