04242024str

Mestské podujatia

Šiklóš opäť „ožil“!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. októbra 2013 - V sobotu 28.septembra 2013 sa pri príležitosti slávnostného ukončenia projektu „Spoločne za nový Šiklóš“ konal spoločný turistický výstup, ktorý organizovalo Mesto Levice v spolupráci s KST Lokomotíva Atóm Levice a obcou Mýtne Ludany. Návštevníci, ktorých prišlo neúrekom, si tak mohli vychutnať novovybudovaný priestor, kde môžu tráviť svoj voľný čas a relaxovať.

siklos opat ozil 20131001 1093717893

Projekt „Spoločne za nový Šiklóš“ bol vypracovaný v rámci vyhlásenej výzvy Nadácie Ekopolis, program Pohoda za mestom a bol podporený v plnej žiadanej výške. V rámci projektu sa postupne vyčistila lokalita Šiklóša od odpadu za pomoci dobrovoľníkov, zostrihali sa kríky, osadili sa nové lavičky, informačná tabuľa, smerové tabule a vytvorilo sa aj chránené ohnisko.

Našim hlavným cieľom bolo obnoviť a prinavrátiť poctu významnému vyhliadkovému a pamätnému miestu. V neposlednom rade sme sa snažili aj o to, aby sa Šiklóš stal opäť súčasťou turistických výstupov, rodinných či školských výletov, cyklistických túr alebo odborného vyučovania v prírode.

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.

Šiklóš opäť „ožil“!

Ďakujeme všetkým, ktorí sa na úspešnej realizácii projektu „Spoločne za nový Šiklóš“ podieľali. Veríme, že sa nám spoločnými silami opäť podarilo prinavrátiť Šiklóšu „život“ a  že sa stane plnohodnotným miestom pre pokojné prežívanie voľných dní, relaxovanie v prírode a oddych.

„Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie Ekopolis a spoločnosti HEINEKEN Slovensko v rámci programu Pohoda za mestom.“
Šiklóš opäť „ožil“!
 
zdroj a fotografie: mb

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre