05042024sob

PR články, komerčné, Levice

Niekoľko tipov pre dlhšiu životnosť vašej práčky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Práčky sa v minulosti stali akýmsi synonymom nespoľahlivosti medzi domácimi spotrebičmi. Takúto povesť majú u mnohých doteraz, aj keď veľakrát nezaslúžene. A veľakrát si za poruchy práčok môžeme my.

Niekoľko tipov pre dlhšiu životnosť vašej práčky

Neperte naraz viac bielizne, ako je kapacita práčky

Ak chcete, aby vám nová práčka slúžila roky bez problémov a bez toho, aby ste do nej museli každú chvíľu kupovať Electrolux náhradné diely, mali by ste dbať na jej správne používanie. Na čo si dať obzvlášť pozor?

V prvom rade vkladajte do práčky správne množstvo bielizne. To znamená, že sa treba riadiť jej kapacitou a brať do úvahy aj to, že niektoré materiály s vysokou nasiakavosťou, napríklad vlna, pri praní výrazne zvýšia svoju hmotnosť. Preplnená práčka perie menej efektívne a zároveň sa rýchlejšie opotrebúvajú jej tlmiče.

Vyhnite sa nekvalitným pracím prostriedkom, vaša práčka sa vám poďakuje

Na životnosť práčky majú vplyv aj používané pracie prostriedky. Tie nekvalitné tvoria v práčke nadmerné množstvo nerozpustných usadenín. Tieto usadeniny potom plesnivejú a hnijú a okrem toho, že spôsobujú nepríjemný zápach práčky a aj bielizne, môžu tiež znižovať životnosť jednotlivých súčastí práčky. Ak chcete predísť tvorbe plesní v útrobách vašej práčky, po praní nechávajte otvorené jej dvierka a tiež nádržku na pracie prostriedky.

Skontrolujte vrecká a dajte si pozor na drobnú bielizeň

Pred praním vždy skontrolujte vrecká na oblečení. Mince a iné kovové predmety dokážu vo vnútri práčky narobiť množstvo škody, napríklad na čerpadle do práčky Electrolux a pri spredu plnených práčkach aj na gumovej manžete. A drobnú bielizeň a podprsenky s kosticami perte vo vreckách na to určených. Zabránite tak takejto bielizni, aby zapadla do útrob práčky, kde by sa mohla poškodiť a tiež poškodiť aj vašu práčku.

Zdroj obrázka: Autor: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre