05042024sob

PR články, komerčné, Levice

Nábytkové kovanie je jeho nenápadnou, ale dôležitou súčasťou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Žiadny nábytok by nebol kompletný bez kovania. Vlastne by sa bez neho väčšina nábytku ako skrinky, zásuvky a podobne ani nedala používať. Pri kúpe nového nábytku je tak potrebné všímať si aj kvalitu kovania.

Nábytkové kovanie je jeho nenápadnou, ale dôležitou súčasťou

Už žiadne trieskanie

Čím častejšie je skrinka, či zásuvka používaná, tým kvalitnejšie musí byť kovanie, aby dokázalo spoľahlivo vykonávať svoju úlohu aj pri vyššej intenzite používania. Ak má byť naviac používateľský komfort čo najvyšší, potrebujete kovanie, ktoré bude využívať inovácie zvyšujúce tento komfort.

Zrejme jednou z najužitočnejších vlastností kovania je tlmené samodovieranie. Zrejme ste sa s takým niečím stretli pri výsuvoch, ktoré spomalia zásuvku a pomaly ju zasunú bez ohľadu na to, ako prudko ju zatvoríte vy.

Tak isto môžu fungovať moderné závesy a pánty na skrinkách. Samodovieranie a tlmenie nárazu príde vhod všade, ale naozaj ho oceníte napríklad v kúpeľni. Prečo? Z jednoduchého dôvodu: kúpeľne sú často v blízkosti spální a nikto nemá rád, keď ho zo spánku vytrhne tresnutie dvierok skrinky spôsobené iným členom domácnosti.

Prispôsobiteľné kovanie

Pri závesoch je dobrou vlastnosťou aj veľký uhol otvárania. Nestane sa tak, že niečo väčšie do skrinky nezmestíte len preto, že vám budú prekážať nedostatočne otvorené dvierka. Práve naopak, budete mať istotu, že priestor v skrinke dokážete využívať bez obmedzení.

Samozrejmosťou by malo byť čo najjednoduchšie a najvariabilnejšie nastavovanie kovania, aby ste si ho vedeli dokonale prispôsobiť vášmu nábytku. Nič predsa nepokazí dojem z nového nábytku tak, ako nie úplne presne nastavené dvierka.

Na záver spomeňme ešte potrebné nábytkové úchytky. Tie síce nie sú „pohyblivé“, ale dokážu výraznou mierou ovplyvniť nielen dizajn nábytku, ale aj ergonómiu jeho používania. Okrem ich vzhľadu sa preto zamerajte aj na to, ako vám jednotlivé úchytky „padnú do ruky“ a ako pohodlne sa používajú.

Zdroj obrázka: Autor: Volodymyr_Shtun / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre