05042024sob

PR články, komerčné, Levice

Chcete kuchynskú pracovnú dosku, ktorá vydrží?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Stavba domu je nákladná záležitosť. Rovnako, ako kúpa holobytu a jeho kompletné zariaďovanie, či kompletná rekonštrukcia staršieho bytu. Preto po stavbe, zariaďovaní alebo rekonštrukcii tak nejak podvedome očakávame, že budeme mať ohľadom bývania istú dobu kľud.

Chcete kuchynskú pracovnú dosku, ktorá vydrží?

Najviac namáhaná časť kuchyne

Na to však nestačí len postaviť dom, či zariadiť, alebo zrekonštruovať byt. Treba pritom voliť aj správne materiály, ktoré sa vyznačujú kvalitou a trvácnosťou. Ak budete na materiáloch šetriť, nemôžete čakať, že vám časti vašej novej domácnosti vydržia dlho.

O to viac to platí na miestach, ktoré sú nadpriemerne namáhané. Takým je aj pracovná doska v kuchyni. Pri príprave jedál nemôžete predsa so svojou kuchyňou narábať ako v rukavičkách. Pre kuchynskú pracovnú dosku to znamená častú prítomnosť vody, či rôznych štiav zo surovín, občasné nechcené zárezy nožom a rôzne iné vplyvy, ktoré dokážu dať zabrať nejednému materiálu.

Aké dosky najviac odolávajú podobným vplyvom? Jednoznačne odolné pracovné dosky z umelého kameňa. Umelý, resp. technický kameň má totiž okrem všetkých výborných vlastností prírodného kameňa aj ďalšie vylepšenia. Sú nimi zvýšená pevnosť, pružnosť a čo je v kuchyni dôležité aj odolnosť voči nasiaknutiu a to dokonca bez potreby ďalšej impregnácie.

Viacero podobných, ale nie úplne rovnakých materiálov

Poslednej menovanej vlastnosti, čiže odolnosti voči nasiaknutiu, možno vďačiť za dlhú životnosť a tiež jednoduchú údržbu a ľahké udržiavanie hygieny na pracovnej doske vyrobenej z technického kameňa. V niektorých prípadoch sa pre ešte väčšiu hygienu používajú aj ióny striebra.

Moment, ako sme mysleli to, že v „niektorých prípadoch“? Do kategórie technických kameňov totiž spadá viacero materiálov. V každom dobrom kamenárstve ich spracúvajú hneď niekoľko, napríklad Technistone, Silestone, či Okite. Vo svojich vlastnostiach sa môžu čiastočne odlišovať, takže pred kúpou sa určite oplatí si tieto prípadné rozdiely naštudovať.

Zdroj obrázka: Autor: Serghei Starus / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre