05052024ned

PR články, komerčné, Levice

Vonkajšie žalúzie prospešné nielen počas leta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Letné horúčavy sú už za nami, čo však nijako nezmenšuje význam tieniacich doplnkov pre naše domácnosti. Nielenže slnko svieti aj počas iných ročných období, ale zároveň, také vonkajšie žalúzie či rolety majú napríklad aj estetický význam. Ak ste si teda v auguste hovorili, že to slnko sa už nedá vydržať a potrebujete lepšie žalúzie, neodkladajte to na budúcu jar. Nič vám predsa nebráni vyriešiť to už teraz, a užívať si lepšie tienenie aj počas jesene.

Vonkajšie žalúzie prospešné nielen počas leta

 

Lepšie vonkajšie žalúzie

Ak sa bavíme čisto o efekte v rámci tienenia, tak vonkajšie žalúzie sú efektívnejšie než tie vnútorné, a teda z tohto pohľadu aj lepšie. Čisto logicky, čo vyplýva z fyziky, zachytia viac slnečného žiarenia a horúčavy, prenikajúcej zvonku. Aj preto sú čoraz obľúbenejšie, veď prakticky okrem klimatizácie predstavujú to najefektívnejšie, čo môžete urobiť, aby ste odtienili svoj interiér. A skrývajú sa v nich aj ďalšie nesporné výhody.

Pohodlné ovládanie i estetická stránka

Moderné vonkajšie žalúzie sa vyznačujú aj tým, že sa dajú pohodlne ovládať. A to ako v prípade modelov, ktoré sa ovládajú manuálne, tak aj žalúzií, ktoré sa dajú ovládať elektronicky. Aj toto je veľmi dôležitý aspekt – nikomu sa asi nechce stráviť pri vyťahovaní či sťahovaní žalúzií dlhé minúty či sa trápiť s jednotlivými špecifickými pohybmi. A taktiež je tu estetická stránka. Súčasné vonkajšie žalúzie či hliníkové rolety predstavujú aj vítaný estetický doplnok vášho bytu či domu pri pohľade zvonku.

Naozaj to má zmysel aj teraz

Ak ste teda uvažovali o vonkajších žalúziách či roletách, tak to naozaj neodkladajte na budúcoročný máj. Možno si totiž vtedy poviete, že veď to leto nejako zvládnete, a zase sa budete akurát tak sťažovať na slnko, ktoré preniká dnu. Preto už teraz má zmysel riešiť túto tému a vybrať si nové vonkajšie žalúzie či rolety, ak ste o nich uvažovali.

Zdroj obrázku: U. J. Alexander / Stock.adobe.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre