05032024pia

Týždne s projektom eTwinning na Obchodnej akadémii v Leviciach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. novembra 2013 - Obchodná akadémia v Leviciach aktívne pracuje v projekte eTwinning už 8 rokov. Tento projekt patrí medzi moderné teleprojekty, otvorené pre všetky typy základných a stredných škôl a je zameraný na podporu spolupráce žiakov a učiteľov v rámci Európy. Projekt poskytuje virtuálne prostredie pre vyhľadávanie partnerských škôl v Európe. eTwinning je dlhodobý projekt, v ktorom dve alebo viac škôl z rôznych krajín realizuje ľubovolnú vzdelávaciu aktivitu prostredníctvom informačných a komunikačných technológií.

tyzdne sprojektom etwinning na obchodnej akademii vleviciach 20131113 1964920727

Každoročne na jeseň sa škola aktívne zúčastňuje „Týždňov s eTwinningom“, ktoré sú nasmerované na motiváciu a podnietenie škôl k tomu, aby sa zapojili do aktivity eTwinning. V priebehu septembra až novembra 2013 študenti tejto školy - realizátori programu partnerstvo škôl eTwinning uskutočnili niekoľko zaujímavých aktivít, cieľom ktorých bolo posilnenie komunity eTwinning a rozšírenie aktivít tohto projektu.

Jednou z najzaujímavejších akcií bola spoločná videokonferencia s partnerskou školou v Rumunsku, a spoločný workshop študentov zameraný na popularizáciu projektu eTwinning. V rámci workshopu jeho účastníci získali prehľad o náplni tohoto európskeho programu, absolvovali vedomostný kvíz, ako i súťaž o etwinningu. Keďže aktívni študenti pracujúci v projekte nezabúdajú ani na mladších kamarátov z blízkej II. ZŠ v Leviciach, pozvali ich na tvorivý workshop, zameraný na zvládnutie zaujímavých aplikácií IKT využívaných v projekte eTwinning, žiaci sa tiež naučili blogovať. Najaktívnejší účastníci tohoto workshopu boli ocenení drobnými cenami a upomienkovými darčekmi.

eTwinningový tím spod levického hradu prezentoval tiež na Burze informácií na OÚ a chystá zaujímavé workshopy pre návštevníkov Dňa otvorených dverí na OA.

Týždne s eTwinningom prispeli k popularizácii tohoto projektu a priniesli mnoho nových podnetov nielen pre jeho realizátorov, ale tiež potenciálnych účastníkov tohoto úspešného programu podporujúceho spoločné európske vzdelávanie.                                                     

 

zdroj a fotografia: Zuzana Mészárosová, OA Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre