04202024sob

Na 11. ročníku benefičnej aukcie Art For Help prekonali hranicu 5000 eur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Na 11. ročníku benefičnej aukcie Art For Help prekonali hranicu 5000 eur

Levice 11. decembra 2017 - Na 11. ročníku benefičnej aukcie Art For Help, ktorá sa konala v levickej synagóge v nedeľu 10. decembra pod záštitou zástupcu primátora mesta Levice Jána Krtíka a koordinátorov benefície Csabu Tolnaia a Margaréty Novákovej, výťažkom z nej organizátori prekonali hranicu 5000 eur. Celková suma dosiahla výšku 5200 eur.

Do dražby darovali profesionálni i amatérski umelci 45 diel, z nich sa podarilo vydražiť 43, pričom dve zostávajúce diela mesto Levice daruje buď jubilantom, alebo družobným mestám. "Vlani, keď sme oslavovali 10. výročie aukcie, dali sme si métu, prekonať hranicu 5000 eur, čo sa nám bohužiaľ nepodarilo, no som veľmi rada, že sa nám to podarilo tento rok," povedala Nováková.

Druhý z koordinátorov Csaba Tolnai zažil niekoľko dražieb, no túto pokladá za najaktívnejšiu. "Dnes sa v podstate udial zápas o ľudí, ktorí sú v núdzi. Vzájomné predbiehanie sa v licitácii pre mňa jednoznačne hovorí to, že ľudia, ktorí si sem dnes prišli kúpiť obrazy, prišli s vedomím, že idú pomáhať slabším. Toto sa dnes splnilo a ja som dnes videl boj o chudobných ľudí. Bolo to úžasné. V mene celého koordinačného výboru chcem všetkým, ktorí sa zúčastnili tejto akcie a akýmkoľvek spôsobom k nej prispeli, celým srdcom poďakovať. Iba ak si budeme pomáhať, vieme prežiť aj ťažké chvíle," uviedol Tolnai.

"Prepojenie umenia s myšlienkou dobra a ľudskosti ma nadchla. Radosť, ktorú som si spolu s manželom urobila, ma obohacuje, pretože viem, že výťažok z aukcie pôjde do rúk ľudí, ktorí to najviac potrebujú. Je úžasné, keď človek môže pomôcť aj takouto formou nielen v predvianočnom období. Napokon nám obrazy budú robiť radosť aj potom, keď budú zavesené v niektorých z našich priestorov," dodala Renáta Dobrovoľná, ktorá na dražbe spolu s manželom vylicitovala až deväť obrazov.

"Dnešným podujatím otvárame novú dekádu tejto dobročinnej charitatívnej aukcie, ktorou sa už Levice stali známymi aj mimo nášho regiónu. Priznám sa, že všetci organizátori, ktorí sa podieľali na príprave tohto podujatia, boli napätí, ako sa podarí odštartovať toto nové obdobie, ale bol som veľmi milo prekvapený záujmom ľudí jednak na vernisáži ale aj pri samotnej dražbe. Táto myšlienka nenechala chladných mnohých Levičanov. Prišlo veľa ľudí, ktorí mali záujem dražiť, prišli ľudia, ktorí o tejto akcii ani nepočuli. Som veľmi rád, že sa nám podarilo prekonať sumu 5000 eur, ktorá je vždy našim cieľom na každom ročníku tohto podujatia. Tieto peniaze, ktoré sa nám dnes podarilo vyzbierať, v priebehu niekoľkých dní dostanú práve tí, ktorých osud nám v týchto dňoch nie je ľahostajný. Ide najmä o osamelé matky s deťmi či seniori, ktorí žijú v neľahkej životnej situácii, rodiny, ktoré potrebujú pomôcť. Budú to všetci tí, ktorí sa dôstojne snažia vysporiadať so svojimi problémami, so životom, ktorý pre mnohých nie je v súčasnej dobe ľahký. Verím, že sa nám to podarí v tomto predvianočnom čase a efekt pomoci týmto ľuďom sa len znásobí," dodal zást

Svoje obrazy do aukcie každoročne venuje aj zakladateľ myšlienky benefičnej aukcie Jozef Kanyuk, pre ktorého bol tento rok jubilejný, keďže do aukcie venoval už svoj stý obraz. Umelecké diela venované do aukcie boli predstavené na vernisáži dňa 3. decembra a počas celého týždňa si ich záujemcovia mohli pozrieť.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre