05022024štv

Od maturitného stola rovno do práce

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE / LEVICE 11. júna 2014 - Jednou z najťažších úloh, s ktorou sa musí absolvent školy popasovať, je nájsť si po absolvovaní školy nejakú prácu. Situáciu majú jednoduchšiu tí študenti, ktorí držia v rukách remeslo. Správny výber povolania je teda polovica úspešného uplatenia sa. Tú druhú tvorí vôľa pracovať sám na sebe a vlastná šikovnosť.

Od maturitného stola rovno do práce

Stredná odborná škola technická v Tlmačoch vzdeláva a vychováva strojárov a elektrikárov už viac ako 64 rokov. Škola má tradíciu a dobré meno vo vzdelávaní šikovných strojárov, zváračov a obrábačov kovov. Z jej brán nevychádzajú absolventi, ktorí by húfne zapĺňali rad nezamestnaných, ale práve naopak dosahuje takmer sto percentnú zamestnanosť na trhu práce. Veď práve v dnešných časoch je dopyt po technicky vzdelaných mladých ľudí.

Od maturitného stola rovno do práce

Aj tento rok opustilo brány školy takmer 80 absolventov, pričom za zmienku stojí aj jedna skutočnosť. Dvanásť študentov odboru programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení má o prácu už postarané. Hneď na druhý deň od odovzdávania maturitných vysvedčení nastupujú do zamestnania. Vďaka dobrým výkonom počas odbornej praxe im svoje dvere ešte viac pootvoril jeden z významných zamestnávateľov v Levickom okrese, spoločnosť ZF Sachs Levice. Nie každý absolvent to má takéto jednoduché, ale technicky vzdelaní mladí ľudia sa na trhu práce uplatnia oveľa jednoduchšie, o čom svedčia aj štatistiky úradu práce.

 

Od maturitného stola rovno do práce
 
Od maturitného stola rovno do práce
 
zdroj a fotografie: Mgr. Marián Sabala

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre