05022024štv

Slovenský Červený kríž, Územný spolok Levice získal mobilný záchranársky stan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 18.októbra 2016 - Program Tradičného levického jarmoku, ktorý sa konal od 14. do 16. októbra 2016, obohatil aj Slovenský Červený kríž (SČK). Návštevníci si mohli vyskúšať poskytovanie prvej pomoci na resuscitačných modeloch, dať si odmerať tlak krvi, či zapojiť sa do rôznych vzdelávacích hier.

Slovenský Červený kríž, Územný spolok Levice získal mobilný záchranársky stan

Program vyvrcholil slávnostným odovzdaním mobilného záchranárskeho stanu, ktorý riaditeľka územného spolku SČK v Leviciach, Oľga Szalmová.

Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.Spoločnosť Kaufland a Slovenský Červený kríž aktívne spolupracujú už niekoľko rokov na organizovaní dobrovoľných odberov krvi medzi zamestnancami Kauflandu, zbierky potravinovej pomoci pre ľudí v núdzi, či podpore ďalších aktivít SČK. „Našu vzájomnú spoluprácu a všetky aktivity, ktoré SČK vykonáva pre záchranu životov, ako aj osvetu a vzdelávanie si veľmi ceníme a Slovenskému Červenému krížu chceme pomôcť, aby v svojich aktivitách mohol aj naďalej pokračovať,“ uviedla Erika Turček Pfundtnerová zo spoločnosti Kaufland. Spoločnosť za uplynulé 3 roky venovala SČK záchranárske stany s vybavením vrátane tohto najnovšieho v celkovej hodnote 21 000 €. Stany využívajú územné spolky SČK po celom Slovensku a ten najnovší bude slúžiť Leviciam a okoliu.

Bistro Miloš na 2. podlaží Dituria SC, Levice ponúka domácu kuchyňu, chutné denné menu a najkrajší výhľad na Levice!

V poradí už piaty, Kauflandom darovaný stan, bude oblastná organizácia SČK využívať najmä pri krízových situáciách a prírodných katastrofách, pri prezentácii aktivít SČK, pri cvičeniach integrovaného záchranného systému, mobilných odberoch v spolupráci s NTS. „Kvalitné a moderné materiálne vybavenie je jedným z predpokladov účinnej pomoci. Pracujeme na celom území Slovenska a aj vďaka Kauflandu môžeme úroveň poskytovania našich služieb postupne zlepšovať aj v ďalších regiónoch,“ uviedla Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Levický jarmok sa aj tento rok niesol v uvoľnenej atmosfére. „Územný spolok Slovenského Červeného kríža je už dlhé roky súčasťou levickej komunity a dlhodobo sa zapája do našich aktivít poskytovaním zdravotného dozoru, organizovaním vzdelávacích kurzov, prácou s mládežou a seniormi, či organizovaním dobrovoľného darcovstva krvi. Sme radi, že na tohoročnom Levickom jarmoku pripravili členovia SČK pre návštevníkov aj interaktívny program, vďaka čomu sa širšia verejnosť môže dozvedieť viac o ich aktivitách,“ povedal primátor mesta Levice Štefan Mišák.

zdroj a fotografie: NEUROPEA

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre