04262024pia

Haleon v Leviciach strojnásobil výrobu zubnej pasty za 10 rokov, pričom neustále znižuje svoju environmentálnu stopu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. marca 2023 - Haleon Levice, najväčší výrobný závod pre produkty starostlivosti o ústne zdravie globálnej spoločnosti Haleon, oslávil Svetový deň ústneho zdravia spoločne so zástupcami z Európskeho parlamentu, Ministerstva hospodárstva a Ministerstva životného prostredia. Ako informuje manažérka komunikácie v spoločnosti Haleon Levice Hedviga Péliová, levický závod, ktorý má vo svojom portfóliu špičkové svetové značky vrátane Sensodyne, Parodontax a Aquafresh, strojnásobil objem výroby zubných pást za ostatných desať rokov.

Haleon v Leviciach strojnásobil výrobu zubnej pasty za 10 rokov, pričom neustále znižuje svoju environmentálnu stopu

Zubným pastám vyrábaným na Slovensku, dôverujú zákazníci vo viac ako 100 krajinách sveta. "Haleon patrí medzi svetových lídrov v oblasti osobnej zdravotnej starostlivosti s výnimočným portfóliom popredných značiek, ktoré pomáhajú miliardám ľudí na celom svete v lepšej starostlivosti o svoje zdravie, pomáhajú ľuďom zvládať prvotné príznaky ochorení a zároveň ponúkajú aj účinnú prevenciu. 3,5 miliardy ľudí trápia rôzne symptómy, ako je citlivosť zubov, krvácanie ďasien alebo
erózia zubnej skloviny. Väčšina ľudí v určitom období svojho života zápasí so zdravotnými problémami ústnej dutiny. V rámci Svetového dňa ústneho zdravia spoločnosť Haleon, ako jedna z popredných poskytovateľov produktov pre starostlivosť
o ústnu hygienu zdôrazňuje, že väčšine symptómov sa dá predchádzať pravidelnou starostlivosťou o zuby a absolvovaním preventívnych prehliadok u zubárov," dodáva Péliová.

Spoločnosť Haleon je dôkazom toho, že zdravý úsmev ide ruka v ruke so znižovaním negatívneho vplyvu na planétu. "Cieľom spoločnosti Haleon je znížiť emisie uhlíka, zvýšiť trvalú udržateľnosť obalov pre produkty, zodpovedne a udržateľne získavať, vyrábať a používať suroviny, ako aj znížiť množstvo odpadu a spotrebu vody pri výrobe produktov. Závod v Leviciach realizuje viaceré projekty za účelom dosiahnutia nulových emisií uhlíka závodu do roku 2025, čím podporí globálne ambície spoločnosti Haleon," priblížila manažérka komunikácie v spoločnosti.

- Supply Hub, unikátny podnikateľský model levického závodu pomáha v znižovaní emisií uhlíka tým, že kľúčoví dodávatelia pre obalový materiál a logistiku hotových výrobkov sídlia priamo v susedstve závodu, čím závod zabezpečil elimináciu uhlíkových emisií, ktoré by inak vznikali pri preprave zo vzdialenejších miest.
- Závod využíva 100 % energie z obnoviteľných zdrojov od roku 2015 a znižuje spotrebu zemného plynu.
- V roku 2020 závod dosiahol nulový odpad na skládku. To znamená, že všetok odpad sa buď opätovne použije, recykluje alebo spáli. Ďalším krokom je zvýšenie obehového hospodárstva odpadu.
- Optimalizácia výrobných a umývacích procesov viedla k zníženiu spotreby vody o 18 % na jednu tonu vyrobenej zubnej pasty.

Haleon v Leviciach strojnásobil výrobu zubnej pasty za 10 rokov, pričom neustále znižuje svoju environmentálnu stopu

Každý rok na celom svete končia miliardy prázdnych túb zo zubných pást v odpade a väčšina z nich skončí na skládkach. "V Leviciach bola prvá zubná pasta vyrobená v plne recyklovateľnej tube a v krabičke z recyklovaného materiálu v roku 2021. Zámerom levického závodu je nastaviť väčšinu svojho portfólia zubných pást na recyklovateľný laminát do konca roka 2023," uviedla Hedviga Péliová.

"Som rád, že môžem osláviť Svetový deň ústneho zdravia v našom závode spoločne so zástupcami z Ministerstva hospodárstva, Ministerstva životného prostredia a Európskeho parlamentu. Sme veľmi hrdí na naše celosvetovo dôveryhodné značky ako Sensodyne, Parodontax a Aquafresh, ktoré sú súčasťou portfólia závodu. Zároveň náš tím, ktorý tvorí 540 vysokokvalifikovaných pracovníkov, dosahuje úspechy aj v oblasti znižovania negatívneho dopadu na životné prostredie, čo ma nesmierne teší. Za ostatných desať rokov sme investovali do rozvoja nášho závodu, čo viedlo k strojnásobeniu objemu výroby zubnej pasty. V súčasnosti v našom závode každú minútu vyrobíme 1000 túb zubnej pasty a produkty dodávame do viac ako 100 krajín sveta. Našou ambíciou je pokračovať v rozvoji nášho podnikania udržateľným spôsobom a prispieť tak k starostlivosti o zdravie ľudí a zdravie našej planéty," povedal riaditeľ závodu v Leviciach Renzo Codecà.

Haleon rozvíja svoje podnikanie v Leviciach

Postupným rozširovaním výroby, spojeným so zvýšením výrobnej kapacity, závod v Leviciach sa stal najväčším výrobcom zubnej pasty spoločnosti Haleon. "V súčasnosti výroba zubnej pasty prebieha za pomoci 17 veľkokapacitných mixérov a 15 plniacich liniek. Levický závod zastrešuje až 40 % globálneho obchodu spoločnosti Haleon v segmente starostlivosti o ústne zdravie. Ďalším úspechom závodu je aj získanie certifikátu Top Employer Slovakia druhý rok po sebe (Top Employer Slovakia 2022 a 2023). Závod plánuje aj ďalšie investície, zamerané na zníženie emisií uhlíka, spotreby vody a elektriny, ako napríklad inštaláciu tepelných čerpadiel alebo inštaláciu fotovoltaických panelov. Zároveň sa chce zamerať aj na posilnenie svojich výskumných a vývojových kapacít v Leviciach vzhľadom na rozvojový potenciál závodu a súčasné vedúce postavenie v dodávateľskej sieti spoločnosti Haleon," uzavrela Péliová.

O spoločnosti Haleon

Sme celosvetovým lídrom v oblasti starostlivosti o ústne zdravie s portfóliom značiek, ktorým dôverujú milióny spotrebiteľov na celom svete. Skupina zamestnáva viac ako 22.000 ľudí na 170 trhoch, ktorých spája spoločný cieľ - poskytovať lepšie každodenné zdravie s ľudskosťou. Naše portfólio produktov zahŕňa päť hlavných kategórií – starostlivosť o ústnu hygienu, úľava od bolesti, zdravie dýchacích ciest, zdravie tráviaceho traktu a vitamíny, minerály a výživové doplnky (VMS). Naše dlhoročné značky - ako Advil, Sensodyne, Panadol, Voltaren, Theraflu, Otrivin, Polident, Parodontax a Centrum - sú založené na vedeckých poznatkoch, inováciách a hlbokom ľudskom porozumení.

O obchodnej jednotke pre stredovýchodnú Európu

Haleon je vedúcou spoločnosťou na trhu voľnopredajných zdravotníckych výrobkov v strednej a východnej Európe a jednou z najrýchlejšie rastúcich obchodných jednotiek v regióne EMEA/LatAm. Zamestnávame viac ako 2100 ľudí, ktorí pracujú v 34 krajinách, siedmych časových pásmach a hovoria 32 jazykmi, čo z nás robí jednu z najrozmanitejších obchodných jednotiek v regióne.

O globálnom výrobnom závode v Leviciach

Sme jedným z najväčších svetových dodávateľov produktov pre oblasť starostlivosti o ústnu hygienu. Naším cieľom je zlepšiť ústne zdravie ľudí na celom svete vďaka širokej škále produktov založených na vedeckých poznatkoch, ako sú Sensodyne, Parodontax a Aquafresh. Levický závod dodáva produkty do 108 krajín na celom svete a podporuje 40 % globálneho obchodu so zubnými pastami Haleon. Spoločnosť v Leviciach zamestnáva 540 ľudí a druhý rok po sebe získala certifikát Top Employer Slovakia. Viac informácií nájdete na adrese: www.haleon.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre