04202024sob

Správy a aktuality zo spoločnosti v meste a okrese Levice

Peter Žiak za SaS vie pomôcť Levickému regiónu, jeho srdcovou záležitosťou je hospodárstvo a energetika

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) sa nezadržateľne blížia, budú sa konať 29. februára 2020 a tak by sme Vám radi predstavili kandidáta, ktorý má k regiónu Levíc veľmi blízko. Je ním Ing. Peter Žiak, ktorý kandiduje za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) s číslom 145. Porozprávali sme sa s ním, aby nám predstavil svoje ciele a ambície vo voľbách do NR SR a ako konkrétne by nášmu regiónu vedel pomôcť v prípade jeho zvolenia za poslanca NR SR.

Peter Žiak za SaS vie pomôcť Levickému regiónu, jeho srdcovou záležitosťou je hospodárstvo a energetika

Dobrý deň pán Inžinier, predstavte sa Našim čitateľom a povedzte pár viet o sebe.

Dobrý deň, moje meno je Ing. Peter Žiak, mám 41 rokov a jednu dcéru. Trvalé bydlisko mám v Leviciach. Študoval som na Stavebnej Fakulte a SPU v Nitre. V začiatkoch mojej kariéry som pracoval ako projektant v stavebníctve. Ďalej som pracoval ako špecialista plánovania a koordinácie na dostavbe elektrárne Mochovce 34. Od Minulého roku pracujem ako vedúci plánovania odstávok Slovnaft-u. Vždy som pracoval na veľkých stavebných projektoch, pôsobil som na Slovensku, v Rusku, v Rakúsku a v Českej republike...

Povedzte Nám, prečo ste sa rozhodli kandidovať a ako môžete podporiť región?

Skúsim to krátko zhrnúť: Dostal som možnosť, byť spolutvorcom programu strany SaS pre oblasť energetiky. Tu som považoval za dôležité jasne deklarovať, že podporíme dostavbu elektrárne Mochovce 34. Táto stavba bude potrebovať politickú podporu novej vlády. V prípade, ak ma voliči podporia, vnímam moju kandidatúru ako veľkú možnosť pomôcť Levickému regiónu. Je tu problematika nadjazdu, poliklinika, atď. V neposlednom rade by som chcel pritiahnuť firmy, ktoré robia výskum a vývoj v strojárenstve do priemyselného parku Géňa.

Aké sú Vaše programové tézy, ktorým sa chcete venovať v prípade, že sa dostanete do NR SR?

Mojou srdcovou záležitosťou je hospodárstvo a zvlášť energetika. Ale myslím si, že po voľbách sa budeme musieť komplexne pozrieť na to, v ako stave máme najväčšie podniky na Slovensku. Napríklad Železnice, tí čo cestujú vlakmi asi vedia, v akom úbohom stave táto firma je. Možno si spomeniete na prípad bývalého riaditeľa z roku 2017, keď si na čerpacej stanici zabudol batoh s vyše 300.000 Eur v hotovosti. Sú tu podozrenia, že korupcia a tunelovanie pretrvávajú. Podobne Národná diaľničná spoločnosť. Tu sa zadávajú zvláštne zákazky na analýzy. Na majetok Slovenských elektrární má záložné právo firma Glas Trust Corporation – do výšky 5 miliárd eur. A takto by som mohol pokračovať ďalej ...

Prečo by mali ľudia voliť práve Vás, práve SaS?

Jednu vec si musíme vyjasniť: Ja ľudom nemienim klamať. Nemôžem a nechcem mojim voličom do očí hovoriť klamstvá. Vysvetlíme si na príklade: Rôzne strany sľubujú výstavbu nájomných bytov. Jedni 2500, druhí 20.000. Pravda je takáto: Ak sa štát rozhodne stavať byty, najskôr ich musí dať nejakej firme naprojektovať. Takže, prvý rok je výber projekčnej firmy, druhý rok je samotné projektovanie, tretí rok môžete začať s výberom dodávateľa. Štvrtý rok vybavujete rôzne povolenia na stavby, ak máte šťastie, v piatom roku procesu začnete reálne stavať byty. Na tomto jednoduchom a jasnom prípade vidíme, že politici buď absolútne nerozumejú, o čom hovoria, alebo plánovane zavádzajú. Na záver odpoviem na Vašu otázku: Ľudia by ma mali voliť preto, že som odborník a poznám skutočné procesy, ktoré vedú ku skutočným a reálnym riešeniam. Nebudem sľubovať nesplniteľné a klamať. A strana SaS je strana odborníkov s najlepším a realistickým programom.

Ing. Petra Žiaka nájdete aj tu: https://strana-sas.sk/ziak-peter/

Objednávateľ:
SLOBODA A SOLIDARITA
politická strana
Priemyselná 8, 821 09 Bratislava
IČO: 42139333
DIČ: 2022858783

Dodávateľ:
Mgr. Andrej Budai - Listuj.sk
Mochovská 14
93405 Levice
IČO: 43434649
DIČ: 1075808866

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre