05042024sob

Dve levické prevádzky zakúpili nakazené mäso z Poľska, nepoužili ho

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. apríla 2015 - Štátna veterinárna a potravinová správa SR uverejnila zoznam prevádzok v Nitrianskom kraji, ktoré zakúpili Salmonelou nakazené kuracie mäso z Poľska. Na Slovensko bolo dokonca dodané množstvo až 1 tony tohto nakazeného mäsa, pričom dodávateľom bola nitrianska distribučná spoločnosť.

Dve levické prevádzky zakúpili nakazené mäso z Poľska, nepoužili ho

Salmonelové kuracie rezne kúpili od nitrianskeho distribútora základné školy, materské školy, stravovacie zariadenia, viechy, gastro predajne, reštaurácie či vinárne, pričom v Leviciach to boli dve prevádzky - Pizzéria Fontána a Slovenský Červený kríž územný spolok Levice.

Inšpektori sa okamžite skontaktovali a obtelefonovali jednotlivých kupujúcich, zistili že 16-ti ich stále majú na sklade, to znamená že mäso nebolo použité, otázka je, čo so zvyšnými 10-timi.

Dve levické prevádzky zakúpili nakazené mäso z Poľska, nepoužili ho

Správa ŠVPS SR:

"Štátna veterinárna a potravinová správa SR informuje, že na Slovensko bol dovezený z Českej republiky zo skladu Laris Tarading Company spol. s.r.o. výrobok - kuracie rezne zo stehna bez kosti hlbokozmrazené, u ktorého bola potvrdená prítomnosť Salmonella Enteritidis. Výrobok v množstve 1200 kg bol dovezený do skladu Sniežik s.r.o Lahňa 269, Čáb. Označenie výrobku je nasledovné: Balenie: 2 kg, Dátum výroby : 31.03.2015, Dátum minimálnej trvanlivosti: 29.03.2016, Šarža 30032015, Výrobca: PL: 12030323 WE, Zaklady Miesne UNIMIES sp. Z.o.o. 32-500 Chrzanów, Polsko

Štátna veterinárna a potravinová správa SR prijíma opatrenia na zabránenie distribúcie tohto výrobku k spotrebiteľovi.

V prípade zakúpenia takého výrobku, odporúčame ho nekonzumovať a vrátiť ho na miesto zakúpenia."

Zoznam všetkých prevádzok tu: http://www.svssr.sk/dokumenty/potraviny/kuracie_salmonella_2015_distribucny_zoznam.pdf

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Presspoint Levice

Oslovili sme vedenie levických prevádzok, ktoré nakazené mäso zakúpili, aby sa k tejto téme vyjadrili.

Pizzéria Fontána: "Kontaktoval nás dodávateľ aj inšpektor, mäso nebolo použité, vraciame ho okamžite naspäť. Bol k nám dodaný len jeden kartón, t.j. 10 kg, jedná sa o kuracie stehno vykostené, nie prsia. S týmto dodávateľom ukončujeme spoluprácu, a to ihneď aj napriek tomu, že sú na trhu dlhé roky. Podnikneme právne kroky za poškodenie mena."

Slovenský Červený kríž územný spolok Levice: "Kontaktovala nás veterinárna správa, mäso bolo stiahnuté."

zdroj a fotografia: ŠVPS SR

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre