05042024sob

Levičania sa stretli so Šancou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. marca 2015 - Do Levíc zavítala Šanca. Presnejšie povedané, do Levíc prišli vrchní predstavitelia nového politického zoskupenia pod názvom Šanca - Eva Babitzová a Viliam Novotný.

Levičania sa stretli so Šancou

Títo dvaja bývalí členovia SDKÚ-DS sa rozhodli založiť si nový politický subjekt a osloviť tak voličov už v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať už o rok, v roku 2016. Obaja sú verejne známi, veď Eva Babitzová bola 15 rokov šéfkou rádia Expres a Viliam Novotný je dlhoročným poslancom NR SR, v súčasnosti je členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo, okrem toho je neurochirurgom.

Levičania sa stretli so Šancou

Eva Babitzová založila novú stranu Šanca len koncom roka 2014, od občanov získala vyše 14000 podpisov a momentálne sa čaká na potvrdenie ministerstva vnútra na registráciu strany. Babitzová zhodne s Novotným tvrdia, že túto stranu chcú tvoriť s novými tvárami a najmä s odborníkmi z jednotlivých oblastí života. Ďalšími dôležitými členmi strany sú Jarka Lukačovičová a súčasný primátor mesta Hriňová Stanislav Horník. Dôraz kladú na slušnosť v politike a majú vysoké ambície získať do svojich radov ľudí zo všetkých regiónov Slovenska.
Posledný prieskum verejnej mienky už stranu zaregistroval, no zatiaľ však s preferenciami okolo 0,4%, no lídri strany majú do nadchádzajúcich volieb vysoké ambície a veria si.

Presspoint Levice

Levičania sa stretli so Šancou
V Leviciach tieto dve osobnosti prišli svoju novú stranu predstaviť obyvateľom mesta Levice a okolia a prediskutovať s nimi aktuálne pálčivé témy politického a verejného života. V zaujímavej diskusii rezonovali témy aktuálneho postavenia parlamentnej opozície voči vláde, čím a koho chce nová strana zaujať a pod. Základným pilierom strany je však podpora a zlepšenie postavenia živnostníkov v spoločnosti, štíhly a kompetentný štát, solidárna spoločnosť, regióny a ich rozvoj a zodpovedná budúcnosť. Mottom strany je "Politici neposúvajú krajinu dopredu, dajme šancu odborníkom" a "Sme v prvom rade komunita odborníkov a až potom politická strana"
Levičania sa stretli so Šancou

Viac informácii na www.sanca.sk.
zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre