05042024sob

Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice má už svoju tradíciu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. novembra 2013 - Na deň otvorených dverí Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Leviciach sa pripravili žiaci, pedagógovia a aj celý areál na príchod našich budúcich študentov a ich rodičov.
Tento rok sme tento deň doplnili aj o kreatívnu dielňu, kde si každý účastník mal možnosť vytvoriť pre seba a svojich blízkych malý darček. Materiál, na ktorý sme sa zamerali, bola hlina a ovčia vlna. Sú to materiály, ktoré sú stále viac v pozornosti remeselníkov, ktorí využívajú čas medzi hlavnými pracovnými operáciami na poli pre možnosti prezentácie tradičných remesiel.

den otvorenych dveri sos pasv levice 2013 20131113 1040824103

Takto postupne dochádza k rozvoju vidieka, k zamestnanosti mladých ľudí a spokojnému začiatku pracovných povinností našich absolventov. Taktiež nemohli v našom areáli chýbať stroje, ktoré sú zaujímavé vždy pre všetkých účastníkov. Aj tento rok predstavili naši žiaci svojich miláčikov a aj hospodárske zvieratá, o ktoré sa so svojimi rodičmi starajú a spracovávajú ich produkty. Mária Jašková predstavila ich jalovicu a kozu, ktoré sú súčasťou ich stáda a zdrojom kvalitného mlieka. Psíky, prepelice, korela, ale aj laboratórne myši sa predstavili v jednotlivých klietkach a ukázali, že sa naši žiaci vedia postarať o ich život a aj produkciu, odborne s vedomosťami a na úrovni. Strojové vybavenie farmárov, hospodárov je dnes veľmi dôležité a nová technika rodičov našich žiakov zaujala.

Bol to veľmi príjemný deň zaliaty slnkom, ktoré pozitívnu náladu našich návštevníkov znásobovalo. Spoločne sa budeme tešiť na našich budúcich žiakov a spolužiakov.

 

Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice 2013
 
Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice 2013
 
Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice 2013
 
Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice 2013
 
Deň otvorených dverí SOŠ PaSV Levice 2013

zdroj a fotografie: Hedviga Gulová, učiteľka SOŠ PaSV Levice, http://www.sospasvlevice.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre