04192024pia

Vzácna návšteva na Obchodnej akadémii

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. decembra 2013 - Obchodná akadémia v Leviciach sa snaží čo najlepšie pripravovať svojich študentov pre prax. Už tretí rok je pilotnou školou európskeho projektu inGenious,  ktorého cieľom je posilniť prepojenie medzi prírodovedeckým vzdelaním a technologickými kariérami v privátnom sektore, posilnením partnerstva medzi priemyslom a vzdelávaním.

Vzácna návšteva na Obchodnej akadémii

Celkovým cieľom projektu je zvýšiť záujem mladých ľudí o matematiku, prírodné vedy a technológie. InGenious sa zameriava na testovanie nových a inovatívnych postupov v triedach, spája partnerov vo vzdelávaní a priemysle.

Študenti tejto školy nielenže prakticky spolupracujú s úspešnými firmami v regióne, ale kontaktujú vedcov, či iných významných odborníkov SAV a ďalších inštitúcií, ktorí ich správne motivujú pre ich budúcu voľbu povolania a zameranie ďalšieho studia. Posledným skvelým príkladom a skutočnou motiváciou pre študentov tejto školy bola vzácna návšteva absolventa Oxfordskej univerzity Lukáša Platinského, ktorý pracoval pre firmu Google v švajčiarskom Zurichu a v blízkej budúcnosti sa chystá pokračovať v práci pre túto firmu v Kalifornii.

Vzácna návšteva na Obchodnej akadémii
 
Pokračovanie článku pod reklamou:

Levický obchod - Svet Kabeliek VIKI, sv. Michala 26, Levice - kabelky, dámske a pánske peňaženky, opasky   Montáž a servis poplašných a zabezpečovacích systémov Levice a okolie - Mont Servis MaR elektro Tibor Budai
Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014

Svojim pútavým rozprávaním študentom načrtol cestu, ktorú prekonal odvtedy, čo opustil levické gymnázium a stal doktorandom prestížnej londýnskej univerzity a pracovníkom úspešnej firmy Google. Študenti mali množstvo zvedavých otázok a podľa ich reakcií bolo jasné, že jeho návšteva v nich zanechala skvelé dojmy, ale ich tiež motivovala k správnemu vzťahu k štúdiu, ale tiež zodpovedným rozhodnutiam vo voľbe ich budúceho povolania.
Vzácna návšteva na Obchodnej akadémii

zdroj a fotografie: Zuzana Mészárosová, Lýdia Czíriová a Stanislav Považan

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre