05042024sob

Mimoškolské aktivity SOŠ technickej v Tlmačoch

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 15. novembra 2013 - Od začiatku školského roka 2013/2014 sa žiaci Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch zapojili do mnohých zaujímavých zbierok, súťaží a podujatí. Podnetom na ich účasť bola dobrá vôľa, presvedčenie pomôcť, zlepšenie sa v rôznych aktivitách a prezentácia svojho talentu.

mimoskolske aktivity sos technickej vtlmacoch 20131115 1078834052

Jedna z telekomunikačných spoločností vyhlásila zbierku starých mobilových telefónov, ktorá sa končila 31.10.2013. Cieľom bolo vyzbierať čo najviac aparátov a za každý bolo odovzdané 1€ pre charitatívny program „Srdce pre deti“. Ani naša škola nezaváhala a spoločne sme vyzbierali 50 telefónov, čiže sme pre dobrú vec prispeli sumou 50 €.

Ďalšou výnimočnou celoslovenskou akciou, do ktorej sa naši žiaci zapojili, bola súťaž pod názvom Červené stužky. Tie sú symbolom boja proti AIDS. Účelom tejto súťaže bolo nielen mladým ľudom pripomenúť a vystríhať ich pred závažnosťou ochorenia, alebo aj prostredníctvom fantázie a výtvarného umenia atakovať na povedomie mládeže. Všetci zúčastnení sa do kreslenia pustili s vervou, takže výsledné práce boli naozaj obdivuhodné a zmysluplné.

Mimoškolské aktivity  SOŠ technickej v Tlmačoch

Do novembrovej súťaže Levicko má talent sa prihlásili naši dvaja raperi, ktorí zložili pesničku o našej škole. Táto bude odprezentovaná aj na DOD našej školy, ktorý sa bude konať dňa 15.11.2013. Do okresnej súťaže sa každoročne zapájame nielen spevom, ale aj hrou na hudobné nástroje a tancom. Sme radi, že naša škola produkuje okrem kvalitných odborníkov v oblasti strojárstva a ekonomiky aj žiakov s talentom na pohybové a umelecké aktivity. Dôkazom je umiestnenie Marcela Vávru v minuloročnom kole súťaže.

Čo sa týka ostatných kultúrno-spoločenských akcií, mali sme plné ruky práce s prípravou imatrikulácií pre našich prvákov, ktoré sa uskutočnili 13.11.2013 a pomaly začíname s prípravou Vianočnej akadémie a Študentského plesu, ktorý organizujeme každoročne, pretože oň majú študenti veľký záujem. 

Mimoškolské aktivity  SOŠ technickej v Tlmačoch
 
Mimoškolské aktivity  SOŠ technickej v Tlmačoch
 
Mimoškolské aktivity  SOŠ technickej v Tlmačoch
 
Mimoškolské aktivity  SOŠ technickej v Tlmačoch

zdroj a fotografie: žiačka III.D triedy SOŠ technickej v Tlmačoch Eliška Kováčová

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre