05022024štv

PR články, komerčné, Levice

Plast verzus silikón - veľká porovnávačka obalov na mobil. Ktorá ochrana smartfónu je lepšia?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kúpili ste si nový smartfón a bojíte sa o jeho “bezpečnosť”? Pravdepodobne zamierite čo najskôr do kamennej predajne alebo preskúmate ponuku e-shopu, aby ste si zaobstarali potrebnú ochranu - kryt.

Plast verzus silikón - veľká porovnávačka obalov na mobil. Ktorá ochrana smartfónu je lepšia?

A teraz prichádza otázka. Plastový alebo silikónový obal na mobil? Ktorý je lepší? Poskytneme vám relevantné informácie, ktoré sa oplatí vedieť.

Odolnosť

Plast aj silikón sú všeobecne považované za vysoko odolné materiály.
Plastové obaly na mobil sa zvyčajne vyrábajú ako TPU (mäkšie) alebo PC (tvrdšie) varianty. Tieto obaly majú tendenciu po tvrdom náraze prasknúť. Nie je to však nevyhnutne ich “slabina”, pretože obal absorbuje náraz a ochráni tak mobil.
Na druhej strane je silikón, ktorého konštrukcia sa pod tlakom pri náraze alebo ohýbaní nepoškodí. Má tiež výborné tepelné vlastnosti (neprehrieva sa), takže s ním môžete manipulovať aj pri vysokých teplotách, napr. na špecifickom pracovisku či exotickej dovolenke.

Vzhľad

Pri plastových puzdrách sa stretávame s oveľa väčšou rozmanitosťou - od estetického prevedenia až po výrobné atribúty (napr. kombinácia viacerých typov plastov). Nevýhodou silikónového povrchu je, že priťahuje nečistoty, ktoré sa odstraňujú veľmi ťažko. Silikónový obal časom zožltne a stratí svoju atraktivitu. Tvrdšie plastové kryty na mobil sa udržiavajú omnoho jednoduchšie a vyzerajú ako nové aj po dlhodobom používaní.

Bezpečnosť

Do veľkej miery závisí od konkrétnej rizikovej situácie, napr. spadol mobil na hranu alebo na zadnú stranu? Pristál na betóne alebo na tráve? Oba druhy obalov poskytujú určitú ochranu, avšak plastové obaly sú vďaka svojej robustnejšej a tvrdšej konštrukcii považované za bezpečnejšie. Aj keď silikónové obaly (zvyčajne jednovrstvové) sa dokážu telefónu prispôsobiť ako koža, intenzívnym používaním sa roztiahnu a nebudú poskytovať potrebnú ochranu.

Oba varianty majú svoje výhody aj nevýhody, v komplexnom ponímaní z tohto porovnávania však vyšiel ako víťaz plastový (TPU/PC) obal.

Všetky ochranné pomôcky (sklá, fólie, obaly na mobil) a príslušenstvo nájdete na stránke Mobilonline.

Zdroj obrázka: YAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre