04262024pia

V levickej nemocnici chystajú tradičné štedrovečerné menu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. decembra 2017 - Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, chystá slovenskú štedrovečernú hostinu už s ustáleným poradím a výberom jedál. Pacientov bez predpísanej diéty čaká kapustnica a vyprážané filé so zemiakovým šalátom.

V levickej nemocnici chystajú tradičné štedrovečerné menu

Počet pacientov v levickej nemocnici klesá cez vianočné sviatky, jedno z oddelení budeme mať krátku prestávku. V období od 20. decembra do 3. januára sa uzatvorí iba oddelenie dlhodobo chorých, ostatné oddelenia fungujú v štandardnom režime. Na Štedrý deň do služby v levickej nemocnici nastúpi 75 zdravotníkov.

Lekári a sestry prihliadajú na to, aby vianočné sviatky v nemocnici aspoň z časti pripomínali tie, ktoré poznajú pacienti z domáceho prostredia. Špecialitou nemocnice je, že štedrovečerné menu bude pripravené v diétnej verzii. Vianočnú atmosféru na oddeleniach doladia rozdávané salónky, oplátky, ovocie a drobné sladkosti.

V levickej nemocnici chystajú tradičné štedrovečerné menu

Najkrajšie sviatky v roku sa nezaobídu bez úrazov, nečakaných poranení alebo zabehnutej kosti z kapra. V takom prípade pacienti nájdu prvú pomoc ako v bežný deň na centrálnom príjme nemocnice. Ak ľudia prídu do nemocnice s chronickým ochorením, chrípkou a bolesťami ošetria ich na pohotovosti v budove polikliniky.

Medzi najčastejšie úrazy za posledné roky patrili v období Vianoc poranenia hlavy, poranenia členka a zápästia. Zaužívaným ťažkostiam, ktoré končia na pohotovosti dominujú bolesti brucha.

zdroj a fotografie: Agel SK

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre