05032024pia

Študentky Obchodnej akademie v Leviciach na simulovanom zasadaní OSN

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA / LEVICE 14. novembra 2013 - Koncom októbra sa študentky Obchodnej akademie - Barbara Bujalková a Rebeka Števková zúčastnili Modelového zasadania OSN (BratMUN – Bratislava Model United Nations), ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Paneurópskej vysokej školy v Bratislave a bolo organizované študentmi Gymnázia Jura Hronca v spolupráci so zastupiteľstvom OSN vo Viedni.

studentky obchodnej akademie vleviciach na simulovanom zasadani osn 20131114 1739414554

Na trojdňovom zasadaní sa zúčastnilo 150 študentov stredných škôl Slovenskej republiky, rovnako ako aj zahraničné delegácie z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Spojených štátov amerických, Turecka a Švédska. Cieľom tejto na Slovensku jedinečnej konferencie je oboznámenie študentov s celosvetovo aktuálnymi témami z oblasti medzinárodných vzťahov, diplomacie a politiky, o ktorých majú možnosť rokovať na simulovanom valnom zhromaždení OSN, ako aj v menších diskusných výboroch. Rovnako si môžu vylepšiť svoje rečnícke, komunikačné, či vedomostné schopnosti, pričom sa o rôznorodosť názorov a postojov postará multikulturálne zloženie zúčastnených delegácií. Témy tohtoročnej konferencie sa týkali ekonomických, ale aj humanitných a ekologických sfér.

Študentky Obchodnej akademie v Leviciach na simulovanom zasadaní OSN

Dievčatá z OA reprezentovali delegátu Kene a pracovali vo výbore WHO a UNDP a diskutovali  o úlohe súkromného sektora na podporu rozvojových krajín, legalizácii kanabisu pre medicínske účely, zatiaľ čo valné zhromaždenie OSN sa zaoberalo kriminálnou zodpovednosťou konateľov OSN na zahraničných misiách.

Účasť študentiek OA na Modelovom zasadnutí OSN svedčí o tom, že dievčatám nie je ľahostajný  pokrok našej spoločnosti a zaiste využijú získané skúsenosti vo svojej budúcej praxi a budú sa snažiť urobiť tento svet lepším…

zdroj a fotografie: Zuzana Mészárosová, OA Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre