05042024sob

PR články, komerčné, Levice

Aj exteriérové tienenie môže byť funkčné a zároveň dizajnové

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

V súčasnosti je výber na trhu s tieniacou technikou taký bohatý, že výber vhodného tienenia už nemusí byť len o funkčnosti, ale aj o dizajne. A platí to aj v prípade, ak máte rodinný dom a uvažujete nad exteriérovým tienením.

Aj exteriérové tienenie môže byť funkčné a zároveň dizajnové

Vonkajšie žalúzie vylepšia váš dom aj svojim vzhľadom

Dobrý príkladom sú moderné vonkajšie žalúzie. Tie sú obľúbeným typom tienenia najmä vďaka svojej efektivite. Vynikajú však aj v tom, že každej stavbe dodajú špecifický dizajnový rys, ktorý často vylepšuje jej vzhľad.

Pozrime sa na ne trochu bližšie. Na prvý pohľad sa môže zdať, že vonkajšie žalúzie budú fungovať ako obyčajné vnútorné, ale oproti interiérovému prevedeniu majú niekoľko výhod. Tou najhlavnejšou je, že zabezpečujú účinnú tepelnú ochranu domu. To vďaka tomu, že slnečné lúče odrážajú ešte predtým, než preniknú do interiéru, ktorý by inak počas teplých mesiacov nadmieru prehrievali.

Samozrejmosťou je regulácia intenzity tienenia vďaka naklápaniu lamiel. Vonkajšie žalúzie môžu interiér aj úplne zatemniť. A dokonca môžete aj pri zatiahnutých vonkajších žalúziách vetrať cez otvorené okno. Ovládanie vonkajších žalúzií je možné manuálne aj motoricky. Už sme spomenuli, že vonkajšie žalúzie vylepšia vzhľad domu samé o sebe. Naviac si však môžete vybrať zo širokej palety farieb, či rôznych tvarov a veľkostí lamiel.

Nenápadné, no účinné tienenie terasy v podobe markíz

Vonkajšie žalúzie sú veľmi dobrou voľbou, čo sa týka tienenia pre rodinný dom. A ako vyriešiť ochranu pred slnkom na terase? Výhodným a dizajnovo nerušivým riešením sú pekné markízy. Spoľahlivo chránia pred slnkom a v závislosti od výberu látky môžu poslúžiť aj ako ochrana pred miernym dažďom. A pritom v stiahnutom stave je markíza takmer neviditeľná.

Z hľadiska dizajnu je tiež z čoho vyberať. Zaujme najmä pestrý výber rôznych farieb a vzorov látok, ktoré sú naviac odolné voči nečistotám, takže budú dlho vyzerať ako nové. A taktiež je možné vyberať medzi otvorenými markízami s priznanou látkou a ramenami alebo kazetovými markízami, ktoré sú v stiahnutom stave uložené v boxe.

Zdroj obrázka: Autor: U. J. Alexander / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre