04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Chcete obchodovať s kryptomenami? Potrebujete na to kvalitného brokera

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Trh kryptomien je živší ako kedykoľvek predtým. Pokiaľ sa chceme už od začiatku dostať na správnu cestu, musíme si starostlivo vybrať kvalitnú investičnú platformu. Pokiaľ spoločnosť spĺňa požiadavky jedného konkrétneho klienta, neznamená to, že dokáže splniť aj vaše požiadavky. Pri výbere brokera na obchodovanie kryptomien existuje niekoľko aspektov, ktoré by ste mali brať do úvahy.

Chcete obchodovať s kryptomenami? Potrebujete na to kvalitného brokera

Regulácia a reputácia

Aby ste sa vyhli podvodom alebo neprofesionálnemu zaobchádzaniu, mali by ste kryptomeny obchodovať výhradne u regulovaných sprostredkovateľov. Iba brokeri, ktorí sú regulovaní vo vašej jurisdikcii, vám môžu legálne ponúkať služby.

Takéto spoločnosti (napríklad investičná platforma eToro) sú pod neustálym dohľadom regulačného orgánu. Britský trh je regulovaný a pod dohľadom FCA, Cyprus a Európa pod CySEC a Austrália pod ASIC.

Kryptomeny, s ktorými chcete obchodovať

Spočiatku musíte zistiť, či vybraná krypto platforma ponúka všetky kryptomeny, ktoré chcete obchodovať. Bitcoin, Ethereum a Litecoin sú v ponuke väčšiny spoločností.

Menej populárne kryptomeny ako IOTA, Monera, Zcash a iné by však nemuseli byť ponúkané každým krypto brokerom. Myslite na to, ak máte v pláne začať niekedy s nimi obchodovať.

Finančná páka - znásobenie vášho kapitálu

Kryptomeny sú vo svojej podstate volatilné, ale pokiaľ chcete obchodovať s väčším kapitálom, ako máte, môžete využiť pákový efekt - takzvanú finančnú páku. Všetci kvalitní brokeri, ktorí sú regulovaní v EÚ ponúkajú pákový efekt 2:1. Pamätajte však na to, že pákový efekt nielen znásobuje vaše zárobky, ale aj vaše straty v prípade nesprávneho odhadu.

Ochrana pred záporným zostatkom na účte

Pravdepodobne nechcete obchodovať kryptomeny s brokerom, ktorý nezahŕňa v balíku služieb ochranu pred záporným zostatkom na účte. Funkcia ochrany pred záporným zostatkom zaručuje, že nikdy nestratíte viac peňazí, než investujete. Všetci používatelia, ktorí obchodujú s brokerom, ktorý je napríklad regulovaný organizáciou CySEC, sú chránení pred negatívnym zostatkom.

Adekvátny kapitál presne podľa vašich možností

Koľko plánujete do kryptomien investovať? Ponúka váš kryptomenový broker investovanie s nízkym počiatočným kapitálom? Ak nie, je to pre vás prekážka? Alebo plánujete obchodovať vo veľkom, aby ste zarobili veľké peniaze? Rozhodnite sa sami predtým, než si vyberiete brokera na obchodovanie s kryptomenami.

Poplatky

Priznajme si to, nikto ich nemá rád, ale vždy sa niekde objavia. Áno, hovoríme o poplatkoch. Vieme, že kryptomenoví brokeri musia svoju činnosť nejakým spôsobom aj financovať, ale čím nižšie sú poplatky, tým lepšie.

Chcete obchodovať s kryptomenami? Potrebujete na to kvalitného brokera

Všeobecne platí, že väčšina brokerov s kryptomenami vám zaúčtuje "spread" (t.j. rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou) a poplatok za držanie pozície cez noc. Je dosť ťažké určiť, ktorý krypto broker má najnižšie poplatky, pretože nie sú pevne dané a majú tendenciu meniť sa podľa aktuálnych trhových podmienok.

Skúste do vyhľadávača zadať výraz najlepší broker na kryptomeny a pozrite sa na pár porovnaní brokerov. Takéto porovnanie vám môže ušetriť čas, pretože na jednej stránke získate prehľad o poplatkoch, ktoré si účtuje viac spoločností.

Poplatok za držanie pozície cez noc (overnight fee)

Zatiaľ čo spread je vierohodne najvýznamnejším poplatkom, ktorému budete čeliť pri obchodovaní, mali by ste tiež vedieť, aký veľký je poplatok, ktorý váš broker účtuje za držanie pozície cez noc. Tento poplatok sa odpočíta z vášho zostatku, pokiaľ zostanete v pozícii cez noc. Náklady by mali sledovať najmä obchodníci, ktorí chcú udržať svoje kryptomeny po dlhšiu dobu.

Poplatok za držanie pozície cez noc platíte iba v prípade, ak obchodujete kryptomeny prostredníctvom CFD kontraktov.


Obchodná platforma

Na prekonanie konkurencie sa najlepší brokeri s kryptomenami snažia prilákať klientov do intuitívneho obchodného prostredia vhodného pre skúsených aj neskúsených obchodníkov. Takmer všetci brokeri ponúkajú obchodnú platformu, v ktorej nájdete nástroje technickej analýzy a základnej funkcie riadenia rizík, ako je zastavenie straty (Stop Loss) alebo výber zisku (Take Profit).

Väčšina spoločností však svoju ponuku neobmedzuje iba na vyššie uvedené funkcie a ponúka aj cenové alarmy, vyspelé vzdelávacie centrá, kopírovanie obchodníkov alebo dokonca aj sociálnu obchodnú sieť. Ide len o niekoľko špeciálnych funkcií, ktoré ponúkajú najlepšie kryptomenové platformy.

Ďalšie informácie o investovaní do kryptomien nájdete na stránke uspesnynaburze.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre